رضوانه خان‌بیگی؛ اعتصاب غذا به خاطر اجرای قانونی که خودشان تصویب کرده‌اند

01/07/1399 11:30 ق.ظ

رضوانه_خان_بیگی یکی از زندانیان سیاسی است که در اعتصاب_غذا به سر می‌برد. او که از بیماری صرع رنج میبرد خواسته عجیبی ندارد فقط می‌خواهد قوانین خود حکومت و قوه قضاییه درباره او هم اجرا شوند. بیشتر بخوانید👇 اخبار_ایران آن_سوی_خبر حقوق_زندانیان

یک منبع آگاه به «ایران‌وایر» می‌گوید: «اوایل دی ماه سال ۱۳۹۷ بهفر در بند ۸ زندان اوین بازداشت بود.

او هر روز با همسرش تماس می‌گرفته‌ است، اما وقتی متوجه قطع بودن تلفن همراه همسرش می‌شود، نگران می‌شود و با کمک دوستان قدیمی‌تر زندان که با واحدهای مختلف آشنایی داشتند، پرس‌وجو می‌کند و متوجه می‌شود نام همسرش در فهرست زندانیان بند نسوان زندان اوین قرار دارد.»

دو اتهام «اجتماعی و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت» و «تبلیغ علیه نظام» به واسطه فعالیت‌های مدنی مسالمت‌آمیز برای آزادی زندانیان سیاسی مثل شرکت در تجمع‌های مسالمت‌‌آمیز، در دست گرفتن پلاکاردهایی درباره زندانیان سیاسی و پخش پلاکارد در همین زمینه برای رضوانه در نظر گرفته می‌شود. او در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «ایمان افشاری» محاکمه و به چهار سال و نیم حبس محکوم می‌شود.

همسر رضوانه که به خاطر نوشتن مقالات حقوقی با دو اتهام توهین به رهبری و توهین به مقدسات به ۷ سال زندان محکوم شده بود، در بیست‌ودوم بهمن ماه ۱۳۹۷ با دستور عفو گسترده زندانیان که از سوی «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷صادر شد، از زندان آزاد شد.

ادامه مطلب:
iranwire »

ماشین پروپاگاندای کره شمالی در تلاش برای دلربایی از خارجی‌ها - BBC News فارسیوقتی به دستگاه تبلیغاتی کره شمالی فکر می‌کنید، احتمالا انتظار دارید که به سبک و سیاق دهه‌های گذشته و دوران جنگ سرد عمل کند، نه این که از زمان خودش جلوتر باشد.

نامه دو هم‌بندی نسرین ستوده به ابراهیم رییسی: جان او در خطر است

یک زن در مرز کانادا به اتهام ارسال نامه سمی به کاخ‌سفید بازداشت شد - BBC News فارسییک زن که هویت او اعلام نشده در مرز کانادا و در حالی که بنا داشت وارد خاک آمریکا شود به اتهام ارسال نامه آغشته به سم رایسین بازداشت شده است. چند روز پیش گزارش شد که ماموران یک نامه سمی به آدرس دونالد ترامپ و چند نامی دیگر آغشته به رایسین که به آدرس ساختمان‌های دولتی در تگزاس ارسال شده بود را شناسایی و متوقف کرده‌اند. پاپوش ه چون تمام کالا و نامه های اداره پست آمریکا در بدو ورود چک میشه (منظورم چک بیولوڑیک ه ) kat_y_usha احتمالا از کلگری بوده :دی آخه هادی کمالزاده رو دعوت میکنید. ایشون اصلا صحبت کردن معمولی رو بلد نیست. اینها رو از کدوم صندوقچه پیدا میکنید!!!!

مبلغ ارزی واکسن آنفولانزا برگشت خورد/ دوباره مبلغ را از طریق ترکیه ارسال کردیم/ بخشی از واکسن‌ها وارد کشور شده است/ توزیع‌ تا هفته‌ اول مهردر گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛ مبلغ ارزی واکسن آنفولانزا برگشت خورد/ دوباره مبلغ را از طریق ترکیه ارسال کردیم/ بخشی از واکسن‌ها وارد کشور شده است/ توزیع‌ تا هفته‌ اول مهر

تاریخ از سرگیری پروازهای ترکیش به تهران اعلام شدبر اساس برنامه‌ای که پیش‌تر اعلام شده بود، شرکت ترکیش در هفته ۲۱ پرواز به تهران، ۴ پرواز به شیراز و تبریز و ۲ پرواز به اصفهان و مشهد خواهد داشت.

مخالفت قاطع تروئیکای اروپایی با تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های ایرانبیانیه سه کشور اروپایی: *ادعای آمریکا درمورد بازگرداندن تحریم های شورای امنیت علیه ایران وجاهت قانونی ندارد *کاملا به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبندیم *برای حفظ برجام به طور خستگی ناپذیری فعالیت کرده‌ایم و به این کار ادامه خواهیم داد

کاهش حبس تعزیری و مقررات مربوط به زندانیان بیمار است.رضوانه خان‌بیگی متولد ۱۳۶۹ و سی ساله است. او به صورت مسالمت‌آمیز در زمینه آزادی زندانیان سیاسی فعالیت می‌کرد. همسر رضوانه، «بهفر لاله‌زاری»، حقوق‌دان و از فعالان سیاسی است که به خاطر نوشتن مقالات حقوقی در شبکه‌های اجتماعی و مطبوعات بارها بازداشت شده است. رضوانه اولین بار زمانی بازداشت شد که همسرش‌ بهفر در زندان بود و او همراه دیگر فعالان مدنی در حمایت از آزادی زندانیان سیاسی فعالیت می‌کرد.

یک منبع آگاه به «ایران‌وایر» می‌گوید: «اوایل دی ماه سال ۱۳۹۷ بهفر در بند ۸ زندان اوین بازداشت بود. او هر روز با همسرش تماس می‌گرفته‌ است، اما وقتی متوجه قطع بودن تلفن همراه همسرش می‌شود، نگران می‌شود و با کمک دوستان قدیمی‌تر زندان که با واحدهای مختلف آشنایی داشتند، پرس‌وجو می‌کند و متوجه می‌شود نام همسرش در فهرست زندانیان بند نسوان زندان اوین قرار دارد.»

دو اتهام «اجتماعی و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت» و «تبلیغ علیه نظام» به واسطه فعالیت‌های مدنی مسالمت‌آمیز برای آزادی زندانیان سیاسی مثل شرکت در تجمع‌های مسالمت‌‌آمیز، در دست گرفتن پلاکاردهایی درباره زندانیان سیاسی و پخش پلاکارد در همین زمینه برای رضوانه در نظر گرفته می‌شود. او در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «ایمان افشاری» محاکمه و به چهار سال و نیم حبس محکوم می‌شود.

همسر رضوانه که به خاطر نوشتن مقالات حقوقی با دو اتهام توهین به رهبری و توهین به مقدسات به ۷ سال زندان محکوم شده بود، در بیست‌ودوم بهمن ماه ۱۳۹۷ با دستور عفو گسترده زندانیان که از سوی «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷صادر شد، از زندان آزاد شد. او پس از آزادی از زندان تمام همتش را به کار گرفت تا رضوانه را به قید وثیقه آزاد کند و موفق شد. آن‌ها پرونده رضوانه را برای تجدیدنظرخواهی به دادگاه تجدیدنظر فرستاده بودند و منتظر رای دادگاه بودند، اما رای دادگاه تجدیدنظر هنوز صادر نشده بود که اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ شروع شد. اعتراضات آبان ماه با گرانی ناگهانی بنزین در بیست‌وچهارم آبان ۱۳۹۸ آغاز شد. روز دوم اعتراضات اما رضوانه بار دیگر بازداشت شد: «ده، دوازده مامور اطلاعات سپاه به شکل وحشیانه، بدون داشتن حکم ورود به منزل و حکم بازداشت به خانه آن‌ها ریختند و خیلی خشن او را دستگیر کردند و وسایل شخصی مثل لپ‌تاپ، موبایل، دست‌نوشته‌ها و... را بدون داشتن حکم تفتیش و مجوز با خود بردند. بهفر چون حقوق‌دان است برای هر کدام از این موارد حکم و مجوز خواسته بود و هر چه درباره اتهامات پرسیده بود، جوابی نگرفته بود. به او گفته بودند اتهاماتش از توی همین لپ‌تاپ و موبایل و... در می‌آید. بهفر هر چه توضیح داده بود که این کار غیرقانونی است، آن‌ها توجهی نکرده بودند.»

ماموران ابتدا قصد داشته‌اند همسر رضوانه را هم با خود ببرند، اما بعد منصرف می‌شوند. خانواده رضوانه پس از دستگیری، دو هفته از او بی‌خبر بودند: «بعد از دو هفته با همسرش تماس گرفته بود و یک خبر کوتاه داده بود.آن‌ها بعدا متوجه شده بودند که رضوانه بیش از یک ماه در یک بازداشتگاه غیررسمی و مخفی بازجویی می‌شده و بعد از تمام شدن بازجویی به بند نسوان زندان اوین منتقل شده است.»

چند روز بعد از دستگیری رضوانه، جواب دادگاه تجدیدنظر پرونده اول او رسید. حکم قاضی افشاری به طور کامل تایید شده بود: «لایحه دفاعیه دادگاه تجدیدنظر را بهفر نوشته بود. می‌گفت ادله کافی دارد و چون رضوانه سابقه ندارد، احتمالا حکم در دادگاه تجدیدنظر می‌شکند، اما چهار سال و نیم حبس رضوانه عینا تایید شد.»

پرونده بازداشت دوم رضوانه به شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب داده می‌شود، جایی که «محمدرضا عموزاد» بر مسند قضاوت می‌نشیند: «بیشتر پرونده‌های اعتراضات آبان ۱۳۹۸ را به شعبه ۲۴ ارجاع داده بودند. عموزاد به این معروف است که برای همه اتهامات اشد مجازات را صادر می‌کند، در پرونده بازداشت دوم رضوانه هم همان اتهامات قبلی یعنی اجتماع و تبانی علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام تکرار شده بود. او این بار به شش سال حبس محکوم شد و شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر هم رای دادگاه بدوی را عینا تایید کرد.» چند ماه بعد با دوندگی‌های وکلای پرونده، طبق