رابرت مالی: توافق هسته‌ای با ایران بدون آزادی زندانیان آمریکایی بعید است | DW | 24.01.2022

04/11/1400 11:14 ق.ظ

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت بعید است آمریکا به توافقی با ایران برسد، مگر این که چهار شهروند آمریکایی 'گروگان' گرفته شده در ایران آزاد شوند. به گفته او مذاکرات غیرمستقیم با ایران در هر دو زمینه است.

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت بعید است آمریکا به توافقی با ایران برسد، مگر این که چهار شهروند آمریکایی 'گروگان' گرفته شده در ایران آزاد شوند. به گفته او مذاکرات غیرمستقیم با ایران در هر دو زمینه است. مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت بعید است آمریکا به توافقی با ایران برسد، مگر این که چهار شهروند آمریکایی"گروگان" گرفته شده در ایران آزاد شوند. به گفته او مذاکرات غیرمستقیم با ایران در هر دو زمینه است.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز یکشنبه ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) در مصاحبه با رویترز گفت: «تصور بازگشت به توافق هسته‌ای برای ما بسیار دشوار است در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در گروگان ایران هستند.»

به گفته او آمریکا در حال مذاکره غیرمستقیم با ایران درباره توافق هسته‌ای و همچنین"برای اطمینان از آزادی گروگان‌های خود" است. رابرت مالی در مصاحبه‌ای مشترک با بری روزن، دیپلمات ۷۷ ساله پیشین آمریکایی که در وین برای آزادی زندانیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اتریشی و سوئدی در ایران دست به اعتصاب غذا زده است، صحبت می‌کرد. روزن و ۵۰ دیپلمات آمریکایی در جریان اشغال سفارت آمریکا در ایران در سال ۵۸ به گروگان گرفته شدند و برای ۴۴۴ روز در حبس به سر بردند.این مصاحبه در حالی انجام شد که گروهی از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج از کشور در وین در برابر محل مذاکرات هسته‌ای دست به اعتصاب غذا زده‌اند. اعتصاب‌کنندگان خواستار اولویت دادن به آزادی همه شهروندان دوتابعیتی در مذاکرات هسته‌ای هستند. headtopics.

ادامه مطلب:
dw_persian »

بلینکن: موضوع ایران به هیچ وجه دست آمریکا را در مسئله روسیه و اوکراین نبسته استانتونی بلینکن می‌گوید مسئله تهاجم احتمالی روسیه به اوکراین یک نگرانی بین‌المللی است و باید نیز چنین باشد، زیرا برخی اصول روابط بین‌الملل را در معرض خطر قرار داده است. کارمندان رادیو فردا جمیعأ کیرم از پهنا تو کص زناتون( وزنها) تو حلقشون بخصوص کیانوش فرید صدا کیری انگاری 🍆توکونشه حرف میزنه زنیکه جنده دوزاری 🍆🍆🍆

رویترز: رابرت مالی می‌گوید آزادی گروگان‌ها در ایران «یک پیش‌نیاز برای احیای برجام» استرابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده در گفتگوهای احیای برجام، روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که بعید است آمریکا بدون آن که تهران چهار شهروند آمریکایی «گروگان» را آزاد کند، با ایران به توافقی برسد.

رابرت مالی: آزادی گروگان‌های آمریکایی در ایران پیش‌شرط دستیابی به توافق هسته‌ای استرابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، آزادی چهار شهروند آمریکایی زندانی در ایران را پیش‌شرط دستیابی به هرگونه توافقی هسته‌ای در وین دانست.مالی در سلام علیکم چقدر رابرت مالی رودارد این موضع را پیچیده می کند. آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا

کرونا در ایران؛ طرح هوشمند مقابله با کرونا چه شد؟

نگاهی به ۴۰ سال مخالفت دین با موسیقی در ایرانbeehnam 😮 Nice 17 point turn 😱 sundayvibes

آمار رسمی کرونا در ایران؛ شناسایی بیشترین مبتلایان به امیکرون در نیمه غربی کشوربنا بر اعلام وزارت بهداشت ایران در روز شنبه آمار جان‌باختگان کرونا در یک شبانه‌روز گذشته افزایش و شمار مبتلایان جدید در این بازه زمانی کاهش یافته است.

