روز جهانی آموزگار در حالی در افغانستان گرامی داشته شد که در پی حاکمیت طالبان از ماه اوت گذشته به این سو سرنوشت نهادهای علمی-آموزشی در این کشور دستخوش تغییرات و تحولات زیادی شده است.
در این گزارش آمده است که با ورود طالبان به کابل و تغییر نظام جمهوریت به امارت اسلامی، مسئله تعلیم و تربیت، تدریس و نیز سرنوشت نهادهای آموزشی از جمله خبرسازترین موضوعات مطرح در جامعه بوده که در رسانهها و شبکههای اجتماعی نیز بازتاب گستردهای پیدا کرده است. سخنان اخیر عبدالباقی حقانی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی امارت اسلامیِ طالبان به این انتقاد ها افزوده و مردم را نگران آینده نظام تحصیلی در افغانستان کرده است.
وی با تقدیر از جایگاه معلم خطاب به این قشر می گوید: «می دانم که امروز با مشکلات زیادی روبرو هستید، از حقوق و امتیازات کامل در ازای خدمات صادقانه محروم هستید؛ اما شما معلمان عزیز ثابت کرده اید که در راه تعلیم و تربیتِ فرزندان این سرزمین از تلاشهای خود عقب نشینی نخواهید کرد و هیچ چیز نمی تواند شما را از انجام وظیفه مقدستان باز دارد.»
وی می افزاید از یک منظر دیگر هم می توان به آقای وزیر حق داد؛ کسانی که در بیست سال گذشته در افغانستان درس خوانده اند، روشنفکر و آزاده بار آمده اند و این چنین اشخاص هیچگاه با نظام طالبانی همسو نیستند، بنابر این باید نادیده گرفته شوند.» در دور اول حاکمیت طالبان شیوه و اسلوب تعلیمی خاصی وجود نداشت و دانش آموزان در محیط های غیر استاندارد مصروف آموزش بودند؛ در حالی که در نظام جمهوریت هزاران واحد مدرسه تعمیر و تجهیز گردید.
اتحادیه سوسیال اروپا باید شرمسار باشد که خواهان گفتگو با طالبان تروریست و مشروعیت دادن ب اَسلام گراهای ضد زن باشد. فاتحه حقوق بشر اروپایی خوانده شد
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »