رزمایش روسیه، چین و ایران؛ از تصورات جمهوری اسلامی تا اهداف چین و روسیه

  • 📰 RadioFarda_
  • ⏱ Reading Time:
  • 78 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 35%
  • Publisher: 51%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

موضوع این یادداشت حسین آرین مروری مختصر بر اجزای این رزمایش و بررسی اهداف و تصورات جمهوری اسلامی است و، در مقابل، نگاهی به اهداف متفاوت اما واقعی روسیه و چین از مشارکت در آن است.

صبح روز جمعه، اول بهمن، رزمایش دریایی ایران و روسیه و چین به نام «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» به‌مدت سه روز در شمال غرب اقیانوس هند با شعار «با هم برای صلح و امنیت» در منطقه‌ای به‌وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع آغاز شد. پیشتر در سال ۲۰۱۹ رزمایشی مشابه بین این سه کشور برگزار شده بود.

اجرای این رزمایش به خودی خود آزمایش سلاح‌ها و تجهیزات به‌ویژه تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی و ارتقای هماهنگی بین یکان‌های شرکت‌کننده را نیز شامل می‌شود.در این رزمایش، ناوشکن‌های جماران و دنا، ناو گشتی نقدی، ناوچه‌های موشک‌انداز تبرزین و گُرز از نیروی دریایی ارتش به همراه ناو شهید ناظری از سپاه پاسدارن و چند فروند از یکان‌های کوچک‌تر شرکت داشتند. علاوه بر این یکان‌های سطحی، شماری از یکان‌های پروازی نیز در مرحله‌های مختلف رزمایش به آن پیوستند.

این رزمایش در حالی اجرا شد که هنوز نتیجه ملموسی از مذاکرات هسته‌ای جاری در وین فرا دست نیامده و شکاف میان خواسته‌های جمهوری اسلامی و آمریکا کماکان عمیق است. این در حالی است که در عرصه دریا نیرو‌های دریایی چین و روسیه دو نیروی دریایی آب‌های آبی یا نیرو‌های راهبردی محسوب می‌شوند و نیروی دریایی ارتش، که بنا به دستور آیت‌الله خامنه‌ای قرار است به یک نیروی دریایی راهبردی تبدیل شود، بی‌آن‌که معیار‌ها و توان چنین نیرویی را داشته باشد، کماکان یک نیروی دریایی آب‌های ساحلی است و طرفه این‌که فرماندهانش هدف راهبردی شدن را تحقق‌یافته تلقی می‌کنند.

چین اقتصاد را مهم‌ترین تکیه‌گاه قدرت خود می‌داند و در پیگیری منافع خود نه تنها با جمهوری اسلامی بلکه با دیگر کشور‌های منطقه نیز روابط حسنه‌ای برقرار کرده و به‌جای موازنه قدرت، موازنه نفوذ را مدنظر دارد. در پی سفر ملک سلمان به مسکو در سال ۱۳۹۶ و امضای مجموعه‌ای از اسناد همکاری‌های دوجانبه، روسیه عربستان را در بخش‌های اکتشافات نفتی، نظامی و فضایی و تسلیحاتی یاری می‌دهد. عربستان در قالب «اوپک پلاس» در تنظیم بازار و تثبیت قیمت نفت با روسیه همکاری می‌کند، ضمن آن‌که روسیه سند‌های مهم همکاری در حوزه اقتصادی با امارات هم امضا کرده است.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 13. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

شکست دختران فوتبال ایران در مقابل دیوار چین🔺شکست دختران فوتبال ایران در مقابل دیوار چین ▪️در این دیدار که در ورزشگاه مومبای آرنا در شهر بمبئی هند برگزار شد تیم ایران که در رده‌بندی جهانی در رتبه ۷۰ قرار دارد، در پایان با نتیجه ۷ بر صفر بازی را به چین واگذار کرد. ⬇️ بیشتر بخوانید:
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »

زلزله 5.8 ریشتری در شمال غرب چینزمین لرزه‌ای به بزرگی 5.8 ریشتر استان چینگهای در شمال غرب چین را تکان داد. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »

چین ۷ - ایران صفر؛ شکست دختران تیم ملی مقابل پرافتخارترین تیم آسیا
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »

آیا چین و روسیه سابقه غارت کشورها و آزار ملت‌ها را ندارند؟
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »

ایران-چین؛ زنان ایران مقابل ابرقدرت فوتبال آسیا
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »