سال ثبت رکورد دما در کانادا و وقوع سیل‌های مرگبار؛ ۲۰۲۱ دوره گرمایش زمین را هفت ساله کرد

29/10/1400 02:21 ب.ظ

سال ثبت رکورد دما در کانادا و وقوع سیل‌های مرگبار؛ ۲۰۲۱ دوره گرمایش زمین را هفت ساله کرد بیشتر بخوانید🔽

سازمان جهانی هواشناسی روز چهارشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که سال ۲۰۲۱ با وجود رخداد پدیده آب و هوایی لانینا یکی از هفت سال پیاپی گذشته(۲۰۲۱-۲۰۱۵) بوده که گرم‌ترین دوره‌های ۱۲ ماهه برای کره زمین ثبت شده است. این سازمان که از نهادهای زیر مجموعه سازمان ملل متحد است در گزارش خود تصریح کرد که در دوره هفت ساله ثبت شده، سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ گرم‌تر از چهار سال دیگر بوده‌اند.

بر پایه این گزارش، یکی از دلایل این که سال ۲۰۲۱ به صدر گرم‌ترین سال جهان صعود نکرده، کاهش دمای آب‌ اقیانوس‌های شرقی و مرکزی کره زمین در قالب پدیده لانینا بوده که هر دو تا هفت سال یکبار رخ می‌دهد. این پدیده موجب تغییرات فشار اتمسفر و وقوع باد و بارندگی در بخش بزرگی از کره زمین می‌شود و اثر آن معکوس پدیده ال‌نینو است.

مطابق اعلام این سازمان، سال ۲۰۲۱ به دلیل ثبت رکورد دمای نزدیک به ۵۰ درجه سانتیگراد در کانادا، رخداد بارندگی‌های استثنایی و سیل‌های مرگبار در آسیا و اروپا و خشکسالی در مناطق خاصی از آفریقا و آمریکای جنوبی سالی ویژه در تاریخ تغییرات آب و هوایی بوده است.

ویدیوی نادر از تبعات گرمایش زمین؛ خرس قطبی در آب‌های نروژ گوزن شکار می‌کند

ادامه مطلب:
euronews_pe »

اردوغان: سال 2022 درخشان‌ترین سال ترکیه خواهد شداردوغان: سال 2022 درخشان‌ترین سال ترکیه خواهد شد

اوپک: قیمت و حجم تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۱ رشد چشمگیری داشته استبر اساس گزارش اوپک، متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۰ دلار بوده که ۷۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۰ است.

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال بروز فاجعه در پایان سال 2022مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه اورژانس سازمان جهانی بهداشت، با هشدار نسبت به توزیع ناعادلانه واکسن کرونا در برخی از کشورهای جهان و احتمال بروز فاجعه در

هدف‌گذاری حوزه مدیترانه ترکیه برای صادرات 20 میلیارد دلاری در سال 2022صادرکنندگان حوزه مدیترانه ترکیه صادرات 20 میلیارد دلاری را برای سال 2022 هدفگذاری کردند. - خبرگزاری آناتولی

اینفوگرافی| ارزش پاسپورت ایرانی در سال 2022 چقدر است؟قدرتمندترین پاسپورت در جهان به ترتیب متعلق به کشورهای ژاپن، سنگاپور، آلمان، کره جنوبی، فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ، اسپانیا و اتریش است که می‌توانند به بیش از ۱۹۰ کشور بدون ویزا یا ویزای فرودگاهی سفر کنند. در بین کشورهای منطقه پاسپورت امارات، ترکیه و قطر قدرت بیشتری دارد. Amirabdolahian

مریم صادقی، فعال کارگری کُرد به یک سال حبس تعلیقی محکوم شد

سازمان جهانی هواشناسی روز چهارشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که زمین در سال ۲۰۲۱ با وجود رخداد پدیده آب و هوایی لانینا، برای هفتمین سال پیاپی (۲۰۲۱-۲۰۱۵) یکی از گرم‌ترین دوره‌های ۱۲ ماهه خود را تجربه کرده است.

این سازمان که از نهادهای زیر مجموعه سازمان ملل متحد است در گزارش خود تصریح کرد که در دوره هفت ساله ثبت شده، سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ گرم‌تر از چهار سال دیگر بوده‌اند. بر پایه این گزارش، یکی از دلایل این که سال ۲۰۲۱ به صدر گرم‌ترین سال جهان صعود نکرده، کاهش دمای آب‌ اقیانوس‌های شرقی و مرکزی کره زمین در قالب پدیده لانینا بوده که هر دو تا هفت سال یکبار رخ می‌دهد. این پدیده موجب تغییرات فشار اتمسفر و وقوع باد و بارندگی در بخش بزرگی از کره زمین می‌شود و اثر آن معکوس پدیده ال‌نینو است.

مطابق اعلام این سازمان، سال ۲۰۲۱ به دلیل ثبت رکورد دمای نزدیک به ۵۰ درجه سانتیگراد در کانادا، رخداد بارندگی‌های استثنایی و سیل‌های مرگبار در آسیا و اروپا و خشکسالی در مناطق خاصی از آفریقا و آمریکای جنوبی سالی ویژه در تاریخ تغییرات آب و هوایی بوده است.

ویدیوی نادر از تبعات گرمایش زمین؛ خرس قطبی در آب‌های نروژ گوزن شکار می‌کند

سازمان جهانی هواشناسی ضمن ارائه این پیش‌بینی که گرمایش زمین به دلیل سطح بی‌سابقه انتشار گازهای گلخانه‌ای همچنان ادامه خواهد داشت، خاطر نشان کرد که در سال ۲۰۲۱، میانگین دمای کره زمین حدود ۱.۱۱ درجه سانتیگراد بالاتر از دوره پیشاصنعتی شدن در فاصله سال‌های۱۹۰۰-۱۸۵۰ بوده است.