سبک زندگی اربعینی| جلوه‌ای از عفو و گذشت در جامعه اربعینی- اخبار فرهنگی - اخبار تسنیم - Tasnim

19/07/1398 04:42 ب.ظ

سبک زندگی اربعینی| جلوه‌ای از عفو و گذشت در جامعه اربعینی جامعه اربعینی مقطع ظهور و بروز صفت 'عفو' است؛ در این بازه زمانی شاهدیم که مردم در نهایت لطف و کرامت و عفو و اغماض با یکدیگر برخورد می‌کنند و از خطاهای ریز و درشت یکدیگر به راحتی عبور می‌کنند

جامعه اربعینی مقطع ظهور و بروز صفت 'عفو' است؛ در این بازه زمانی شاهدیم که مردم در نهایت لطف و کرامت و عفو و اغماض با یکدیگر برخورد می‌کنند و از خطاهای ریز و درشت یکدیگر به راحتی عبور می‌کنند. باشگاه خبرنگاران پویا، عفو و بخشش یکی از خصلت‌های نیکویی است که هر فردی می‌تواند واجد آن شود. فراهیدی می‌نویسد: «عفو آن است که از عقوبت کسی که مستحق عقوبت است صرف نظر کنی.

» (العین، ج 2، ص 258) اهمیت این خصلت به حدی است که خداوند در آیات متعددی از قرآن آن را به خود اختصاص داده است؛ تعابیری مثل «إِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا غَفُوراً» در آیه43 سوره نساء و عبارت «فَإِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا قَدیراً» در آیه149 نساء آنجا که فرمود «

إِنْ تُبْدُوا خَیْراً أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا قَدیراً ؛ اگر کار خیرى را آشکار کنید، یا آن راپنهان دارید یا از بدىِ [ دیگران ] گذشت کنید، [ کارى مورد پسند خدا انجام داده‏‌اید ] ؛ یقیناً خدا همواره گذشت کننده و تواناست» گویای این مهم است.

به طور قطع کسی که در پی رابطه دوستانه و صمیمی بین هم‌نوعان است، باید اهل عفو و گذشت باشد. این اخلاق که برآمده از کرامت نفس و بزرگ‌منشی افراد است، خارج از قواعد فقهی و حقوقی است.

ادامه مطلب:
Tasnimnews_Fa »

جام جهانی والیبال| برتری راحت ایران مقابل تونس در خوان هفتم- اخبار ورزشی - اخبار تسنیم - Tasnim«جام_جهانی_والیبال؛ ایران ۳ - ۰ تونس» تیم ملی والیبال ایران در ادامه مسابقات جام جهانی والیبال ۲۰۱۹ در ژاپن به مصاف تیم تونس رفت و موفق شد مقابل نماینده آفریقا به برتری برسد

اربعین 98| پلیس راهور: ظرفیت پارکینگهای مهران تکمیل شد- اخبار اجتماعی - اخبار تسنیم - Tasnimپلیس راهور: *ظرفیت پارکینگهای مهران تکمیل شد *حجم تردد زائران در پایانه مرزی مهران بسیار زیاد شده است *زائرانی که با خودروی شخصی قصد تردد در مرزهای را دارند، می‌توانند به مرزهای دیگر مانند شلمچه، خسروی و چزابه مراجعه کنند در_مسیر_اربعین

ترامپ: رفتن به خاورمیانه بزرگترین اشتباه تاریخ آمریکا بود- اخبار بین الملل - اخبار تسنیم - Tasnimرئیس‌جمهور آمریکا حضور چندین دهه‌ای کشورش در خاورمیانه را «بزرگترین اشتباه تاریخ» این کشود خواند و تأکید کرد که نیروهای آمریکایی را به خانه بازخواهد گرداند. خو گمشین برید دیگه خب دیگه چیا گفتن آقای ترامپ! ؟ توله سگ یانکی دروغگو. اینا همش یه بازی خودت خری

گزارش تسنیم از مرز چذابه| بلاتکلیفی زائران ‌به دلیل کمبود وسایل حمل‌و‌نقل در عراق + فیلم- اخبار استانها - اخبار تسنیم - Tasnimبررسی میدانی خبرنگار اعزامی تسنیم به مرز چذابه حاکی از آن است که هم اکنون عبور زائرین به سمت کشور عراق توسط مرزبانی عراق ممنوع شده است.

سرلشکر سلامی: اجازه ورود دشمن به ایران را نمی‌دهیم / ‌راه دشمن را کیلومتر‌ها دورتر ‌از مرزهایمان‌‌ سد می‌کنیم- اخبار استانها - اخبار تسنیم - Tasnimگروه استان‌ها ـ فرمانده کل سپاه گفت: ‌اجازه ورود دشمن به خاک میهن اسلامی عزیزمان را نخواهیم داد و با حضور خود در کیلومتر ها دورتر از مرزهای کشور، راه دشمن را برای توطئه‌چینی‌ها و کارهای خصمانه‌شان سد خواهیم کرد. سرلشکر_سلامی:سپاه جغرافیای مقاومت را گسترش خواهد داد و زمانی که دشمن مشاهده می‌کند که جغرافیای مقاومت و تفکر گفتمان انقلاب اسلامی گسترش یافته ‌باید صحنه را ترک کند و چاره‌ای جز این کار نخواهد داشت

سومین روز عملیات نظامی ترکیه در سوریه؛ هزاران نفر در روژاوا آواره شدندسومین روز عملیات نظامی ترکیه در سوریه؛ هزاران نفر در روژاوا آواره شدند آخرین اخبار و گزارش‌های سومین روز حمله ترکیه به سوریه و واکنش‌های جهانی به آن را به صورت لحظه به لحظه دنبال کنید 🔽 چرا نمی گویید که کردها خانه ها و املاک پناهجویان ترک و عرب سوریه را تصاحب کرده و پس نمی‌دهند! حالا که ترکیه پیشقدم شده املاک آنها را پس بگیرد، میگویند نسل کشی میشه! جالبه که تبدیل شدید به رسانه تروریست ها با ادبیات همونا هم مینویسید . روژاوا یک کلمه 2 ساله هست واکنش‌های جهانی؟!!!! مگه جماعت اروپایی و امریکایی نسبت به نسل کشی واکنش هم نشون میدن؟! بخار از گوه بلند میشه از جماعت فرصت طلب مو بور بلند نمیشه

به گزارش خبرنگار فرهنگی

باشگاه خبرنگاران پویا،

عفو و بخشش یکی از خصلت‌های نیکویی است که هر فردی می‌تواند واجد آن شود. فراهیدی می‌نویسد: «عفو آن است که از عقوبت کسی که مستحق عقوبت است صرف نظر کنی.» (العین، ج 2، ص 258) اهمیت این خصلت به حدی است که خداوند در آیات متعددی از قرآن آن را به خود اختصاص داده است؛ تعابیری مثل «إِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا غَفُوراً» در آیه43 سوره نساء و عبارت «فَإِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا قَدیراً» در آیه149 نساء آنجا که فرمود «

إِنْ تُبْدُوا خَیْراً أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ کانَ عَفُوًّا قَدیراً

؛ اگر کار خیرى را آشکار کنید، یا آن راپنهان دارید یا از بدىِ [ دیگران ] گذشت کنید، [ کارى مورد پسند خدا انجام داده‏‌اید ] ؛ یقیناً خدا همواره گذشت کننده و تواناست» گویای این مهم است.

به طور قطع کسی که در پی رابطه دوستانه و صمیمی بین هم‌نوعان است، باید اهل عفو و گذشت باشد. این اخلاق که برآمده از کرامت نفس و بزرگ‌منشی افراد است، خارج از قواعد فقهی و حقوقی است. خداوند در سوره شورا آیه40 در این باره می‌فرماید «وَ جَزاءُ سَیئَةٍ سَیئَةٌ مِثْلُها فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ إِنَّهُ لا یحِبُّ الظَّالِمِینَ؛ هر بدی را مجازاتی است همانند آن، اما هر کس عفو کند و راه صلح در پیش گیرد، مزدش با خداست؛ زیرا که او ستمکاران را دوست ندارد.»

