دیده‌بان حقوق بشر: دست‌کم 13 هزار نوزاد امسال در افغانستان جان باختند

28/12/1400 12:40 ب.ظ

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد از آغاز سال جاری میلادی تاکنون 13 هزار نوزاد افغانستان به دلیل سوء‌تغذیه و بیماری‌های مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. - خبرگزاری آناتولی

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد از آغاز سال جاری میلادی تاکنون 13 هزار نوزاد افغانستان به دلیل سوء‌تغذیه و بیماری‌های مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. - خبرگزاری آناتولی 19.03.2022 استانبول/ خلیل سلحشور/ خبرگزاری آناتولی سازمان دیده‌بان حقوق بشر طی گزارشی اعلام کرد: از ژانویه 2022 تاکنون حدود 13 هزار نوزاد در افغانستان بر اثر سوء‌تغذیه و بیماری‌های مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند.

95 درصد جمعیت غذای کافی ندارند و 3.5 میلیون کودک نیاز به حمایت تغذیه‌ای دارند.

براساس این گزارش، سازمان ملل این وضعیت را «بحران ناامنی غذایی و سوء‌تغذیه با ابعاد بی‌نظیر» خوانده است. یکی از پزشکان سازمان پزشکان بدون مرز به این سازمان گفته است که «نیمی از افرادی که برای مراقبت‌های ویژه پذیرش می‌کنیم نیز دچار سوءتغذیه هستند. تقریبا 800 کودک در یک بیمارستان در ولایت هلمند به دلیل سوء‌تغذیه حاد تحت مراقبت هستند».

سازمان دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد: «در حالی که بسیاری از کشورها وعده کمک‌های بشردوستانه را داده‌اند، افغانستان نیز برای رسیدگی به این بحران به یک سیستم بانکی کارآمد نیاز دارد. اکثر بانک‌های افغانستان اکنون به سختی کار می‌کنند. در هفته‌های اخیر، ایالات متحده و بانک جهانی میلیاردها دلار کمک را باز کرده‌اند، اما محدودیت‌های بانک مرکزی افغانستان همچنان تراکنش‌های بزرگ یا برداشت را غیرممکن می‌کند». headtopics.com

ادامه مطلب:
aa_persian »

گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران: جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ دست‌کم ۲۸۰ نفر را اعدام کردگزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران می‌گوید در سال گذشته میلادی وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده و جمهوری اسلامی افراد بیشتری را نسبت به سال‌های قبل اعدام کرده است جزئیات بیشتر🔽 اگه آدم بودید کمی راجع به اعدام های عربستان هم مینوشتید. دنیایی که غربی ها ساختن اسمش دنیا نیست یک جنگل بزرگه دلقک ، ۸۱ انسان بیگناه که اکثراً زیر ۱۸ سال بوده اند را عرعرستان یک روز اعدام کرد ، خفه شده بودید... امروز به فکر حقوق حشر در ایران هستید زاغری و آشوری دو جاسوس که آزاد شدند باید اعدام می شدند تا شما آدم شوید هنوز وقت است ، دیر نمی شود حقوق_حشر_غربی جنگ_فروزان‌و_فروشان_غرب این سطح از وقاحت بخاطر حرامزادگیه شماست.

واکنش ایران به اظهارات گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان مللسخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص گزارش و اظهارات اخیر جاوید رحمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، با رد گزارش مغرضانه، جانبدارانه و مملو از اطلاعات و نتیجه گیری های سوگیرانه و نادرست جاوید رحمان گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، تاکید میکند، رویکرد سیاسی و گزینشی به حقوق بشر، نه تنها کمکی به ارتقای آن نمیکند بلکه موجب تخریب و تضعیف حقوق بشر می شود.

روحانی زندانی مخالف حکومت: در زندان‌های شما خبری از حقوق بشر نیست

بازتاب نقض گسترده حقوق بشر در ایران در نشست تازه سازمان مللجاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، روز پنج‌شنبه ۲۶ اسفند خواستار پاسخگویی مقام‌های جمهوری اسلامی به جامعه جهانی در قبال نقض گسترده حقوق بشر در... پس چرا عربستان نه در حکومت دینی، فقط «بنده» و برده وجود دارد. سازمان ملل تلاش می‌کند به عوام بباوراند که احکام توحش دین، با حقوق انسانی هیچ تضادی ندارد. گوه خوردن با کارمندان کونی رادیو فردا 🍆🍆🍆

خطیب‌زاده گزارش جاوید رحمان در مورد نقض حقوق بشر در ایران را «مغرضانه» خواندخطیب‌زاده گزارش جاوید رحمان در مورد نقض حقو_بشر در ایران را «مغرضانه» خواند خطیب‌زاده ۲۷ اسفند در واکنش به این اظهارات، با متهم کردن جاوید رحمان به عدم بی‌طرفی، گزارش او را «ناقص» توصیف کرد و رویکرد کشورهای غربی به حقوق بشر را «دوگانه و ریاکارانه» خواند 🇷🇺❤☢ جاوید رحمان نظرش در مورد عربستان چی هست ؟؟ اینکه دیگ به دیگ میگه روت سیاه، ریشه در تبعیض نوع بشر در نهاد حقوق_بشر بین‌الملل است. این نهاد پر طمطراق واقعا از نوع بشر دفاع نمی‌کنه، بلکه از بشری دفاع می‌کنه که مؤلفه‌های غربی داشته باشند، یعنی انکار خدا، دین، کشور، پدر، مادر مهمترین خصیصه‌شان باشد.

