سازمان ملل در مورد کاهش شدید جمعیت در جنوب شرق اروپا هشدار داد

30/07/1398 07:00 ق.ظ

از ده کشوری که در جهان بیش از بقیه با مشکل کاهش جمعیت روبرو هستند، نه کشور در شرق و جنوب شرق اروپا قرار دارند؛ به طوری که اگر شرایط به همین گونه باشد، بلغارستان در سال ۲۰۵۰ یک چهارم جمعیت خود را از دست می‌دهد.

از ده کشوری که در جهان بیش از بقیه با مشکل کاهش جمعیت روبرو هستند، نه کشور در شرق و جنوب شرق اروپا قرار دارند؛ به طوری که اگر شرایط به همین گونه باشد، بلغارستان در سال ۲۰۵۰ یک چهارم جمعیت خود را از دست می‌دهد. آلانا آرمیتاژ، مدیر صندوق جمعیتی اروپای شرقی و آسیای مرکزی در این رمینه به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «کاهش فرزندان و افزایش مهاجرت‌کنندگان از کشورهای جنوب شرق اروپا به معنی آن است که جمعیت در این کشورها همزمان کمتر و پیرتر می‌شود.

در این کشورها بر خلاف کشورهای غرب اروپا، از مهاجرت به عنوان ابزاری برای پر کردن این خلأ جمعیتی استفاده نمی‌شود.

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که در بازه زمانی میان سال‌های ۱۹۹۵ و ۲۰۳۵ نرخ جمعیت افراد بالای ۶۵ ساله در بیشتر کشورها تا دو برابر و در برخی کشورها تا سه برابر افزایش می‌یابد. خانم آرمیتاژ به رویترز گفته است که با کم شدن جمعیت فعال در کشورهای جنوب شرق اروپا، نگرانی‌هایی در مورد آینده خدمات اجتماعی به ویژه حقوق بازنشستگی وجود خواهد داشت. بیشتر این کشورها از هم‌اکنون با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند، امری که باعث کاهش روند رشد اقتصادی آنها و فاصله گرفتن هر چه بیشترشان با کشورهای غربی منجر شده است.

در این کشورها دستمزدها پایین بوده و بخش مهمی از اقتصاد به شدت تحت کنترل دولت است. همین موضوع جوانان را به یافتن فرصت‌های شغلی بهتر با دستمزد بیشتر در کشورهای خارجی تشویق می‌کند.پیری جمعیت در اروپا و چالش خدمات درمانی headtopics.com

عقلشون کار میکنه ... میخوان عین اروپای غربی یمش اکثرا رب داغون از افریفا و عربا وارد کنن !؟

ادامه مطلب:
euronews_pe »

استفاده از جعبه مقوایی برای جلوگیری از تقلب در هندیک مدرسه در هند از دانش آموزان خود خواست که برای جلوگیری از تقلب در امتحانات جعبه مقوایی (کارتن) روی

احتمال شیوع بیماری تب دنگی در آینده نزدیک در کشور/ اعلام مناطق در معرض خطر آلودگیرئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از احتمال شیوع بیماری تب دنگی در آینده نزدیک خبر داد.

عاطفه رنگریز در اعتراض به ممانعت از آزادی‌اش 'اعتصاب غذا کرد' | DW | 20.10.2019به گزارش سازمان‌های حقوق بشری، عاطفه رنگریز در اعتراض به ممانعت از آزادی خود با وجود صدور قرار وثیقه، دست به اعتصاب غذا زده است. این فعال مدنی با انتشار نامه‌ای نوشت: «بدن خود را سلاحی می‌کنم علیه بی‌عدالتی.»

شعبه ای از پلیس فتا در سازمان محیط زیست فعال می‌شودتهران- ایرنا- رئیس پلیس فتا نیروی انتظامی گفت: این پلیس در نظر دارد به منظور افزایش همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست از جمله مبارزه با حیوان آزاری، شعبه‌ای از پلیس فتا را با هدف پایش و برخورد با جرائم محیط زیستی در فضای مجازی راه‌اندازی کند. دانش صحیح محیط زیست وجودنداردودلیل انکه راهکارهای ان ،نتیجه خلاف داده ومی دهد،ان است که بایدبازشناسی صورت گیردوان دردام وطیوروبهداشت ادغام شودتابرنامه هایی که ارایه می شودعلمی شودوان بایدمنطبق باقران کریم باشد تاصحیح باشد.