رابرت مالی: توافق هسته‌ای با ایران بدون آزادی زندانیان آمریکایی بعید است

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت بعید است آمریکا به توافقی با ایران برسد، مگر این که چهار شهروند آمریکایی"گروگان" گرفته شده در ایران آزاد شوند. به گفته او مذاکرات غیرمستقیم با ایران در هر دو زمینه است.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز یکشنبه ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) در مصاحبه با رویترز گفت: «تصور بازگشت به توافق هسته‌ای برای ما بسیار دشوار است در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در گروگان ایران هستند.»

به گفته او آمریکا در حال مذاکره غیرمستقیم با ایران درباره توافق هسته‌ای و همچنین"برای اطمینان از آزادی گروگان‌های خود" است.

رابرت مالی در مصاحبه‌ای مشترک با بری روزن، دیپلمات ۷۷ ساله پیشین آمریکایی که در وین برای آزادی زندانیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اتریشی و سوئدی در ایران دست به اعتصاب غذا زده است، صحبت می‌کرد. روزن و ۵۰ دیپلمات آمریکایی در جریان اشغال سفارت آمریکا در ایران در سال ۵۸ به گروگان گرفته شدند و برای ۴۴۴ روز در حبس به سر بردند.این مصاحبه در حالی انجام شد که گروهی از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج از کشور در وین در برابر محل مذاکرات هسته‌ای دست به اعتصاب غذا زده‌اند. اعتصاب‌کنندگان خواستار اولویت دادن به آزادی همه شهروندان دوتابعیتی در مذاکرات هسته‌ای هستند.

در سال‌های اخیر حکومت ایران ایران ده‌ها شهروند دوتابعیتی و خارجی را به اتهام"جاسوسی" و به دلایل"امنیتی" به زندان انداخته است. گروه‌های حقوق بشری ایران می‌گویند جمهوری اسلامی از این زندانیان به عنوان اهرم دیپلماتیک برای امتیازگیری استفاده می‌کند.

رابرت مالی به رویترز گفت: «من با تعدادی از خانواده‌های گروگان‌ها صحبت کرده‌ام که از کاری که آقای روزن انجام می‌دهد بسیار سپاسگزار هستند، اما آنها همچنین از او می‌خواهند که به اعتصاب غذای خود پایان دهد». روزن این درخواست را پذیرفت و گفت: «این بدان معنا نیست که دیگران نباید اعتصاب کنند.»

پس از بری روزن، جمشید برزگر، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در اعتراض به سرکوب مخالفان و از جمله در اعتراض به"قتل بکتاش آبتین" و در حمایت از زندانیان سیاسی دیگر به بری روزن پیوست. این اعتصاب غذا در ادامه با حمایت شمار دیگری از فعالان مدنی و همچنین زندانیان سابق در ایران روبرو شد. به عنوان نمونه، مینا احدی، کنشگر سیاسی و همچنین نزار زکا، شهروند لبنانی که چهار سال در ایران زندانی بود، نیز به جمع اعتصاب کنندگان در وین پیوستند.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویردر روز ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ تعدادی"دانشجو" که بعدا بیشتر آن‌ها دارای پست‌ و مقام کلیدی در جمهوری اسلامی شدند، به سفارت آمریکا حمله کردند و دیپلمات‌های این کشور را گروگان گرفتند. ۶۶ دیپلمات آمریکایی ۴۴۴ روز یعنی تا روز ۱۱ ژوئیه ۱۹۸۰ گروگان بودند. این اقدام"دانشجویان خط امام" مسیر سیاست ایران در عرصه داخلی و خارجی را کاملا تغییر داد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرجیسون رضاییان، خبرنگار ایرانی-آمریکایی و مدیر دفتر تهران روزنامهٔ واشنگتن پست بود. او به همراه همسرش یگانه صالحی در ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ به اتهام جاسوسی دستگیر شدند. صالحی در ۱۴ مهر آزاد شد، ولی رضاییان در ۵ خرداد ۱۳۹۴ در دادگاهی به جاسوسی و فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شد. رضاییان در ۲۶ دی ۱۳۹۴ به همراه سه آمریکایی دیگر در چارچوب مبادله زندانیان آزاد شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرسیامک نمازی، شهروند ایرانی- امریکایی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت نفتی"کرسنت" در امارات بود. او در تیرماه ۱۳۹۴ برای دیدار خانواده‌اش به ایران سفر کرد و بازداشت شد. باقر نمازی ۸۳ ساله برای پی‌گیری وضعیت فرزند بازداشت شده‌اش، در بهمن ۱۳۹۴ به ایران رفت اما او هم در تاریخ سوم اسفند همان سال بازداشت شد. این دو به اتهام"همکاری با دولت متخاصم آمریکا" به ۱۰ سال حبس محکوم شده‌اند.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرژیو وانگ، دارای ملیت چینی، ساکن آمریکا و دانشجوی دانشگاه پرینستون، به اتهام"جاسوسی" به ۱۰ سال زندان محکوم شد. وانگ دانشجوی دوره دکترای رشته تاریخ دانشگاه پرینستون و مسلط به زبان فارسی بود که پس از سفر به ایران برای کارهای تحقیقاتی پایان‌نامه دوره دکترایش، در تابستان ۱۳۹۵ بازداشت شد. وانگ بعدا با مسعود سلیمانی، پژوهشگر سلول‌های بنیادی که در آمریکا بازداشت شده بود، مبادله شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرکایلی مور گیلبرت، استاد دانشگاه استرالیایی در پاییز ۱۳۹۷ از سوی ماموران حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به اتهام جاسوسی حکم ۱۰ سال زندان دریافت کرد. او ۵ آذر ۱۳۹۹ در جریان مبادله با ۳ ایرانی که به اتهام بمبگذاری ناموفق علیه دیپلمات‌های اسرائیلی در تایلند زندانی بودند، آزاد شد. جولی گینگ، گردشگر و مارک فیرکین وبلاگ‌نویس استرالیایی نیز به دلایل نامشخصی در ایران بازداشت و آزاد شدند.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرمایکل وایت، عضو سابق نیروی دریایی امریکا، در تابستان ۱۳۹۷ به ایران سفر کرد و در اوایل مرداد همان سال در مشهد بازداشت شد. دادگاه عمومی مشهد در اسفند ۱۳۹۷ او را برای دو اتهام"توهین به رهبری" و"پست عکسی در شبکه‌های اجتماعی" به ۱۰ سال حبس محکوم کرد. به گزارش سی ان ان مایکل وایت پس از تحمل دو سال زندان با مجید طاهری پزشک ایرانی که به نقض قوانین تحریم متهم و زندانی بود مبادله شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرکامران قادری، شهروند ایرانی اتریشی، در سفر به ایران، در ۱۲ دی ۱۳۹۴ بازداشت شد. قادری دارای دکترای برق و الکترونیک از دانشگاه وین، فعال در حوزه آی‌تی و مدیر شرکت آوانک در وین بود. او پیش از بازداشت، بارها برای شرکت در سمینارهای علمی و تحقیقی و معامله‌های تجاری به تهران رفت‌وآمد داشت. قادری در دادگاه انقلاب به اتهام"همکاری با دول متخاصم" به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرارس امیری کارمند"بریتیش کانسیل" (شورای فرهنگی بریتانیا) و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کینگستون چند روز پس از بازگشت به ایران به قصد دیدن مادر بزرگ بیمارش، در ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ از سوی ماموران وزارت اطلاعات به اتهام"تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی" بازداشت اما با قرار وثیقه آزاد شد. او در شهریور ۱۳۹۷ به اتهام"اداره شبکه براندازی علیه امنیت داخلی کشور" بازداشت و به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرکامیل احمدی، شهروند دوتابعیتی ایرانی بریتانیایی، پژوهش‌گر اجتماعی و مردم‌شناس، از ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ بازداشت شد. او در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ابوالقاسم صلواتی به ۹ سال و ۳ ماه حبس و پرداخت ۶۰۰ هزار یورو جریمه محکوم شد. جرم او تلاش برای"اعمال نفوذ در طرح افزایش سن ازدواج، ترویج و پشتیبانی از همجنس‌گرایی، سعی در تجزیه ایران بوسیله پژوهش و ارسال گزارش خلاف به سازمال ملل" عنوان شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرنازنین زاغری رتکلیف، شهروند دوتابعیتی ایرانی بریتانیایی و مدیر پروژه‌های"بنیاد خیریه تامسون رویترز" فروردین ۱۳۹۵ در فرودگاه"امام خمینی"، در حالی که قصد خروج از ایران را به همراه دختر نوزادش داشت، از سوی ماموران حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد. دادگاه انقلاب او را بعد به اتهام «جاسوسی»، به پنج سال حبس محکوم کرد. او در پایان این مدت محکومیت دوباره برای یک"پرونده جدید" به محاکمه کشیده شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرناهید تقوی، ۶۶ ساله، زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی است که روز ۲۵ مهر ۱۳۹۹ بازداشت شد. او معمار بازنشسته است که سال‌ها با دو گذرنامه و بدون هیچ مشکلی میان آلمان و ایران در رفت و آمد بود. مریم کلارن، دختر او می‌گوید: «در ابتدا اتهامات او امنیتی اعلام شده بود؛ اما به دلیل دسترسی نداشتن به پرونده، اطلاع دقیقی از اتهامات وارد شده در دست نیست.»

