10.07.2021نسل کشی سربرنیتسا که به عنوان بزرگترین فاجعه انسانی پس از جنگ جهانی دوم در اروپا توصیف میشود، هنوز نیز به عنوان یک زخم التیام ناپذیر مردم بوسنی و هرزهگوین محسوب میشود.
با وجود 26 سال از گذشت نسل کشی سربرنیتسا، هنوز جایگاه خود را به عنوان عمیقترین درد و اندوه بستگان قربانیان حفظ کرده است. عدم کشف و شناسایی اجساد بیش از هزار قربانی این نسل کشی علی رغم گذشت سالها، یکی از مهمترین شاخصهای میزان آزار و اذیت در سربرنیتسا محسوب میشود.
ملادیچ در اظهارات خود در آستانه عید صربها گفته بود که این شهر را به ملت صرب هدیه میکنم. در نهایت زمان آن فرا رسید که از ترکها (اصطلاحی که برای مسلمانان آن منطقه استفاده میشود) در این سرزمین انتقام بگیریم. headtopics.com
در این کشتار بیش از 8 هزار و 372 بوسنیایی کشته شدند، بسیاری از زنان و کودکان از خانه هایشان آواره شدند.در پی سقوط سربرنیتسا بخشی از جمعیت مسلمان شهر به سربازان هلندی که در کارخانه قدیمی باتری سازی در مقابل مزار شهدای کنونی واقع شده پناه برده و بخشی دیگر نیز به منطقه تحت کنترل سربازان بوسنیایی که راه جنگلی بود، می گریزند.
واقعا نسل_کشی کثیف ترین جنایت بشره ! چه نسل_کشی سربرنیتسا چه هولوکاست چه نسل_کشی_ارامنه و... !
مردمی که به سربازان هلندی پناه برده بودند، شب اول در محل کارخانه قدیمی اسکان می یابند اما سربازان صربستانی که برای بازرسی به آنجا می روند خودسرانه اقدام به بازداشت برخی از مردان می کنند.