زنان خبرنگار زیر سایه طالبان؛ خانه‌نشینی فاطمه هاشمی، مجری یک شبکه تعطیل شده

15/08/1400 10:12 ق.ظ

زنان خبرنگار در افغانستان بیشترین هزینه را برای روی کار آمدن طالبان می‌پردازند؛ تصاویر آنان از سطح شهر حذف می‌شود و خودشان هم، نخستین گروهی هستند که خانه‌نشین می‌شوند.روایت فاطمه هاشمی در گفت‌وگو با ایران‌وایر خبرنگاری_جرم_نیست زنان_خبرنگار افغانستان

رسانه تعطیل شده‌اند.

بی‌تردید، زنان خبرنگاران در افغانستان بیشترین هزینه را برای روی کار آمدن دوباره طالب‌ها می‌پردازند؛ تصاویر آنان از سطح شهر حذف می‌شود و خودشان هم، نخستین گروهی هستند که خانه‌نشین می‌شوند؛ به دستور طالب‌ها باشد، خانواده و کارفرما امر به خانه‌نشینی دهند یا خودخواسته، کنار کشیده باشند، نتیجه اما یکی است.

*** در این گزارش با «فاطمه هاشمی» گفت‌وگو کرده‌ایم؛ زن خبرنگاری که از سال ۲۰۱۸ به خانواده رسانه‌ای افغانستان پیوست و در دو شبکه تلویزیونی ۲۴ و جوانان افغانستان، فعالیت داشت و به سرعت در دل مخاطبان جای باز کرد. او از سوی شبکه تلویزیونی

۲۴ نیز مورد تقدیر قرار گرفته بود. روزهای رو به اوج ادامه داشت تا در یک شب، همه‌چیز تغییر کرد و پرچم سفید رنگ طالبان بر فراز ارگ ریاست‌جمهوری افراشته شد. شبکه‌ای که او در آن فعالیت داشت، تعطیل شد و او هم بی‌کار. headtopics.com

فاطمه هاشمی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» از پانزدهم آگوست می‌گوید؛ تاریخی که به روایت خودش، هیچ‌وقت فراموش نخواهد کرد: «حاضر شده بودم که به دفتر شبکه بروم. برنامه داشتم.

ادامه مطلب:
iranwire »

شکایت زنان فیلم‌های پورن از مردان متجاوز در صحنه فیلمبرداری؛ جنبش#Metoo به پورنوگرافی فرانسه رسید\u0628\u0631\u0627\u06cc \u0646\u062e\u0633\u062a\u06cc\u0646 \u0628\u0627\u0631 \u062f\u0631 \u0641\u0631\u0627\u0646\u0633\u0647 \u06f3\u06f0 \u0632\u0646 \u0647\u0646\u0631\u067e\u06cc\u0634\u0647 \u0641\u06cc\u0644\u0645\u200c\u0647\u0627\u06cc \u067e\u0648\u0631\u0646 \u0627\u0632 \u0645\u0631\u062f\u0627\u0646 \u0628\u0647 \u062f\u0644\u06cc\u0644 \u062a\u062c\u0627\u0648\u0632 \u062f\u0631 \u0635\u062d\u0646\u0647 \u0641\u06cc\u0644\u0645\u0628\u0631\u062f\u0627\u0631\u06cc \u0634\u06a9\u0627\u06cc\u062a \u06a9\u0631\u062f\u0646\u062f.\n سکس حضوری در خانه‌اصفهان بامکان.شب خواب و ساعتی.الهه رسولی تلفن: +989016891960 +989131106707 خب اینها دیگه چرا شکایت دارن من نمی فهمم 😂😂😂 با همه سختی که از نداشتن حداقل هایه زندگی از کودکی تا امروز در سایه جمهوری اسلامی کشیده ام! هیجانی غیر قابل توصیف وجودم را فرا می گیره وقتی می بینم جهان یک خیز و شتاب خارقلاده در راه انسان محوری برداشته! و چه سعادتی که در دوران زندگی من این تحول در حال شکلگیری است کرامت_انسانی

درخواست سناتورهای آمریکایی از بایدن برای دفاع از حقوق زنان افغانجمعی از سناتورهای زن آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، خواهان تدوین یک طرح جامع برای حمایت از حقوق سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اساسی زنان افغان شدند. - خبرگزاری آناتولی

درخواست سناتورهای زن کنگره آمریکا از بایدن برای محافظت از زنان و دختران افغانستانهمه ۲۴ سناتور زن کنگره آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در نامه‌ای از جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا از حقوق زنان و دختران افغانستان که در پی خروج آمریکا از این کشور بشدت نادیده گرفته شده، محافظت کند. یعنی قبلا حضور امریکا در افغانستان باعث محافظت از زنان و دختران افغانستان بود. ! از بایدن فقط باید درخواست کرد به خوابش ادامه بده. اگه بیدارش کنند همه دنیا را بهم میریزه. همون بدبختی که چند ماه های اول ریاست جمهوریش برای کشورها ایجاد کرده دهه‌ها طول میکشه درستش کرد. 'سيري العالم أجمع ما هو إسلامي الحقيقي الذي طبقته قبل 1400 عام بعون الله ، قلت نعم إن شاء الله. أنا طوع أمرك.' - من أحلام محمد قاسم. كثير من الناس يدعون أنه الإمام المنتظر المهدي.

استرالیا؛ کارزار تبلیغاتی جهت تشویق مردان و زنان به خودارضاییمقامات بهداشتی ایالت کوئینزلند استرالیا در عملی کم سابقه کارزار اینترنتی جهت تشویق شهروندان به خودارضایی راه انداختند. به گفته این کارزار خودارضایی عملی طبیعی و سالم است. کشور عزیزم استرالیا 🥰 معلوم نیست اتاق فکر دنیا چه تصمیمی برای نسل بشر گرفته اما با این روند نسل همجنسگرایان و خودارضاگرها نابود خواهد شد «هیچ ضرری در عملی نیست که حال شما را خوب می کند.» یه ارگان دولتی همچین جمله عوامانه ای باید بگه؟ سیگار و مخدر و الکل هم حال و خوب می کنن، جواز استعمال میده؟ ظاهرا روابط آزاد هم مساله جنسی رو حل نکرده هرروز یه چیز تازه جهت حال خوب کردن باید پیدا کنن

آنها می‌خواهند تصویر زنان بی‌حجاب را روتوش کنند - BBC News فارسییک دهه قبل ایستادن در خیابان انقلاب در نقطه شلوغی مانند دانشگاه تهران و گرفتن چنین عکسی اگر نه غیرممکن، که کاری پرهزینه‎‌تر بود. اما خیابان انقلاب تهران، خیابان پاتوق کتاب و دانشجویان و هنرمندان، دیگر خیابان انقلاب چند سال پیش نیست. عکس بالا عده ای خانوم قانونشکن هستن؛ عکس پایین عده ای خانوم قانونمدا و مدنی. بنابراین پایینی ها تلاش کردن: چهره زن ایرانی رو قانونمدار و مدنی نشون بدن! عکس بالا بانوان سرزمینم ایران هستن ، عکس پایین یه مشت بدبخته کشتزار آماده جهادالنکا .✌️ اتفاقا اون‌اکس بالایی بنظر میاد مکان جعلی باشه، بی‌بی‌۳۰

درخواست نمایندگان زن سنای آمریکا از بایدن برای حمایت بیشتر از زنان و دختران افغانستاندرخواست نمایندگان زن سنای آمریکا از بایدن برای حمایت بیشتر از زنان و دختران افغانستان بیش از بیست تن از نمایندگان زن در سنا با ارسال نامه‌ای به جو_بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستار اقدامات بیشتر دولت او برای حمایت از زنان و دختران در افغانستان شدند. لابد بایدن هم تعهد میکنه که مثلا برای 100 نفر از دختران افغان جهیزیه تهیه کنه می گویند طالبان جنگ را در افغانستان برد و ما شکست خوردیم و ما فرار کرديم و حالا می خواهند پس از فرار از افغانستان از راه دور از زنان و دختران حمایت کنند.

۲۰۰

رسانه تعطیل شده‌اند.

بی‌تردید، زنان خبرنگاران در افغانستان بیشترین هزینه را برای روی کار آمدن دوباره طالب‌ها می‌پردازند؛ تصاویر آنان از سطح شهر حذف می‌شود و خودشان هم، نخستین گروهی هستند که خانه‌نشین می‌شوند؛ به دستور طالب‌ها باشد، خانواده و کارفرما امر به خانه‌نشینی دهند یا خودخواسته، کنار کشیده باشند، نتیجه اما یکی است.

***

در این گزارش با «فاطمه هاشمی» گفت‌وگو کرده‌ایم؛ زن خبرنگاری که از سال

۲۰۱۸

به خانواده رسانه‌ای افغانستان پیوست و در دو شبکه تلویزیونی

۲۴

و جوانان افغانستان، فعالیت داشت و به سرعت در دل مخاطبان جای باز کرد. او از سوی شبکه تلویزیونی

۲۴

نیز مورد تقدیر قرار گرفته بود. روزهای رو به اوج ادامه داشت تا در یک شب، همه‌چیز تغییر کرد و پرچم سفید رنگ طالبان بر فراز ارگ ریاست‌جمهوری افراشته شد. شبکه‌ای که او در آن فعالیت داشت، تعطیل شد و او هم بی‌کار.

فاطمه هاشمی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» از پانزدهم آگوست می‌گوید؛ تاریخی که به روایت خودش، هیچ‌وقت فراموش نخواهد کرد: «حاضر شده بودم که به دفتر شبکه بروم. برنامه داشتم. از همه طرف شنیده‌هایی به گوش می‌رسید که طالب‌ها فلان جای را گرفته‌اند. خون‌سرد بودم و باور نداشتم که زندگی‌ام مثل صدها زن خبرنگار دیگر قرار است نابود شود. وقتی [از خانه] بیرون شدم، هجوم مردم و استرس را در چشمان هم‌وطنانم دیدم. دست‌ها و پاهایم شروع به لرزیدن کرده بود. سرک‌ها [خیابان‌ها] از ازدحام مردم پر بود و همه می‌دویدند. نیمی از مسیر را بیشتر نتوانستم راه بروم.»

