اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۱۸ اسفند (۸ مارس) هشدار داد که اتحادیه اروپا میتواند مانع صادرات واکسن کرونا به کشورهای خارج از حوزه این اتحادیه شود.دولت ایتالیا روز پنجشنبه گذشته به دستور نخست وزیر، ماریو دراگی، جلوی صادرات یک محموله شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن کووید-۱۹ را که قرار بود به استرالیا فرستاده شود، گرفته بود.
دولت ایتالیا روز پنجشنبه گذشته به دستور نخست وزیر، ماریو دراگی، جلوی صادرات یک محموله شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن کووید-۱۹ را که قرار بود به استرالیا فرستاده شود، گرفته بود. این نخستین بار بود که یک کشور عضو اتحادیه اروپا از سازوکار جدید کنترل صادرات این اتحادیه استفاده میکرد.
😂😂😂😂😂😂😂😂 Typical dictatorship
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۱۸ اسفند (۸ مارس) هشدار داد که اتحادیه اروپا میتواند مانع صادرات واکسن کرونا به کشورهای خارج از حوزه این اتحادیه شود.
خانم فن درلاین با اشاره به اقدام ایتالیا در ممانعت از خروج واکسنهای بیماری کووید-۱۹ به مقصد استرالیا گفت این اتفاق موردی منحصربه فرد نبوده و میتواند تکرار شود.
دولت ایتالیا روز پنجشنبه گذشته به دستور نخست وزیر، ماریو دراگی، جلوی صادرات یک محموله شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن کووید-۱۹ را که قرار بود به استرالیا فرستاده شود، گرفته بود.
دولت ماریو دراگی این اقدام را با استناد به مسئله «کمبود واکسن در اروپا» انجام داده و از بروکسل خواسته بود که جلوی صادرات واکسن کرونا به خارج از اتحادیه گرفته شود.
این نخستین بار بود که یک کشور عضو اتحادیه اروپا از سازوکار جدید کنترل صادرات این اتحادیه استفاده میکرد.
مقامات بروکسل پیشتر سازوکار کنترل صادرات واکسن کرونا را در ماه ژانویه در میانه اختلافات با آسترازنکا، شرکت دارویی اروپایی، ایجاد کرده بودند. هدف مقامات اتحادیه از ایجاد محدودیت صادرات این بود که واکسنهای ساخته شده در اروپا، در صورت وجود نیاز کشورهای عضو، از این اتحادیه خارج نشوند.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان مانند کانادا، ژاپن و استرالیا برای تهیه واکسن برای شهروندان خود به شرکتهای اروپایی وابسته هستند.
اول اروپا؛ ایتالیا جلو صادرات یک محموله واکسن کرونا به مقصد استرالیا را گرفت
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت: «اگر شرکتی واکسن تحویل ندهد، ما نمیتوانیم اجازه صادرات بدهیم.»
شرکت آسترازنکا کمتر از آنچه متعهد به تحویل در سه ماهه اول سال شده بود به اتحادیه اروپا واکسن تحویل داده است و مقامات اتحادیه و شرکت آسترازنکا هفتههاست بر سر تامین و تحویل واکسن با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
در حالی که واکسیناسیون کرونا در اتحادیه اروپا از حدود دو ماه پیش آغاز شده، اما سرعت واکسینه شدن ۴۵۰ میلیون شهروند ساکن در ۲۷ کشور عضو این اتحادیه همچنان پایینتر از کشورهای همچون بریتانیا، ایالات متحده و اسرائیل است؛ مسالهای که موجی از انتقادها را علیه خانم فن در لاین و تیم تحت مدیریت او برای تامین واکسن کرونا به راه انداخته است.
رئیس کمیسیون اروپا گفته است این اتحادیه در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ انتظار دارد هر ماه ۱۰۰ میلیون دُز واکسن دریافت کند. امری که به اتحادیه اروپا کمک خواهد کرد تا به هدف واکسیناسیون ۷۰ درصدی جمعیت تا پایان تابستان دست یابد.