روحانی در تماس تلفنی با مکرون:راهکار چند ماهه «توقف» قابل قبول نیست

28/04/1398 07:41 ق.ظ

حسن روحانی در گفت و گوی تلفنی با امانوئل مکرون تاکید کرد:«راهکارهای چند ماهه برای توقف فعالیت‌های ایران» قابل قبول نیست.پیشتر در جریان سفر امانوئل بون،مشاور دیپلماتیک رئیس جمهوری فرانسه،به تهران اخباری درباره پیشنهاد «طرح توقف در برابر توقف» منتشر شده بود.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در گفت و گوی تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که « به هیچ عنوان راهکارهای چند ما روحانی نیز در گفت و گوی قبلی تلفنی خود با مکرون خواهان «توقف تحریم‌ها» شده بود، اما بلافاصله با واکنش‌هایی در ایران مواجه شد و از جمله محمدجواد لاریجانی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه، با تاکید براینکه موضع جمهوری اسلامی «لغو...

روحانی نیز در گفت و گوی قبلی تلفنی خود با مکرون خواهان «توقف تحریم‌ها» شده بود، اما بلافاصله با واکنش‌هایی در ایران مواجه شد و از جمله محمدجواد لاریجانی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه، با تاکید براینکه موضع جمهوری اسلامی «لغو تحریم‌ها»ست، نه «توقف تحریم‌ها»، گفت:سخنان روحانی «موضعی اشتباه و ساده‌بینانه‌ و همراه با برداشت‌های خطرناک» است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، اما در گفت و گوی تلفنی روز پنج‌شنبه خود با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواهان «لغو تحریم‌ها» شد و با تاکید براینکه «لغو تحریم‌های آمریکا راهکاری برای استمرار تلاش‌ها در حفظ و ادامه برجام و بازگشت شرایط به گذشته است»، گفت: «به هیچ عنوان راهکارهای چند ماهه برای توقف فعالیت‌های ایران قابل قبول نیست.

ادامه مطلب:
IranIntl »

دیپلمات ارشد آمریکا در زمان گروگانگیری کارکنان سفارت ایالات متحده در تهران در ۹۶ سالگی درگذشتدیپلمات ارشد آمریکا در زمان گروگانگیری کارکنان سفارت ایالات متحده در تهران در ۹۶ سالگی درگذشت زمانی که ویلیام سالیوان سفیر سابق آمریکا در تهران اوایل سال ۱۹۷۹ از سمت خود کناره گیری کرد، واشنگتن بروس لینگن را به عنوان رهبر کوتاه مدت سفارت در تهران برگزید.

کرملین: در تماس تلفنی پوتین و مکرون بر لزوم حفظ برجام توافق کردندبه گفته کرملین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز پنج‌شنبه در تماسی تلفنی تاکید کردند که حفظ برجام، نیازمند تلاش‌های متمرکز همه کشورهای درگیر است. در بیانیه کاخ ریاست جمهوری روسیه آمده است که رهبران دو کشور در این تماس تلفنی، برجام را 'عاملی مهم برای تضمین امنیت خاورمیانه' و جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته‌ای توصیف کرده‌اند.

افسانه رستاخیز: آیا شاه گفت پاسپورت بگیرید و بروید؟در نهایت، مقوله‌بندی شاه از ملت ایران در نسبت‌ش با اصول سه‌گانه‌ای که شالوده حزب رستاخیز بود درست وارونه پروپاگاندای اپوزیسیون اوست. هنوز با گذشت بیش از چهل سال بسیاری گمان می‌کنند شاه جمله‌ای را گفته که در واقع آنرا هرگز بر زبان نرانده است. با اینهمه، همین دسته‌بندی شاه نشان می‌داد که او به‌طور کلی مجال چندانی برای «مخالف سیاسی» و «حق ابراز مخالفت سیاسی» در نظر نمی‌گرفت، چنانکه اغلب مخالفان‌ش نیز قسم خورده بودند تا تاج و تخت او (و حتی ایران) را تحت نام مبارزه با ایادی امپریالیسم نابود کنند.

همکاری چند ملیتی برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز بررسی می‌شودبه گفته وزارت خارجه آمریکا این کشور طرحی را برای حفاظت چند ملیتی از آزادی کشتیرانی در خلیج فارس به شماری از کشورها پیشنهاد خواهد کرد. برخی منابع گفته‌اند که بحرین میزبان یک نشست بین‌المللی برای بررسی همکاری در این زمینه خواهد بود.

آمریکا چند فرد و شرکت فعال در شبکه خرید برنامه هسته‌ای ایران را تحریم کرددولت ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۷ تیر اعلام کرد شبکه ای از شرکت‌ها و افرادی را که در جهت تهیه مواد و تجهیزات حساس مورد نیاز برای بخش‌های تحت تحریم برنامه هسته‌ای ایران فعالیت دارند در فهرست تحریم‌ها قر

ابراز نگرانی وزیر دفاع بریتانیا نسبت به حفاظت از محموله‌های این کشور در تنگه هرمزپنی موردانت، وزیر دفاع بریتانیا در بحبوحه افزایش تنش‌ها با ایران نسبت به حفاظت از محموله‌های این کشور در تنگه هرمز ابراز نگرانی کرده است. تنش در روابط بین ایران و بریتانیا در پی توقیف یک نفتکش ایرانی در جبل الطارق افزایش یافته است. بریتانیا چند روز پیش اعلام کرد ناوشکن اچ-ام-اس دانکن را به منطقه خلیج فارس اعزام می‌کند. وزیر دفاع بریتانیا پیشتر در مجلس عوام گفته بود که در صورت بحرانی شدن اوضاع در خلیج فارس، بریتانیا آماده کمک به متحدانش از جمله آمریکا در برابر ایران است.