در احادیث عترت(ع) نیز ارزش‌گذاری خاصی برای خصلت عفو صورت گرفته است؛ به عنوان نمونه امیرالمؤمنین در روایتی ثواب عفو را غیر قابل شمارش معرفی کرده و فرمود «دو چیز است که (عظمت) ثواب آن‌ها قابل ارزیابی نیست: یکی عفو و اغماض و دیگری عدل و انصاف؛ شیئانِ لا یوُزَنُ ثوابُهُما: العَفُو و العدلُ.» (غرر الحکم و درر الکلم، ص414) همچنین پیامبر گرامی اسلام(ص) صفت "عفو" را خصلت جوانمردان معرفی کرده و فرمود: فتوّت و بزرگ‌منشی ما خاندان رسالت، عفو و اغماض از کسی که به ما ظلم کرده و بذل و عطا به کسی که ما را محروم نموده است؛ مُرُوَّتُنا اَهلَ البَیتِ اَلعفْوُ عَمَّن ظَلَمَنا وَ إعطاءُ مَن حرَمَنا.» (تحف‌العقول، ص ٣٧)

ثمرات عفو و گذشت:

کسی که اهل عفو و گذشت باشد همواره نزد دیگران سیادت و آقایی دارد و همواره اکرام می‌شود؛ همچنان که امام صادق(ع) در روایتی سه چیز را مایه سیادت و آقایی برشمردند که یکی از موارد آن، عفو و گذشت از بدی‌های دیگران است؛ «سه چیز است که در هـر که بـاشـد آقـا و سـرور است: خشـم فـرو خـوردن ،گذشت از بدکـردار، کمک و صله رحـم بـا جـان و مـال؛ ثَلاثٌ مـَن کـُنَّ فِیهِ کـانِ سَیِّـداً: کَظمُ الغَیظِ و َالعَفـوُ عَن المَسیىءِ و الصِّله بِـالنَفـسِ و َالمـالِ» (تحف العقول، ص317)

همچنین کسی که اهل عفو و گذشت از خطاهای دیگران باشد، گامی به سوی تزکیه قلب برداشته است؛ زیرا فردی که واجد این خصلت نباشد، به طور قطع کینه و کدورت بر صفحه قلبش می‌نشیند و صفا و زلالیت را از انسان سلب می‌کند؛ بنابراین عفو سبب دوری از کینه می‌شود همچنان که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود «

از یکدیگر گذشت کنید تا کینه‌هاى میان شما از بین برود؛ تَعافُوا یسقِطُ الضّغائِن بَینَکُم‏.»

(نهج الفصاحة، ص385)

سبک زندگی اربعینی| جلوه عفاف و حیا در بین زائران اربعین

با این توصیفاتی که درباره صفت عفو داشتیم، تصور اینکه ظهور و بروز آن را در گستره جامعه‌ای بزرگ مشاهده کنیم، تصوری آرمانی خواهد بود، اما جامعه اربعینی این تصور را تبدیل به حقیقتی عینی کرد. در این همایش جهانی شاهدیم که مردم در نهایت لطف و کرامت و عفو و اغماض با یکدیگر برخورد می‌کنند و از خطاهای ریز و درشت یکدیگر به راحتی عبور می‌کنند تا بتوانند بر زلالیت قلب خویش بیفزایند. کسانی که تجربه حضور در سفر اربعین را دارند، این خصلت برایشان در بین زائران اربعینی بسیار جلوه‌گر است. این مسئله ما را رهنمود می‌کند به این سو که اگر جامعه‌ای اسلامی، ایمان به معارف اهل‌بیت(ع) پایه آن باشد و مسئولان آن به دنبال تثبیث این ارزش‌های ایمانی در آن جامعه باشند، ارزش‌های الهی همچون عفو و گذشت در چنین جامعه‌ای نهادینه می‌شود و زمینه را برای یک شهر آرمانی فراهم می‌کند.

انتهای‌پیام/