محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که برای مقابله با «خرابکاریهای اخیر» و «بستن روزنههای نفوذ» در تاسیسات اتمی کشور، سازمان متبوع او «سه کار» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد راهکار سوم اظهار داشت: «همچنین چیدمانمان را در عرصه کشور داریم تغییر میدهیم و آرایش استقراریمان را داریم اصلاح میکنیم.
» او به شکل چیدمان و استقرار جدید تاسیسات اتمی ایران اشارهای نکرد اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای اخیر خود به وجود تاسیسات مخفی و اعلام نشده در ایران اشاره کرده و از وجود برخی ذرات اتمی حاصل از آزمایشهای غیر مجاز در آن تاسیسات پرده برداشته بود.
اسلامی در رابطه با غنیسازی اورانیوم بالاتر از 3.67 درصد که در برجام به آن اشاره شده است، تصریح کرد، تولید سوخت اتمی برای ما مثل «آب خوردن» است و امروزه ما میتوانیم سوخت با غنای مختلف را به سهولت تولید کنیم.
پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تهدید کرده بود که ایران میتواند غنیسازی 60 درصد به بالاتر را نیز انجام دهد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مذاکرات منتهی به توافق هستهای موسوم به «برجام» را هم «دفع شر» و فرصتی برای حصول به تکنولوژی اتمی بهویژه سانتریفیوژهای نسل جدید عنوان کرد و گفت: «با تصمیم نظام جمهوری اسلامی ایران خود را به طوری تنظیم کردیم که خود را از این شر رها کنیم.» headtopics.
اسلامی، سهشنبه شب 19 بهمن، در گفتوگو با تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی درباره دو راهکار اول گفت، «روزنههایی که از آنها دشمن ورود کرد و آسیب دیدیم را شناسایی کردیم. در عین حال این اتفاقات موجب شد کل فرایندهایمان و امور اجرایی و مدیریتی را بازبینی کنیم و این کار مهمی بود که انجام دادیم.»در سالهای اخیر پیوسته تاسیسات اتمی ایران مورد حمله قرار گرفته و مقامات ایرانی اغلب اسرائیل را متهم به این خرابکاریها کردهاند. پس از افزایش دامنه حملات اخیر برخی مسئولان جمهوری اسلامی از ساخت تاسیسات جدید در زیر زمین سخن گفتند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد راهکار سوم اظهار داشت: «همچنین چیدمانمان را در عرصه کشور داریم تغییر میدهیم و آرایش استقراریمان را داریم اصلاح میکنیم.»
او به شکل چیدمان و استقرار جدید تاسیسات اتمی ایران اشارهای نکرد اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای اخیر خود به وجود تاسیسات مخفی و اعلام نشده در ایران اشاره کرده و از وجود برخی ذرات اتمی حاصل از آزمایشهای غیر مجاز در آن تاسیسات پرده برداشته بود.
اسلامی در رابطه با غنیسازی اورانیوم بالاتر از 3.67 درصد که در برجام به آن اشاره شده است، تصریح کرد، تولید سوخت اتمی برای ما مثل «آب خوردن» است و امروزه ما میتوانیم سوخت با غنای مختلف را به سهولت تولید کنیم.
پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تهدید کرده بود که ایران میتواند غنیسازی 60 درصد به بالاتر را نیز انجام دهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مذاکرات منتهی به توافق هستهای موسوم به «برجام» را هم «دفع شر» و فرصتی برای حصول به تکنولوژی اتمی بهویژه سانتریفیوژهای نسل جدید عنوان کرد و گفت: «با تصمیم نظام جمهوری اسلامی ایران خود را به طوری تنظیم کردیم که خود را از این شر رها کنیم.»
تاکنون هشت دور از مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام از فرودین سال جاری شمسی میان ایران و قدرتهای جهانی پیگیری شده است. طرفهای غربی مکررا ایران را به وقتکشی در این گفتوگوها و توسعه برنامه اتمی خود همزمان با انجام مذاکرات متهم کردهاند.
اسلامی در رابطه با نیروگاه اتمی بوشهر گفت که فاز اول این نیروگاه هم اکنون فعال است اما فاز دوم و سوم آن به دلیل مسائل مالی حل نشده با طرف روسی با تاخیر «سنگین» 27 ماهه روبرو شده است.
برنامه اتمی ایران به لحاظ تکنولوژی وابسته به روسیه است و تهران برای ادامه این برنامه و تقابل با اراده جهانی صدها میلیارد دلار صرف آن کرده است.
پیش از این رجب صفروف، کارشناس اتمی روسیه گفته بود که برنامه اتمی ایران بهویژه نیروگاه اتمی بوشهر به لحاظ مالی باعث فعال شدن 500 شرکت روسی در صنعت اتمی این کشور شده است.