هشدار 55 سازمان حقوق بشری درباره «طرح صیانت»55 سازمان حقوق بشری و مدنی ایرانی، منطقه‌ای و بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای مشترک، نگرانی خود را نسبت به تصویب طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» که

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد از آغاز سال جاری میلادی تاکنون 13 هزار نوزاد افغانستان به دلیل سوء‌تغذیه و بیماری‌های مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند.

19.03.2022

استانبول/ خلیل سلحشور/ خبرگزاری آناتولی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر طی گزارشی اعلام کرد: از ژانویه 2022 تاکنون حدود 13 هزار نوزاد در افغانستان بر اثر سوء‌تغذیه و بیماری‌های مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. 95 درصد جمعیت غذای کافی ندارند و 3.5 میلیون کودک نیاز به حمایت تغذیه‌ای دارند.

براساس این گزارش، سازمان ملل این وضعیت را «بحران ناامنی غذایی و سوء‌تغذیه با ابعاد بی‌نظیر» خوانده است. یکی از پزشکان سازمان پزشکان بدون مرز به این سازمان گفته است که «نیمی از افرادی که برای مراقبت‌های ویژه پذیرش می‌کنیم نیز دچار سوءتغذیه هستند. تقریبا 800 کودک در یک بیمارستان در ولایت هلمند به دلیل سوء‌تغذیه حاد تحت مراقبت هستند».

سازمان دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد: «در حالی که بسیاری از کشورها وعده کمک‌های بشردوستانه را داده‌اند، افغانستان نیز برای رسیدگی به این بحران به یک سیستم بانکی کارآمد نیاز دارد. اکثر بانک‌های افغانستان اکنون به سختی کار می‌کنند. در هفته‌های اخیر، ایالات متحده و بانک جهانی میلیاردها دلار کمک را باز کرده‌اند، اما محدودیت‌های بانک مرکزی افغانستان همچنان تراکنش‌های بزرگ یا برداشت را غیرممکن می‌کند».

حقوق بشر از قول گروه‌های کمک‌رسانی که کمک‌های بشردوستانه را ارسال می‌کنند، گزارش داده‌ است: «گروه‌های کمک‌رسانی که کمک‌های بشردوستانه را ارائه می‌کنند، می‌گویند که نمی‌توانند کمک‌های مالی را به افغانستان منتقل کنند، زیرا بانک‌های بین‌المللی نسبت به تحریم‌های قبلی علیه طالبان محتاط هستند و بانک‌های افغانستان برداشت پول نقد را به دلیل کمبود ارز محدود می‌کنند. گروه‌های کمک‌رسان می‌گویند که پرداخت‌ها به افغانستان معمولاً توسط بانک‌هایی مسدود می‌شود که نگران تخطی از تحریم‌ها هستند.

گروه‌های کمک‌رسان اعلام کرده‌اند که «بیشتر مردم از سیستم غیررسمی حواله برای انتقال وجوه استفاده می‌کنند، اگرچه هزینه‌های خدمات می‌تواند از 4 تا 8 درصد در شهرها یا تا 13 درصد در مناطق دورافتاده متغیر باشد. قبل از تسلط طالبان در اوت 2021، این نرخ در حدود 2 درصد بود. کمک کنندگان به طور قابل درک نگران هستند که تلاش‌ها برای احیای بانک مرکزی افغانستان حکومت طالبان را تقویت کند.

دیده‌بان حقوق بشر تأکید کرده است که «از زمان به دست گرفتن قدرت مقامات طالبان به طور خودسرانه فعالان و روزنامه نگاران را دستگیر کرده‌اند، مقامات سابق دولتی را اعدام کرده‌اند و به نقض گسترده حقوق زنان و دختران دست زده‌اند. اما افغان‌ها نیاز دارند که از تمام حقوق شان از جمله حق غذا محافظت شود. در حالی که برنامه‌های کمک‌ بشردوستانه می‌تواند به کاهش بحران اقتصادی کمک کند، اما کافی نیست».

این نهاد همچنین در این گزارش تاکید کرده است «طالبان باید به این بحران رسیدگی کنند، از جمله به زنان اجازه دهند به کار خود ادامه دهند. اهداکنندگان باید بر تراکنش‌های بانکی نظارت داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که وجوه برای اهداف قانونی بشردوستانه و تجاری استفاده می‌شود. بدون آن، کاهش بحران و کمک به آسیب پذیرترین کودکان افغانستان غیرممکن خواهد بود».