انگار که شهر از درد و وحشت به خود می‌پیچید و اکثر مسیرهای منتهی به شهر و فرودگاه کابل مسدود شده بود. در آن ساعت‌ها و روزهای پر اضطراب و شوک، تصاویر ازدحام مردم و تیراندازی‌ها در میدان فرودگاه، له شدن شهروندان زیر دست و پای هم و چسبیدن تعدادی به بدنه هواپیما و سقوط‌ و مرگ‌ آنان، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را پر کرده بود.

در این میان، مدیران رسانه و اهالی آن، در هیاهویی بی‌چشم‌انداز برای حفظ نهاد خود تلاش می‌کردند اما هرچه پیش‌تر رفت، زنان ممنوعه‌تر شدند و محتوا به سانسوری بر اساس ایدئولوژی طالبان کشیده شد. از سوی دیگر، گسترش فقر و گرسنگی، بیکاری و بی‌پولی که سرعتی لحظه‌ای پیدا کرد، بسیاری را خانه‌نشین کرد. شماری نیز از ترس جان‌ خود پنهان شدند یا کشور را ترک کردند.

فاطمه هاشمی می‌گوید: «زمانی‌که طالب‌ها آمدند، بیشتر مردم به سوی میدان هوایی [فرودگاه] رفتند تا راهی برای فرار پیدا کنند. برخی از کارمندان دفتر ما هم در همین جمع بودند و کشور را ترک کردند. برای همین فعلا دفتر شبکه ما بسته است. من هنوز هم در شوک هستم. دیگر نمی‌توانم مثل گذشته بخندم، راه بروم و فعالیت داشته باشم. حیران هستم که آینده کشورم، خودم و زنان افغانستان چه خواهد شد.»

در کنار آن‌هایی که افغانستان را ترک کردند، گروهی هم در کشور ماندند تا برای حفظ دستاوردهای‌ خود مقاومت کنند. تصویر آن‌چه بر افغانستان گذشت اما دردناک است: «برای من بسیار ناامیدکننده است وقتی می‌بینم کسانی که بسیار فعال بودند و هدف‌هایی بالا و دستاوردهای بسیار داشتند، فعلا تمام فکرشان این است که چگونه خود را از این وضعیت نجات بدهند.»

فاطمه هاشمی با حقوقی که از خبرنگاری دریافت می‌کرد، چرخ زندگی خود و خانواده‌اش را می‌چرخاند، اما حالا که بیکار شده و کسب و کارهای زنان هم محدود شده است، نمی‌داند برای تامین معیشت چه باید کند. او برای ایران‌وایر توضیح داد که این روزها، ناخواسته در خانه حبس است و حتی شور و اشتیاقی برای خارج شدن از چهاردیواری اتاقش هم ندارد: «این روزها تمام زندگی‌ام یک قلم و کاغذ است که ناگفته‌های دلم را بنویسم. روزها بدون هدف و ایده از خواب بیدار می‌شوم. وظیفه‌ای ندارم که شوق و شوقی به من بدهد. این ترس یک کابوس شده است. وقتی در اخبار می‌بینم که فلان خبرنگاران مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته‌ است، دچار اضطراب و استرسی می‌شوم که غیرقابل تحمل است.»

این خبرنگار که در حوزه اجتماعی فعالیت می‌کرد، در برنامه‌های فرهنگی هم حضور داشت و به خاطر داشتن صدای دلنشین شعر می‌خواند. اما حالا، با روی کار آمدن دوباره طالبان، برنامه‌های فرهنگی هم تعطیل شده است و انگار هر روزنه‌ای برای طاقت آوردن بود، بسته شده است. به قول خودش، شبانه‌روز او با قلم و کاغذ می‌گذرد.

پیش‌تر «حجت‌الله مجددی»، معاون انجمن روزنامه‌نگاران افغانستان هم در

گفت‌وگو

با ایران‌وایر هشدار داده بود که اگر جامعه جهانی و نهادهای مدافع آزادی بیان نسبت به وضعیت اطلاع‌رسانی در این کشور بی‌توجه باشند، بحران رسانه‌ای دامنه بیشتری پیدا خواهد کرد که غیرقابل جبران است. بنا به اظهارات او، اعمال محدودیت علیه خبرنگاران در ولایت‌ها [استان‌ها] بیشتر است.

روزگار افغانستانی‌ها، در دست‌وپنجه نرم کردن با محدودیت‌ها و فقر و گرسنگی می‌گذرد. تعطیلی رسانه‌ها و اعمال محدودیت‌های حداکثری بر آن از یک‌سو و گسترش فقر از سوی دیگر، بیان‌گر آسیب‌های بیشتر اجتماعی و اقتصادی است. سازمان ملل متحد پیش‌تر

که تقریبا

۹۷

درصد از مردم افغانستان در آستانه قرار گرفتن زیر خط فقر هستند و کشور در زمینه توسعه اقتصادی و انسانی در معرض «سقوط کامل» است. به طوری‌که مردم از فقر و گرسنگی به