پس از سفر هشت روز پیش امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک رئیس جمهوری فرانسه به تهران که طی آن با روحانی، ظریف و شمخانی دیدار کرد، منابع رسانه‌ای از پیشنهاد فرانسه تحت عنوان «طرح توقف در برابر توقف» برای فراهم کردن زمینه گفت و گوهای تازه خبر داده بودند.

روحانی نیز در گفت و گوی قبلی تلفنی خود با مکرون خواهان «توقف تحریم‌ها» شده بود، اما بلافاصله با واکنش‌هایی در ایران مواجه شد و از جمله محمدجواد لاریجانی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه، با تاکید براینکه موضع جمهوری اسلامی «لغو تحریم‌ها»ست، نه «توقف تحریم‌ها»، گفت:سخنان روحانی «موضعی اشتباه و ساده‌بینانه‌ و همراه با برداشت‌های خطرناک» است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، اما در گفت و گوی تلفنی روز پنج‌شنبه خود با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواهان «لغو تحریم‌ها» شد و با تاکید براینکه «لغو تحریم‌های آمریکا راهکاری برای استمرار تلاش‌ها در حفظ و ادامه برجام و بازگشت شرایط به گذشته است»، گفت: «به هیچ عنوان راهکارهای چند ماهه برای توقف فعالیت‌های ایران قابل قبول نیست.»

روحانی با بیان اینکه «اروپا باید تلاش‌های خود را در راستای تامین منافع مشروع ایران و ایجاد آتش بس جنگ اقتصادی آمریکا تسریع کنند»، گفت: «گذشت زمان و از دست رفتن فرصت‌ها ایران را مجبور به اجرای گام سوم خود خواهد کرد.»

او با بیان اینکه «اهتمام و تلاش فرانسه برای حفظ برجام را حائز اهمیت است»، گفت: «جمهوری اسلامی ایران مصمم به بازگذاشتن همه مسیرها برای حفظ برجام است.»

روحانی با اشاره به سفر هشت روز پیش امانوئل بون، نماینده ویژه رئیس جمهور فرانسه به ایران، گفت که « طرفین ایرانی و اروپایی برجام باید تلاش کنند تا گام‌های متوازنی در راستای حفظ این توافق برداشته شود» اما «تشدید تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا در بقاء برجام مشکل آفرین است.»

رئیس جمهوری اسلامی به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص توقیف بخشی از دارایی‌های ایران برای پرداخت غرامت به خانواده‌های تفنگداران دریایی کشته‌شده آمریکایی در انفجار سال ۱۹۸۳ بیروت نیز اشاره کرد و به مکرون گفت که «افرادی در آمریکا هستند که نمی‌خواهند تلاش‌ها برای حفظ برجام موفق باشد که نمونه آن تصمیم اخیر کنگره آمریکا» در توقیف «بیش از یک و نیم میلیارد دلار» از اموال ایران است.

روحانی با بیان اینکه «با وجود مشکلات و کارشکنی‌ها معتقدیم طرفین باید از فرصت باقیمانده به خوبی استفاده و بهره برداری کرده و کارشناسان دوطرف با خلاقیت خود راهکارهای مناسبی را برای حفظ و ادامه برجام پیدا کنند»، گفت: «اروپا باید تلاش‌های خود را در راستای تامین منافع مشروع ایران و ایجاد آتش بس در این جنگ اقتصادی آمریکا تسریع کنند.»

او «تبادل از طریق اینستکس همزمان با ورود پول فروش نفت از این طریق را در راستای استمرار تلاش‌ها برای حفظ برجام مهم دانست» و گفت:«گذشت زمان و از دست رفتن فرصت‌ها ایران را مجبور به اجرای گام سوم خود خواهد کرد.»

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز بنابر متن منتشر شده از سوی دفتر حسن روحانی در این گفتگوی تلفنی با اشاره به «ضرورت تلاش طرفین برای کاهش تنش‌ها و حفظ برجام»، گفت: «اروپا اقدامات خود را برای فعال شدن عملی اینستکس تسریع کرده است.»

مکرون با اشاره به «بیانیه مشترک سه کشور اروپایی در رابطه با تامین منافع ایران در برجام»، گفت: «تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا فعالیت تجاری بسیاری از کشورها با ایران را دچار مشکل کرده است».»

مکرون همچنین تاکید کرد که «فرانسه اهتمام ویژه‌ای نسبت به حل وفصل مسائل و مشکلات و حفظ برجام دارد و این نیاز به تلاش همه طرف‌ها دارد.»

رئیس جمهوری فرانسه پیشتر،سه‌شنبه ۲۵ تیرماه، در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهوری صربستان گفته بود که فرانسه تلاش‌هایی را به منظور جلوگیری از افزایش تنش‌ها در غرب آسیا آغاز کرده است و در همین چارچوب طی همین هفته با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت و گو و رایزنی خواهد کرد.

او با بیان اینکه «تلاش‌های فرانسه در هفته‌های اخیر، از بدترین اتفاق‌ها جلوگیری کرده است»، گفته بود: «در این شرایط دشوار ما به میانجیگری و مذاکرات خود ادامه می‌دهیم.»

مکرون روز پنج‌شنبه پیش از گفت و گوی تلفنی با حسن روحانی، با همتای روسی خود نیز تلفنی گفت و گو کرد. پوتین و مکرون در گفت و گوی تلفنی خود برجام را «مهمترین عامل برای تضمین امنیت خاورمیانه» و توافقی برای جلوگیری از «گسترش سلاح‌های هسته‌ای» خواندند و بر لزوم «تلاش‌های یکپارچه» برای حفظ برجام تاکید کردند.