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویراحمدرضا جلالی، پزشک، استاد و پٰژوهش‌گر مدیریت حوادث مترقبه است و با خانواده‌ش مقیم سوئد بوده است. او در سفری به ایران بازداشت و به اتهام «فساد فی‌الارض از طریق جاسوسی برای دولت متخاصم اسراییل» محکوم به اعدام شده است. او بارها تمام اتهامات را رد و اعلام کرده تحت شکنجه جسمی و روانی، وادار به اعتراف علیه خودش شده است.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرفریبا عادل‌خواه، پژوهش‌گر دوتابعیتی ایرانی فرانسوی در ایران، خرداد ۱۳۹۸ از سوی حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی بازداشت و به ۵ سال حبس محکوم شد. رولاند گابریل مارشال شریک زندگی او نیز که برای دیدنش به ایران رفت بازداشت شد. مارشال در مارس ۲۰۲۰ با جلال روح‌الله نژاد مبادله و آزاد شد.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرمسعود مصاحب، زندانی دوتابعیتی ایرانی اتریشی ۷۳ ساله، تاجر و دبیر کل انجمن دوستی اتریش و ایران، در بهمن ۱۳۹۷ بازداشت شد. مصاحب از سال ۱۳۴۴ در اتریش زندگی می‌کند. تلویزیون دولتی ایران بریده‌هایی از مصاحبه با مصاحب را پخش و او را به انتقال اخبار و اطلاعات مربوط به"فناوری پهپادی، موشکی و اتمی ایران" به سازمان اطلاعات آلمان (BND) متهم نمود. او به ۱۰ سال حبس محکوم شده است.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرانوشه آشوری مهندس ۶۵ ساله و نماینده شرکت تکنو خلاق در بریتانیا به اتهام"اتصال به موساد" به تحمل ۱۰ سال حبس، ۲ سال حبس بابت تحصیل نامشروع و استراد ۳۳ هزار یورو پولی که از او کشف شده به نفع جمهوری اسلامی محکوم شد. شهرزاد ایزدی همسر او گفته که انوشه آشوری هرگز فعالیت سیاسی یا مقام دولتی در زندگی نداشته و در ارتباط با اسراسر محرمانه دولتی نیز نبوده است.

سنت"گروگانگیری" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به روایت تصویرشش اسفند ۱۳۹۹ اعلام شد که بنجامین بریر گردشگر فرانسوی از ۹ ماه پیش در مشهد به اتهام"جاسوسی و تبلیغ علیه نظام" در بازداشت به سر می‌برد. بریر به خاطر پرواز یک پهپاد در دشت‌های نزدیک مرز ایران و ترکمنستان بازداشت شد. او همچنین به دلیل طرح این سئوال که «چرا حجاب در جمهوری اسلامی اجباری ولی در سایر کشورهای اسلامی اختیاری است» با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام نیز روبرو شده است.