وزارت نفت عراق اعلام کرد که صادرات روزانه نفت این کشور بار دیگر به ۳.۶۰۳ میلیون بشکه افزایش یافته که ۳.۴۶۸ میلیون بشکه آن از طریق بنادر شهر بصره روانه بازار جهانی میشود. البته در ماه دسامبر ۲۰۱۸ صادرات نفت عراق بدون احتساب صادرات اقلیم کردستان، از ۳.
۷ میلیون بشکه در روز فراتر رفت ولی با افزایش پایبندی عراق به توافق کاهش تولید کشورهای عمده صادر کننده نفت و بروز اعتراضهای مردمی در بصره، این رقم تا ۳.۵ میلیون بشکه کاهش یافته بود.
با توجه به متوسط قیمت ۵۹ دلاری نفت عراق، درآمد ماهانه این کشور از محل فروش نفت خام به ۷.۴ میلیارد دلار بالغ شده که سهم اقلیم کردستان حدود ۱ میلیارد دلار است. در همین حال، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده که نرخ رشد اقتصادی عراق از ۲.۸ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۸.۱ درصد در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یابد.
در همین حال، ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق از برنامه کشورش برای عبور از تولید ۶.۲ میلیون بشکهای تا سال آینده میلادی و حصول سطح تولید ۹ میلیون بشکهای تا سال ۲۰۲۳ میلادی خبر داده است. بر همین اساس طی یک سال گذشته دینار عراق تقویت شده و نرخ برابری آن در برابر دلار آمریکا حدود ۲.۳ درصد بهبود یافته، به طوری که هر یکصد دینار عراق در حال حاضر در مقابل هشت صدم دلار آمریکا مبادله میشود. به عبارت دیگر هر دلار کمتر از ۱۲ برابر واحد پول عراق(یکصد دینار) معامله میشود. headtopics.com
توسعه ناسیونالیستی و توسعه میهندوستانه | حمزه نوذری
ناسیونالیسم بیش از هر ایدئولوژی دیگری قدرت ایجاد شور و هیجان در جامعه دارد و تاریخ نشان داده است که میتواند تبدیل به یک نیروی قوی شود. ناسیونالیسم با ایجاد غیریتسازی و یکدستسازی نیروها و همگنکردن آنها تقویت میشود که در این میان تکثرها و تنوعها نادیده انگاشته یا طرد میشود. اما ناسیونالیسم همان میهندوستی نیست. ویرولی در کتاب «برای عشق به میهن» بین این دو تمایز قائل است. او در این کتاب مدعی است که میتوان میهندوست بود، اما به دامن ناسیونالیسم نیفتاد. میتوان دغدغه میهن داشت و دلنگران وطن بود، اما ایدئولوژی ناسیونالیستی را نپذیرفت. میهندوستی و ناسیونالیسم دو جهان متفاوت را ترسیم میکنند. در رویکرد ناسیونالیستی، هرچه مربوط به میهن است، با همه ضعفها و کاستیهایش پذیرفته و چهبسا پرستیده میشود؛ درحالیکه در وطندوستی، برای عشق به وطن باید با ناکارآمدی و نادرستیهای موجود در وطن مبارزه کرد؛ چون وطن برای ما مهم است و نباید از ناعدالتیها و ناآزادیهای موجود در آن چشمپوشی کرد. ادامه مطلب >>
عراقچی: آمریکا برای صدور مجوز فروش نفت ایران انعطافهایی نشان داده استعباس_عراقچی، معاون وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که در جریان برگزاری اجلاس گروه هفت و دیدارهای امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه، با دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، «طرف آمریکایی برای صدور مجوز فروش نفت ایران انعطافهایی نشان داده است.»
عراقچی: طرف آمریکایی برای صدور مجوز در خصوص نفت ایران انعطافهایی نشان داده استعراقچی: *طرف آمریکایی برای صدور مجوز در خصوص نفت ایران انعطافهایی نشان داده است *برای بازگشت ایران به اجرای کامل برجام باید فروش نفت ما تامین شود *آمریکا در سیاست خود علیه برجام و ایران منزوی شده است
بدون انجام خواست ایران در فروش نفت، اجرای کامل برجام ممکن نخواهد بودمعاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: راهی که ما جلوی پای اروپایی ها گذاشتهایم، این است که یا با اخذ مجوز از آمریکا برای شرکتهای خودشان از ما نفت بخرند و اگر نمیتوانند، دولتهای آنها معادل همان مقدار نفتی که ما باید بفروشیم خطوط اعتباری، اعتبارات صادراتی و یا به هرشکلی که خودشان می دانند در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهند چرا که بدون انجام اینها بازگشت ما به اجرای کامل برجام ممکن نخواهد بود.
عراقچی: آمریکا برای فروش نفت ایران انعطاف نشان داده است | DW | 31.08.2019عراقچی میگوید آمریکا در نشست گروه ۷ در رابطه با ایران انعطاف زیادی نشان داده است. او از اروپاییها خواست یا با اخذ مجوز از آمریکا برای شرکتهای خودشان از ایران نفت بخرند و یا اعتبارات صادراتی در اختیار ایران قرار دهند.
پاسخ ظریف به پمپئو: ما به همه و هر خریداری نفت خواهیم فروختپاسخ ظریف به پمپئو: ایالات متحده ابزارهای دفاعی را از ما دریغ کرد، موشک ساختیم، شاکی است، سوخت هستهای را از ما دریغ کرد، ما آن را ساختیم، شاکی است، حالا مشغول دزدی دریایی است تا مانع فروش نفت به مشتریان سنتی ما شود! غُر نزنید، ما نفتمان را خواهیم فروخت
چرا ظریف برای فروش نفت فقط پول نقد میخواهد؟