نوزده ساعت در هوا؛ طولانی‎‌ترین پرواز مسافری بدون توقف از نیویورک به سیدنیهواپیمایی کانتاس استرالیا، طولانی‌ترین پرواز بدون توقف از نیویورک به سیدنی را با موفقیت آزمایش کرده است. هواپیمای بوئینگ ۷۸۷-۹ با ۴۹ مسافر مسیر ۱۶۲۰۰ کیلومتری نیویورک به سیدنی را در مدت ۱۹ ساعت و ۱۶ دقیقه طی کرد

ایران در رقابت جمعیتی از کدام کشورها عقب ماند؟مطابق گزارش صندوق بین‌المللی پول، ایران در سال ۱۹۸۰ بیست و یکمین کشور پرجمعیت جهان بوده است. در آن سال جمعیت ایران حدود ۳۹ میلیون نفر بوده که کمتر از کشورهایی همچون تایلند، ترکیه و مصر و بیشتر از کره‌جنوبی و اسپانیا ثبت شده است. مهم رقابت درآمد سرانه و رفاهه که تقریبا از همه کشورها عقب مانده اینقدر بچه پس بندازین که این تتمه کره زمین هم از بیره ... !؟ دستور بالا آمده ب مردم بگید عقب نیفتن در زایش بچه؟گیرم جلو‌افتادیم حالا کی خرج، وقت و عشق خرج کنه ‌در زمانی که مردم بخاطر ناتوانی مالی بچه میفروشن یا زیر فشار بدهکاری و ظلم و خستگی عشقی نمیمونه واسشون که بدن؟درسته سرباز می‌خواد خداوند خامنه‌ای شما ولی فکر نان و تربیت هم کنید

سایر کشورهای این منطقه نیز در دهه‌های آینده احتمالا با شرایطی نظیر این روبرو هستند زیرا روز به روز بر شمار افرادی که از این کشورها مهاجرت می‌کنند، بیشتر می‌شود.

آلانا آرمیتاژ، مدیر صندوق جمعیتی اروپای شرقی و آسیای مرکزی در این رمینه به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «کاهش فرزندان و افزایش مهاجرت‌کنندگان از کشورهای جنوب شرق اروپا به معنی آن است که جمعیت در این کشورها همزمان کمتر و پیرتر می‌شود. در این کشورها بر خلاف کشورهای غرب اروپا، از مهاجرت به عنوان ابزاری برای پر کردن این خلأ جمعیتی استفاده نمی‌شود.

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که در بازه زمانی میان سال‌های ۱۹۹۵ و ۲۰۳۵ نرخ جمعیت افراد بالای ۶۵ ساله در بیشتر کشورها تا دو برابر و در برخی کشورها تا سه برابر افزایش می‌یابد.

خانم آرمیتاژ به رویترز گفته است که با کم شدن جمعیت فعال در کشورهای جنوب شرق اروپا، نگرانی‌هایی در مورد آینده خدمات اجتماعی به ویژه حقوق بازنشستگی وجود خواهد داشت. بیشتر این کشورها از هم‌اکنون با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند، امری که باعث کاهش روند رشد اقتصادی آنها و فاصله گرفتن هر چه بیشترشان با کشورهای غربی منجر شده است.

در این کشورها دستمزدها پایین بوده و بخش مهمی از اقتصاد به شدت تحت کنترل دولت است. همین موضوع جوانان را به یافتن فرصت‌های شغلی بهتر با دستمزد بیشتر در کشورهای خارجی تشویق می‌کند.پیری جمعیت در اروپا و چالش خدمات درمانی

آرمیتاژ می‌گوید در چنین شرایطی برگرداندن مهاجران به داخل و بالا بردن نرخ زاد و ولد کار بسیار شاقی برای دولت‌ها خواهد بود. با این حال وی می‌افزاید تبدیل چالش حاضر به فرصت و تعیین راهبردهایی که منجر به تقویت سرمایه انسانی بشود، می‌تواند راه حل خوبی برای این معضل باشد.»

به باور وی، برای نیل به چنین مقصودی باید سیاست‌های جمعیتی با مفهومی مبتنی بر محور حقوق بشر و همزمان با ایجاد مراقبت‌های بیشتر از کودکان، سهل‌گیری و رعایت انعطاف زمانی در سر کار برای والدین، کمک به پدر و مادر و رعایت برابری زن و مرد را مبنای کار قرار داد.

آرمیتاژ ایجاد پیوند بین تحصیلات و کار و تسهیل دستیابی افراد به شغل مناسب را از دیگر موارد مهم برای تضمین رضایت جوانان و تشویق آنان به ماندن در کشور و مهاجرت نکردن ذکر کرده است.