شقاقی‌شهری: اقتصاد ایران پر از تصمیمات شخصی و غیر راهبردی است/ فضای رانتی غیررقابت‌پذیر و غیربهره‌ور را حاکم کرده‌ایم/ تکرار تاریخ دست از سر ما برنمی‌دارد

  • 📰 ilnanews
  • ⏱ Reading Time:
  • 89 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 39%
  • Publisher: 53%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

جای خالی توصیه‌های رهبری در نقشه اقتصادی کشور؛ (۴) شقاقی‌شهری: اقتصاد ایران پر از تصمیمات شخصی و غیر راهبردی است/ فضای رانتی غیررقابت‌پذیر و غیربهره‌ور را حاکم کرده‌ایم/ تکرار تاریخ دست از سر ما برنمی‌دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، با فراهم شدن امکان طرح مباحثِ اقتصادی در شبکه‌های اجتماعی، برخی اقتصاددان‌ها که از ظرفیت‌های این شبکه‌ها برای اشاعه‌ی افکار خود استفاده می‌کنند، شروع به طرح مسئله در باب شکل گرفتن پرسشگری از مباحث اقتصادی کرده‌اند تا جامعه بتواند با پرسش‌هایی که جنبه‌های روشنگرانه دارند، روبرو شود. به همین دلیل، طرح مسائل اقتصادی در یک جریان باز اطلاعات به ایجاد بحث‌های جدید می‌انجامد.

این دولت هم قاعدتا می‌خواهد برنامه خود را پیاده کند اما من موافقِ تهیه استراتژی در دولت نیستم. دولت‌ها به تکالیف سیاسی خود عمل می‌کنند و اساسا نقطه دیدشان به مصارف سیاسی برنامه‌ریزی است و نه بنیان‌های علمی و اقتصادی برنامه‌ریزی. رهبری در سخنان خود برخی صنایع را به خاطر گرانی‌ها شماتت کرده‌اند و آن‌ها را خطاب قرار دادند:«این جور نبایستی با حمایت‌ها برخورد بشود.» از این جهت به نظر می‌رسد که برخی از این صنایع از فرصت بسته شدن اقتصاد به روی صنایع ممتاز خارجی سود بردند و در عوض گرانی‌ها را به مردم تحمیل کردند؛ نمونه‌اش هم لوازم خانگی یا خودروسازان هستند که رهبری به صراحت به نام آن‌ها اشاره داشتند.

یک صنعت باید حداکثر ۱۰ سال مورد حمایت قرار گیرد. نحوه حمایت هم نباید ثابت و احساسی و دولت‌پسند باشد؛ بلکه باید غیرثابت، عقلانی و اقتصاد پسند باشد؛ یعنی محاسبات اقتصادی در آن جای داشته باشد. در غیر این صورت حمایت به سازوکاری ضد توسعه تبدیل می‌شود. در واقع بدون اینکه اهداف محقق شوند، بدون اینکه ما‌به‌ازایی از این حمایت‌ها دریافت کرده باشیم، منافع این صنایع را محقق می‌کنیم. نگاه کنید به خودروسازی‌ها که عملا برای تهیه ملزومات خود به خارج وابستگی دارند، اما نه رقابت‌پذیر هستند و نه بهره‌ور.

بله، چون استراتژی توسعه صنعتی نداریم و راهبرد مشخصی را هم نداریم و نحوه حمایت ما از صنایع مشخص نیست و حمایت‌های ما هدفمند نیست و تشتت آرا و ناهماهنگی و هرج و مرج وجود دارد، بخشنامه‌های متعدد هم داریم. اساسا ماحصل حمایت‌های شخصی و گروهی، خروجی جز این همه بخشنامه ندارد. در این میان شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی هم انجام نشده است و این هم مزید بر علت می‌شود تا در دهه ۹۰ به همراه تحریم‌ها با وسیع‌ترن مشکلات اقتصادی مواجه شویم؛ یعنی با کوچکترین تکانه‌هایی، لنگر اقتصاد به زمین سخت می‌خورد. در دهه ۹۰ دو بار تحریم شدیم و همین ضعف‌ها خود را نشان دادند؛ لذا اگر اقتصاد به دنبالِ ارتقای بهره‌وری و حل مسائل است، باید به اصول علمِ اقتصاد، پایبند باشد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 10. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

نماینده واتیکان سیاستمداران لبنانی را به سوءاستفاده از مصائب کشور متهم کردنماینده واتیکان پس از دیدار با رئیس‌جمهوری لبنان که از مسیحیان متحد حزب‌الله است گفت: «مردم لبنان باید این فرصت را پیدا کنند که بدون دخالت‌های ناروا آینده بهتری برای خود بسازند».
منبع: RadioFarda_ - 🏆 13. / 51 ادامه مطلب »

بازدید بیش از 9 میلیون گردشگر خارجی از استانبول طی سال 2021بیش از 9 میلیون گردشگر خارجی طی سال گذشته میلادی به کلان‌شهر استانبول سفر کردند. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

بیش از 138 هزار گردشگر خارجی ژانویه امسال از آنتالیا بازدید کردنداستان انتالیای ترکیه طی ماه ژانویه امسال از 138 هزار و 604 گردشگر خارجی میزبانی کرد. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

دست‌اندازی به حریم باغ عفیف‌آباد؛ دفاع متولیان میراث فرهنگی از «فیلم‌سازان رانتی»انتشار تصاویر دست‌اندازی به حریم و عرصه باغ تاریخی عفیف آباد شیراز در فضای مجازی در حالی این روزها به دغدغه جمع بزرگی از کاربران تبدیل شده است که بسیاری از مسئولان ذیربط، به دلایل نه‌چندان واضح، سعی در کوچک‌نمایی و توجیه این اتفاق دارند.
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »