سازمان عفو بینالملل، قطر را در وضعیت آمادهسازی خود برای میزبانی جام حهانی ۲۰۲۲ همزمان مورد ستایش و انتقاد قرار داده است. به گفته این نهاد جهانی، وضعیت کاری و زندگی کارگران خارجی در قطر بهبود یافته، اما نه اندازه کافی. موارد تبعیضی متفاوتی مانند وابستگی شخصی و یکطرفه کارگران به اختیارات فرد کارفرما، عدم دریافت حقوق، ممنوعالخروج شدن از قطر به علت اختلاف با کارفرما و به ویژه کمبود دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، در فهرست اتهامات به کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۲...
موارد تبعیضی متفاوتی مانند وابستگی شخصی و یکطرفه کارگران به اختیارات فرد کارفرما، عدم دریافت حقوق، ممنوعالخروج شدن از قطر به علت اختلاف با کارفرما و به ویژه کمبود دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، در فهرست اتهامات به کشور میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ قرار گرفته بود.
به گفته خانم رگینا اشپوتل، کارشناس سازمان عفو بینالملل برای منطقه امیرنشین خلیج فارس، این رفُرمها به صورت کامل به اجرا درنیامدهاند. سازمان عفو بینالملل اشاره میکند که طبق قوانین اصلاحشده، یک کارگر خارجی در صورت تصمیم به قطع همکاری با کارفرمای خود میتواند این تصمیم را ۷۲ ساعت قبل از اجرا، به اطلاع کارفرما برساند. این سازمان اما خاطرنشان می کند که این شرط برای کارفرما موقعیت"انتقام گیری" را هم فراهم می کند که بر اساس آن کارفرما می تواند کارگر خود را به"دزدی" و"عدم انجام وظیفه کاری" متهم کند که مجازات آن میتواند منجر به بازداشت کارگر خارجی شود.