سفر کاظمی به تهران؛ آیا عراق توان میانجی‌‌گری بین ایران و عربستان را دارد؟ | DW | 21.07.2020

31/04/1399 06:34 ب.ظ

نخست وزیر عراق سفر دو روزه خود را از ایران آغاز کرد. او با حسن روحانی ملاقات کرد و قرار است با قالیباف رئیس مجلس و علی خامنه‌ای رهبر دیدار کند. گمانه‌زنی‌هایی درباره میانجی‌گری عراق میان عربستان و ایران مطرح شده است.

نخست وزیر عراق سفر دو روزه خود را از ایران آغاز کرد. او با حسن روحانی ملاقات کرد و قرار است با قالیباف رئیس مجلس و علی خامنه‌ای رهبر دیدار کند. گمانه‌زنی‌هایی درباره میانجی‌گری عراق میان عربستان و ایران مطرح شده است. به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، قرار است پس از گفت‌وگوی خصوصی روحانی و کاظمی مذاکرات مشترک هیأت‌های بلندپایه دو کشور با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، برگزار شود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز قرار است با کاظمی دیدار حضوری داشته باشند.خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که در این سفر قرار است در مورد مناسبات تجاری ایران و عراق از جمله ارتقا حجم تبادلات تجاری از ۱۰ تا ۱۷ میلیارد دلار مذاکره شود.

رسانه‌های ایران ضمن استقبال از سفر کاظمی به تهران نوشتند که این ملاقات به لحاظ محتوایی و تاثیری که می‌تواند برای آینده روابط دو کشور داشته باشد حاوی پیام‌های متفاوتی خواهد بود. نخست‌وزیر عراق قرار بود پس از دیدار و گفت‌وگو با رهبران عربستان سعودی راهی تهران شود، اما این سفر به دلیل بیماری ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، به تعویق افتاد و انجام این دیدار به پس از مرخص شدن ملک سلمان از بیمارستان موکول شد.

سفر کاظمی به ریاض و تهران به این احتمال دامن زده بود که عراق تصمیم به میانجی‌گری میان ایران و عربستان دارد.

ادامه مطلب:
dw_persian »

ملک سلمان، پادشاه عربستان در بیمارستان بستری شد؛ تعویق سفر نخست‌وزیر عراق به ریاضملک سلمان از التهاب کیسه صفرا رنج می برد و در بیمارستانی در شهر ریاض تحت مداوا قرار دارد. با بستری شدن ملک سلمان پادشاه عربستان، سفر نخست وزیر عراق به این کشور که قرار بود امروز انجام شود به تعویق افتاده است. بسیاری از کارشناسان سفر آقای کاظمی را نوعی تلاش برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان دانسته بودند.

بیماری ملک سلمان سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان را به تعویق انداخت | DW | 20.07.2020مصطفی کاظمی قرار بود پس از دیدار و گفت‌وگو با رهبران عربستان سعودی راهی تهران شود. همین موضوع به گمانه‌زنی پیرامون احتمال میانجیگری عراق در مناقشه بین ایران و عربستان دامن زده بود. اکنون این سفر به تعویق افتاده است.

عراق: سفر الکاظمی به ایران انجام می‌شودبغداد - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه عراق امروز (دوشنبه) گفت که سفر «مصطفی الکاظمی»، نخست‌ وزیر به جمهوری اسلامی ایران به تاخیر نخواهد افتاد و انجام خواهد شد.

ماجرای پرچم ایران در سفر ظریف به عراق چه بودماجرای پرچم ایران در سفر ظریف به عراق چه بود در سفرهای وزیر خارجه به هر کشوری فقط در دیدار رسمی با همتای وی، پرچم کشور مقام مهمان نیز باید در نشست قرار داده شود و در بقیه دیدارها این کار نه رسم است و نه لازم.

امیر موسوی: الکاظمی به دنبال توازن میان ایران، عربستان و آمریکاستتهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: الکاظمی در سفرهای خود به عربستان، ایران و آمریکا تلاش می‌کند نوعی توازن را میان این سه کشور در عراق را ایجاد کند که اگر موفق به چنین کاری شود، دستاورد بزرگی برای او محسوب می‌شود.

ایرج مسجدی: روابط ایران-عراق در همه زمینه‌ها گسترش می‌یابد- اخبار بین الملل - اخبار تسنیم - Tasnimسفیر ایران در بغداد: مرزهای ایران و عراق مرزهای دوستی است تهران آماده استقبال از نخست وزیر عراق و هیئت همراه ایشان است روابط دو کشور در همه زمینه ها گسترش می یابد

مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق، امروز سه‌شنبه ۳۱ تیر (۲۱ ژوئیه) نخستین سفر خارجی خود را از ایران آغاز کرد. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در مراسمی که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، از نخست‌وزیر عراق استقبال رسمی کرد.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، قرار است پس از گفت‌وگوی خصوصی روحانی و کاظمی مذاکرات مشترک هیأت‌های بلندپایه دو کشور با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، برگزار شود. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز قرار است با کاظمی دیدار حضوری داشته باشند.خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که در این سفر قرار است در مورد مناسبات تجاری ایران و عراق از جمله ارتقا حجم تبادلات تجاری از ۱۰ تا ۱۷ میلیارد دلار مذاکره شود.

رسانه‌های ایران ضمن استقبال از سفر کاظمی به تهران نوشتند که این ملاقات به لحاظ محتوایی و تاثیری که می‌تواند برای آینده روابط دو کشور داشته باشد حاوی پیام‌های متفاوتی خواهد بود.

نخست‌وزیر عراق قرار بود پس از دیدار و گفت‌وگو با رهبران عربستان سعودی راهی تهران شود، اما این سفر به دلیل بیماری ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، به تعویق افتاد و انجام این دیدار به پس از مرخص شدن ملک سلمان از بیمارستان موکول شد.

سفر کاظمی به ریاض و تهران به این احتمال دامن زده بود که عراق تصمیم به میانجی‌گری میان ایران و عربستان دارد. حتی گفته شده بود که نخست‌وزیر عراق حامل پیامی از سوی ایران برای مقامات عربستان است؛ موضوعی که گرچه رسما از سوی مسئولان دو کشور تایید نشده است، اما از سوی برخی از ناظران محتمل ارزیابی شده بود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز یک روز پیش از موعد سفر کاظمی به ریاض، راهی بغداد شده بود.

مصطفی کاظمی نخستین سفر خارجی خود را از ایران آغاز کرد

حسن هاشمیان، کارشناس امور خاورمیانه، درباره امکان وساطت عراق بین عربستان سعودی و ایران به دویچه‌وله فارسی گفت، چنین علائمی وجود ندارد. این کارشناس بر این باور است که رفع اختلافاتی که بین ایران و عربستان سعودی وجود دارد، فراتر از توانایی‌های عراق است.

هاشمیان افزود: «کاظمی سیاست‌اش را بر اساس منافع ملی عراق پیش می‌برد و عربستان سعودی، آمریکا و ایران باید به منافع ملی عراق احترام بگذارند. عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا مشکلی با این سیاست عراق ندارند، اما ایران برای عراق شرط گذاشته است که نیروهای آمریکایی را بایستی از عراق خارج کند.»نخست‌وزیر عراق اعلام کرده که کارزار گسترده‌ای را برای مبارزه با فساد مالی در مرزهای این کشور با ایران آغاز کرده است. مصطفی کاظمی روز ۲۱ تیرماه گذشته (۱۱ ژوئیه) گفته بود که این مبارزه علیه متخلفانی است که با عدم پرداخت تعرفه‌های گمرکی و مالیات کالاهای وارداتی از ایران به عراق، میلیون‌ها دلار به این کشور خسارت وارد می‌کنند.

نخست وزیر عراق با اشاره به گذرگاه مرزی"مندلی" به ایران گفته بود که مرزهای عراق به"کانون داغ افراد فاسد" تبدیل شده است. گذرگاه مرزی مندلی در سال ۲۰۱۴ میلادی گشایش یافت و به طور عمده تحت کنترل نیروهای اطلاعاتی و اعضای گروه حشد الشعبی اداره می‌شود که از شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران هستند.

اظهارات نخست وزیر عراق و سیاست دولت او سبب نارضایتی نیروهای حامی ایران در عراق شده است و ناظران سفر کاظمی به تهران را نوعی جلب رضایت این گروه‌ها تلقی کرده‌اند.

هاشمیان در این باره هم توضیح داد که بر اساس سیاست کاظمی در عراق، وزارت خارجه این کشور موظف است بر اساس منافع ملی عراق رفتار کرده و ایجاد مناسبات با ایران یا عربستان سعودی یا آمریکا بر این بستر تعریف می‌شود.هاشمیان در ادامه تاکید کرد: «حاکمیت تحت رهبری آقای خامنه‌ای شرط می‌گذارد برای آقای کاظمی که عراق بایستی نیروهای آمریکایی را از خاک خود خارج کند. این به هیچ وجه قابل قبول نیست، چون که آخر این ماه آقای کاظمی به واشنگتن سفر می‌کند و آقای ترامپ در کاخ سفید از ایشان استقبال خواهد کرد و آمریکا گفت‌وگوهای استراتژیک را در سطح بالا ادامه خواهد داد، بنابراین بر اساس این گفت‌وگوهای استراتژیک نیروهای آمریکایی فعلا در عراق باقی خواهند ماند.»