سومین روز متوالی تظاهرات در لهستان علیه قانون ممنوعیت سقط جنین

11/11/1399 07:36 ب.ظ

هزاران تن از معترضان روز جمعه ۱۰ بهمن (۲۹ ژانویه) به خیابان‌های شهرهای مختلف لهستان آمدند و بر ضد قانون ممنوعیت سقط جنین به تظاهرات پرداختند.

هزاران تن از معترضان روز جمعه ۱۰ بهمن (۲۹ ژانویه) به خیابان‌های شهرهای مختلف لهستان آمدند و بر ضد قانون ممنوعیت سقط جنین دست به تظاهرات زدند.اعتراضات تازه به دنبال اجرایی شدن حکم دادگاه قانون اساسی لهستان مبنی بر خاتمه سقط جنین قانونی در کشور انجام می‌شود. پیشتر در روز چهارشنبه این حکم با درج در روزنامه رسمی لهستان لازم‌اجرا شد.

اعتراضات تازه به دنبال اجرایی شدن حکم دادگاه قانون اساسی لهستان مبنی بر خاتمه سقط جنین قانونی در کشور انجام می‌شود. پیشتر در روز چهارشنبه این حکم با درج در روزنامه رسمی لهستان لازم‌اجرا شد. این ممنوعیت‌های تازه، به‌ویژه درباره جنین‌های‌ معلول، اعتراض‌های گسترده‌ای را در این کشور در پی داشته است. معترضان به تصمیم دیوان عالی لهستان بر این باور هستند که ممنوعیت سقط جنین به جز در موارد خطر جانی برای مادر، تجاوز جنسی و ارتباط جنسی با محارم جان زنان را به خطر می اندازد زیرا آنها مجبور می شوند تا به طور غیرقانونی سقط جنین انجام دهند.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

تصاویری از تظاهرات روز زن در اوکراین و فرانسهفعالان حقوق زنان همزمان با ۸ مارس، روز جهانی زن، در شهرهای اروپا دست به تظاهرات زدند.

تظاهرات در روز جهانی زن در شهرهای مختلف اروپافعالان حقوق زنان همزمان با ۸ مارس (۱۸ اسفند)، روز جهانی زن، در شهرهای مختلف اروپا تظاهرات کردند

تظاهرات در میانمار به پنجمین روز رسید؛ تیر به سر زن معترض شلیک شددر نیاپیداو، پایتخت این کشور صدها تن از کارمندان دولت در حمایت از معترضان راهمپیمایی کردند و در شهر بزرگ یانگون نیز هزاران نفر به صفوف تظاهرکنندگان پیوستند. سناریو ها همه جا یک شکل هستند زدن تیر به سر یا برای ترساندن معترضین یا برای بالا بردن حساسیت معترضین حقوق بشر اتحادیه اروپا کجاست حقوق بشر سا‌زمان ملل کجاست حتما همه رفتن حمام یخ بیارن فقط این سازمان‌ها برای ایران زبون دارند چون چین اجازه دخالت در میانمار نمیده یکی بایدن از خواب بیدار کنه چین حرومزاده ازین نظامی های برمه حمایت میکنه ...

خبرنگاران آناتولی در تظاهرات روز جهانی کارگر در آلمان زخمی شدنددو نفر از خبرنگاران آناتولی در جریان درگیری پلیس آلمان با تظاهرات کنندگان روز جهانی کارگر در برلین زخمی شدند. - خبرگزاری آناتولی

حمله نظامیان اسرائیل به تظاهرات مردم فلسطین در سالگرد «روز نکبت»در حمله نظامیان اسرائیل به تظاهرات فلسطینیان ساکن کرانه باختری اشغالی به مناسبت هفتاد و سومین سالگرد «روز نکبت»، 38 نفر زخمی شدند. - خبرگزاری آناتولی

هزاران تن از معترضان روز جمعه ۱۰ بهمن (۲۹ ژانویه) به خیابان‌های شهرهای مختلف لهستان آمدند و بر ضد قانون ممنوعیت سقط جنین دست به تظاهرات زدند.

در یکی از این تجمعات صدها نفر در شهر ورشو، پایتخت، گرد هم جمع شدند و با شعارهایی نظیر «آزادی، برابری، سقط جنین اختیاری» و «ممنوعیت سقط جنین، تبعیض علیه قشر فقیر» به قانون ممنوعیت سقط جنین اعتراض کردند.

اعتراضات تازه به دنبال اجرایی شدن حکم دادگاه قانون اساسی لهستان مبنی بر خاتمه سقط جنین قانونی در کشور انجام می‌شود. پیشتر در روز چهارشنبه این حکم با درج در روزنامه رسمی لهستان لازم‌اجرا شد.

مطابق قانون جدید، سقط جنین به جز در موارد خطر مرگ برای مادر، تجاوز و زنای با محارم ممنوع است و پزشکانی که از این قانون سرپیچی کنند به زندان خواهند افتاد.

این ممنوعیت‌های تازه، به‌ویژه درباره جنین‌های‌ معلول، اعتراض‌های گسترده‌ای را در این کشور در پی داشته است. معترضان به تصمیم دیوان عالی لهستان بر این باور هستند که ممنوعیت سقط جنین به جز در موارد خطر جانی برای مادر، تجاوز جنسی و ارتباط جنسی با محارم جان زنان را به خطر می اندازد زیرا آنها مجبور می شوند تا به طور غیرقانونی سقط جنین انجام دهند.

گروه‌های مدافع حقوق زنان تخمین می‌زنند سالانه بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار زن لهستانی برای سقط جنین اقدام به خروج از کشور می‌کنند.

دادگاه عالی لهستان سقط جنین در صورت بیماری‌ مادرزادی را ممنوع اعلام کرد

قانون مصوب قبلی لهستان در سال ۱۹۹۳ سقط جنین را در موارد معلولیت شدید جنین مجاز می‌شمرد. عاملی که ۹۸ درصد سقط‌های انجام‌شده، معادل حدودا هزار مورد سقط جنین در این کشور، را شامل می‌شد.

با این حال نمایندگان حزب حاکم «قانون و عدالت» از سال گذشته کارزاری را برای کنار گذاشتن این قانون آغاز کردند و سرانجام موفق شدند آن را به وسیله قضاتی که اغلب توسط خود همین حزب انتخاب شده‌ بودند فسخ کنند.

لهستان یکی از کاتولیک‌ترین کشورهای اروپا است، با این حال پیش از این اعتراضی عمومی نسبت به قانون قبلی مشاهده نمی‌شد. نظرسنجی‌ها طی سالیان گذشته نشان می‌دادند که اکثریت مردم این کشور با وضع قوانینی که محدودیت را در زمینه سقط جنین بیشتر می‌کند مخالف هستند.

گفته می‌شود کلیسای لهستان و روحانیون این کشور حزب حاکم را به تصویب قوانین سخت‌گیرانه‌تر در خصوص سقط جنین ترغیب کرده‌اند.

از پنج سال پیش و با به قدرت رسیدن حزب راست‌گرای قانون و عدالت، تنش‌ها میان ورشو و اتحادیه اروپا بر سر مساله حاکمیت قانون و آزادی‌های بنیادین بالا گرفته است.