تدروس آدانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز یکشنبه 27 دسامبر هشدار داد که ویروس کرونا که در سال وی گفت: اینیک واقعیت است که ویروس کرونا اولین اپیدمی نبوده و آخرین هم نخواهد بود.
تیدروس رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک سخنرانی ویدیویی که به مناسبت «روز جهانی آمادگی برای مقابله با اپیدمیها» که توسط این سازمان منتشر شد، گفت: «برای من باورنکردنی است که بیماری Covid-19 که پیش از یک سال برای ما شناختهشده نبود، اینگونه توانست طی 12 ماه گذشته دنیای ما را دگرگون کند».
او تأکید کرد: مشکل تنها بیماری کرونا نیست بلکه پیامدهای این اپیدمی بر اقتصاد جهانی از محدوده خود بیماری بسیار گستردهتر است. رئیس بهداشت جهانی افزود: «همه اینها نباید تعجبآور باشد، چراکه همه گزارشها، تحقیقات و راهنماییهای متعددی که طی سالیان گذشته انجامشده، همه بر این مسئله متفق بودند که جهان آماده و مجهز برای رویارویی سریع با هرگونه بیماری همهگیر نیست».
تیدروس در این پیام ویدئویی افزود: «اینیک «تنگنظری خطرناک» است که فکر کنیم در موارد شیوع اپیدمی با توسل به پول و بدون اتخاذ تدابیری بهداشتی با بیماری همهگیر در آینده بتوانیم مقابله کنیم چنین طرز تفکری محکوم به شکست است». headtopics.
2020 به در جهان شیوع کرد، آخرین بیماری همهگیر نخواهد بود.
وی گفت: اینیک واقعیت است که ویروس کرونا اولین اپیدمی نبوده و آخرین هم نخواهد بود.
تیدروس رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک سخنرانی ویدیویی که به مناسبت «روز جهانی آمادگی برای مقابله با اپیدمیها» که توسط این سازمان منتشر شد، گفت: «برای من باورنکردنی است که بیماری Covid-19 که پیش از یک سال برای ما شناختهشده نبود، اینگونه توانست طی 12 ماه گذشته دنیای ما را دگرگون کند».
او تأکید کرد: مشکل تنها بیماری کرونا نیست بلکه پیامدهای این اپیدمی بر اقتصاد جهانی از محدوده خود بیماری بسیار گستردهتر است.
رئیس بهداشت جهانی افزود: «همه اینها نباید تعجبآور باشد، چراکه همه گزارشها، تحقیقات و راهنماییهای متعددی که طی سالیان گذشته انجامشده، همه بر این مسئله متفق بودند که جهان آماده و مجهز برای رویارویی سریع با هرگونه بیماری همهگیر نیست».
تیدروس در این پیام ویدئویی افزود: «اینیک «تنگنظری خطرناک» است که فکر کنیم در موارد شیوع اپیدمی با توسل به پول و بدون اتخاذ تدابیری بهداشتی با بیماری همهگیر در آینده بتوانیم مقابله کنیم چنین طرز تفکری محکوم به شکست است».
او گفت: «متأسفانه ما هنگام شیوع بیماری همهگیر مبالغ زیادی را هزینه میکنیم، اما بهمحض پایان اپیدمی آن را فراموش میکنیم و برای جلوگیری از شیوع بعدی کاری نمیکنیم. این کوتهنظری خطرناکی است که باید در آن تجدیدنظر کرد. بهصراحت باید بگویم که درک این مسئله دشوار است».
تیدروس در ادامه گفت: «همه ما باید از این بیماری همهگیر درس عبرت بگیریم. همه کشورها برای آمادگی برای مقابله با موارد اضطراری ناشی از اپیدمیها یا حوادث طبیعی، باید سرمایهگذاری کنند. همچنین همه باید توانایی خود در زمینهٔ هشدار پیش از وقوع حوادث را افزایش دهند».
گفتنی است که پیش از اظهارات رئیس سازمان جهانی بهداشت برخی پژوهشگران هشدار دادند که بشر توفانی از بیماریها ایجاد کرده که این بیماری از حیاتوحش سرچشمه گرفته و به انسانها سرایت میکنند و بهسرعت در جهان گسترش پیدا میکنند.
به گفته برخی پژوهشگران تجاوز و دستدرازی بشر به طبیعت این روند را تسریع میکند. این دیدگاه کارشناسان بهداشت جهانی است که در زمینهٔ منشأ و چگونگی شروع بیماریهای جدید تحقیق میکنند.
اخیراً پژوهشگران دانشگاه لیورپول در گزارشی اعلام کردند که در 20 سال گذشته، بشر با شش تهدید مهم مواجه شد. بیماری سارس، مِرس، ابولا، آنفولانزای پرندگان و آنفولانزای خوکی.
به گفته آنان بشر از 5 بیماری با برخی تلفات توانست عبور کند اما ششمین که ویروس کرونا بود حسابی انسان را با چالش روبرو کرد.
این پژوهشگران که اغلب آنها در دانشگاه لیورپول بریتانیا تحقیق میکنند، از جامعه جهانی خواستند تا بخشی از تلاشها برای ایجاد آمادگی بهتر در برابر بیمارهای همهگیری آینده بکار گرفته شود.