رد افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ عوارض ساخت و ساز در پایتخت/ عوارض رایگان برای بافت فرسوده

05/05/1399 04:56 ب.ظ

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران: افزایش ۴۰۰ درصدی عوارض ساخت و ساز در سال ۹۹ نداشتیم، عوارض امسال نسبت به سال ۹۸، در کل شهر تهران رشد ۳۰ درصدی داشته است بافت فرسوده عمدتا در جنوب تهران است که عوارض آن رایگان است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ عوارض ساخت و ساز در پایتخت برای سال ۹۹ را رد کرد. وی ادامه داد: ۴۰۰ درصد در موضوع تخلفات ساختمانی و جرائم ماده ۱۰۰ افزایش ما بیشتر از پروانه ها بود.

رویکرد کلی و اعتقاد ما کاهش سودآوری تخلفات ساختمانی بود و به همین دلیل معتقدیم روش کار را باید به سمتی ببریم که کسی دنبال کار براساس پروانه ساختمانی است، کارش رونق داشته باشد و به اتمام برساند. اما کسی که تخلف ساختمانی می کند نباید بیشتر از کسی که ضوابط را رعایت کرده، سود کند.

وی در مورد اینکه آیا نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز افزایش ۴۰۰ درصدی داشته است، اظهار کرد: افزایش نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز هم ۴۰۰ درصد هم نیست، بلکه متناسب با نوع کاربری است. برای مسکونی و تجاری و اداری این نرخ و درصد آن متفاوت است، اما ۴۰۰ درصد نیست و معمولا دو برابر و دو و نیم برابر شده است.

گلپایگانی ادامه داد: این نرخ افزایش داشته اما نه به میزان ۴۰۰ درصد. تنها در برخی موارد این احتمال وجود دارد در صورتی که قیمت تجاری در دفترچه ارزش معاملاتی که وزارت اقتصاد به ما ابلاغ می کند، چهار برابر شده باشد، این اتفاق رخ داده باشد. یعنی قیمت مبنا چهار برابر شده باشد، امکان دارد که افزایش چهار برابری هم اتفاق افتاده باشد. headtopics.com

ادامه مطلب:
isna_farsi »

رد اظهارات نادرست مقام آمریکایی درباره مواضع ایران نسبت به روند صلح افغانستانرد اظهارات نادرست مقام آمریکایی درباره مواضع ایران نسبت به روند صلح افغانستان بیانیه سفارت ایران در کابل: مقامات امریکایی قبل از هرگونه اظهارنظر درباره دیدگاه‌های مسئولین ایران درخصوص مسائل منطقه و افغانستان، ابتدا این مواضع را با دقت مطالعه کنند

روسیه ادعای آزمایش سلاح ضدماهواره‌ای را رد کرد: تبلیغات رسانه‌ای استآمریکا ادعا کرده است که فرماندهی فضایی این کشور «مدارکی» در اختیار دارد که نشان می‌دهد مسکو روز ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیر) در فضا یک سلاح ضدماهواره‌ای را آزمایش کرده است.

افشای دلیل رد صلاحیت یک نماینده اصولگرای مجلس یازدهم

شعب تخصصی امور زمین در دادگستری‌ها ایجاد شود/ضابطان قضایی مرزبان حریم شهری هستند/ اختصاصی کردن لواسان از سوی یک عده غیرمجاز استرئیسی در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال: شعب تخصصی امور زمین در دادگستری‌ها ایجاد شود/ضابطان قضایی مرزبان حریم شهری هستند/ اختصاصی کردن لواسان از سوی یک عده غیرمجاز است

ورود هزار زائر مجاز به مکه برای حج در شرایط ویژه کرونا آغاز شدمقامات همچنین گفته‌اند که برای زائران، آب استریل‌ شده زمزم در بطری در نظر گرفته شده و برای مراسم رجم شیطان، سنگ‌ریزه‌های ضدعفونی شده در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

امروز قیمت دلار در بازار تغییری نکرددلار ثابت ماند امروز صرافی‌های بانکی هر دلار را به قیمت ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان می‌خرند و معادل ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان نیز می‌فروشند که نرخ خرید و فروش دلار در مقایسه با آخرین معاملات هفته گذشته (پنج‌شنبه) ثابت مانده است.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی در واکنش به افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ عوارض ساخت و ساز در تهران گفت: ما افزایش ۴۰۰ درصدی در سال ۹۹ نداشتیم و عوارض ما امسال نسبت به سال ۹۸، در کل شهر تهران رشد ۳۰ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: ۴۰۰ درصد در موضوع تخلفات ساختمانی و جرائم ماده ۱۰۰ افزایش ما بیشتر از پروانه ها بود. رویکرد کلی و اعتقاد ما کاهش سودآوری تخلفات ساختمانی بود و به همین دلیل معتقدیم روش کار را باید به سمتی ببریم که کسی دنبال کار براساس پروانه ساختمانی است، کارش رونق داشته باشد و به اتمام برساند. اما کسی که تخلف ساختمانی می کند نباید بیشتر از کسی که ضوابط را رعایت کرده، سود کند.

وی در مورد اینکه آیا نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز افزایش ۴۰۰ درصدی داشته است، اظهار کرد: افزایش نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز هم ۴۰۰ درصد هم نیست، بلکه متناسب با نوع کاربری است. برای مسکونی و تجاری و اداری این نرخ و درصد آن متفاوت است، اما ۴۰۰ درصد نیست و معمولا دو برابر و دو و نیم برابر شده است.

گلپایگانی ادامه داد: این نرخ افزایش داشته اما نه به میزان ۴۰۰ درصد. تنها در برخی موارد این احتمال وجود دارد در صورتی که قیمت تجاری در دفترچه ارزش معاملاتی که وزارت اقتصاد به ما ابلاغ می کند، چهار برابر شده باشد، این اتفاق رخ داده باشد. یعنی قیمت مبنا چهار برابر شده باشد، امکان دارد که افزایش چهار برابری هم اتفاق افتاده باشد.

وی درباره اینکه آیا نرخ عوارض پروانه ساخت در مناطق پایتخت یکسان است، گفت: اینطور نیست که مبلغ عوارض در همه جا یکسان باشد، در بافت فرسوده شهر تهران که ۳۰۰۰ هکتار است نرخ عوارض ما صفر است و یک ریال هم از کسی عوارض نمیگیریم. این برای تشویق مردم به ساخت و ساز در بافت فرسوده است.

گلپایگانی در مورد اینکه آیا عوارض در بافت فرسوده شمال و جنوب شهر یکسان است یا خیر گفت: بافت فرسوده عمدتا در جنوب تهران است و در جاهای خیلی محدودی از شمال هم داریم اما عمده بافت در میانه و شمال شهر است و همانطور که گفتم رایگان است.

معاون شهردار تهران که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره تفاوت نرخ عوارض در شمال و جنوب شهر نیز گفت: قطعا این نرخ در جنوب تهران پایین تر است. ارزان ترین نرخ عوارض ما در مناطق ۲۰ و ۱۹ و ۱۷ است که حتی نسبت به شهرهای پیرامونی تهران هم کمتر است.

انتهای پیام