دو نماینده مجلس از فساد و صندلی‌فروشی گسترده در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر دادند

06/07/1398 10:03 ق.ظ

بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس دهم، فاش کرد که سال گذشته ۷۰درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه پذیرش شده‌‌اند، همزمان محمود صادقی اعلام کرد:«جریان فاسدی اقدام به فرستادن دانشجویان قلابی به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کرده است.» بیشتر بخوانید:

درحالی که بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس دهم، فاش کرد که سال گذشته ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه پذیرش شده‌اند بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ششم مهر گفت: «بر اساس اطلاعات رسیده در سال گذشته حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاه‌ها پذیرفته شده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده ضایع شدن حق دانشجویان مستعد دیگر است.

»

این نماینده مجلس انتقال غیرقانونی دانشجویان علوم پزشکی از خارج کشور به دانشگاه‌های داخل را بخشی از روندی عنوان کرد که حق دانشجویان مستعد را ضایع می‌کند و گفت:«در مواقعی مشاهده می‌کنیم که افرادی برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های نامعتبر برخی از کشورهای خارجی مراجعه می‌کنند و با دور زدن قانون با طی کردن دوره کوتاهی از تحصیل برای ادامه دادن تحصیل‌شان به داخل کشور منتقل می‌شوند.»

خالقی برای نمونه به ثبت‌نام ۱۶۰۰ تن طی سال گذشته در دانشگاه‌های اوکراین اشاره کرد و گفت:«مطابق بررسی‌های ما سال گذشته حدود ۱۶۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین در حال تحصیل بودند که همین افراد نیز ممکن است با دور زدن قانون برای ادامه تحصیل به کشور مراجعه کنند.» headtopics.

ادامه مطلب:
IranIntl »

فرستاده آمریکا به سوریه : مطمئن شدیم که رژیم از سلاح شیمایی استفاده کردجیمز جفری فرستاده ویژه آمریکا به سوریه، روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با العربیه گفت، رژیم اسد از گاز

برایان هوک: عراق از دیگاه ایران همچون محله‌ای از تهران استبریان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز جمعه 27 سپتامبر در مصاحبه‌ای به خطرات گسترش نفوذ امپریالیسم عسلامی برایان هوک اراجیف میگی این جوجه تیغی نمیدونه ، آنروز که امام خمینی ره فرمود : (راه قدس از کربلا میگذرد) یعنی چه !!! و امروز روزی است که مقدمه آزادی قدس داره فراهم میشه ، شک نکن

مجلس و دولت حامی شفاف‌سازی از اموال و حقوق مسئولان هستندقاسم ساعدی، رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان، گفت: قرار دادن مستندات اموال مسئولان و همسر و فرزندان‌شان روی سایت شفافیت، باعث تقویت اعتماد عمومی و رفع ابهام جامعه درباره دارایی مسئولان و میزان حقوق دریافتی آنها می‌شود. همچنین عاملی بازدارنده در مقابل وسوسه فساد مسئولان است. نمک گندیده . اینها داستان ۴۰ ساله محقق نشدنی است . یعنی ما انقدر احمقیم .

بحران در هپکو ریشه کرده است/ از کیان تایر درس بگیریم/ بررسی دقیق دو پیشنهاد: کنسرسیوم یا هیات حمایت از صنایعدولت برای اداره هپکو چند سناریو در آستین دارد. یکی از آنها راه‌اندازی «کنسرسیوم» است. کنسرسیوم بسیار شبیه به «هیات حمایت از صنایع» است و تقریبا همان کارکرد را دارد با این‌حال آگاهان می‌پرسند: چرا دولت می‌خواهد چرخ را از اول اختراع کند؟

هدف بن‌سلمان از پذیرش قتل خاشقجی، تطهیر چهره بود/ ابهام این است که آیا مسئولیت پذیرفته یا دستور حذف را صادر کرده استکارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ولیعهد سعودی قصد دارد به دنیا بگوید که مسئولیت خطای زیردستانش را قبول می‌کند ولی هیچگاه دستور قتل را تایید نکرده است و این معنای مانور رسانه‌ایِ انحرافی دارد.

۹۰ درصد گردشگران فرهنگی اسپانیا دوست دارند یکبارهم که شده به ایران سفر کنند/ نقطه قوت گردشگری ایران جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی‌اش است/ اسپانیایی‌ها خوشحال از ایران بازمی‌گردندبه گفته 'ادواردو لوپز بوسکتس' نقطه قوت گردشگری ایران در حوزه گردشگری فرهنگی و تاریخی است. او می‌گوید: ایران کشوری شگفت‌انگیز و فوق‌العاده است. شهرها و جاذبه‌های بسیار زیبا و خوبی دارد و مردم آن بسیار مهمان‌نواز هستند و با نگاه آغوشی باز نسبت با توریست‌های خارجی برخورد می‌کنند.

، محمود صادقی دیگر نماینده مجلس اعلام کرد: «جریان فاسدی اقدام به فرستادن یک سری دانشجویان قلابی به برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی کرده است.»

بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ششم مهر گفت: «بر اساس اطلاعات رسیده در سال گذشته حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاه‌ها پذیرفته شده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده ضایع شدن حق دانشجویان مستعد دیگر است.»

این نماینده مجلس انتقال غیرقانونی دانشجویان علوم پزشکی از خارج کشور به دانشگاه‌های داخل را بخشی از روندی عنوان کرد که حق دانشجویان مستعد را ضایع می‌کند و گفت:«در مواقعی مشاهده می‌کنیم که افرادی برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های نامعتبر برخی از کشورهای خارجی مراجعه می‌کنند و با دور زدن قانون با طی کردن دوره کوتاهی از تحصیل برای ادامه دادن تحصیل‌شان به داخل کشور منتقل می‌شوند.»

خالقی برای نمونه به ثبت‌نام ۱۶۰۰ تن طی سال گذشته در دانشگاه‌های اوکراین اشاره کرد و گفت:«مطابق بررسی‌های ما سال گذشته حدود ۱۶۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی در کشور اوکراین در حال تحصیل بودند که همین افراد نیز ممکن است با دور زدن قانون برای ادامه تحصیل به کشور مراجعه کنند.»

وی با بیان این‌که بررسی‌های ما نشان می‌دهد که «برخی از این افراد فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستند»، گفت: «در راستای مبارزه با این ظلمی که در حق دانشجویان مستعد صورت می‌گیرد لازم است وزارت علوم و وزارت بهداشت اقدامات مؤثری را انجام دهند و این قانون باید از سوی مجلس و دولت مورد بازنگری قرار گیرد.»

پذیرش دانشجو در کنکور ورودی به دانشگاه و مقاطع بعدی طی چهار دهه گذشته همواره با سهمیه‌هایی چون «سهمیه خانواده شهدا و جانبازان»، «سهمیه رزمندگان»، «سهمیه بومی گزینی» و انواع دیگری از سهمیه‌ها مواجه بوده است، اما در سال‌های اخیر بخشی از ظرفیت دانشگاه‌ها نیز به عنوان دیگری از چرخه رقابت علمی خارج شده است.

صادقی گفت: «جریان فاسدی یک سری دانشجوی قلابی را به برخی دانشگاه‌های مرتبط با حوزه پزشکی می‌فرستاده که این همان فروش صندلی است و ما در حال حاضر می‌خواهیم جلوی این فساد گرفته شود.»

صادقی درباره انتشار اخباری در خصوص دانشجوی قلابی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بهشتی و به دنبال آن طرح موضوع فروش صندلی در برخی دانشگاه‌ها، گفت: «این موضوع را از حدود یک سال قبل از مراجع ذیربط اطلاعاتی و حراستی دنبال کرده و پیگیر بودم و اطمینان پیدا کردم که وزارت بهداشت در حال برخورد است.»

انتقال دانشجویان ایرانی از دانشگاه‌های خارج از کشور به دانشگاه‌های داخل چندین سال است که در ایران اجرا می‌شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هر سال به شماری از دانشجویانی که در دانشگاه‌های خارج از کشور ثبت نام کرده‌‌اند بر اساس آئین نامه مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی این دو وزارتخانه مجوز انتقال و ثبت نام در دانشگاه‌های داخل را صادر می‌کند.

در این نوع تقلب سازمان یافته، فرزندان و بستگان مقام‌های حکومتی یا افرادی که از امکانات مالی قابل توجهی برخوردارند، به شکل صوری در دانشگاه‌های خارج از کشور که معمولا از سطح علمی مناسبی نیز برخوردار نیستند ثبت‌نام کرده و با اخذ صوری شرایط لازم برای انتقال به داخل کشور اقدام می‌کنند و با پرداخت مبالغی در بهترین دانشگاه‌ها به تحصیل مشغول می‌شوند.

با توجه به ضرفیت مشخص دانشگاه و گسترش پدیده صندی فروشی، دانشگاه‌ها . دو وزارتخانه علوم و بهداشت ترجیح می‌دهند ظرفیت خود را به چنین دانشجویانی اختصاص دهند و نتیجه چنین روندی بازماندن داوطلبانی است که با رتبه‌های بسیار ممتاز ازورود به دانشگاه‌های مورد نظر خود باز می‌مانند.

در چند سال گذشته موارد متعددی از تقلب و بروز فساد در چرخه انتقال دانشجویان خارج به داخل علنی شده است و براساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها و سخنان مقام‌های مسئول علاوه بر مقطع ورود به دانشگاه، این پدیده در جریان پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای نیز وجود دارد.

مقام‌های مسئول این موارد را به «دلالان» و تعدادی از موسسات آموزشی نسبت می‌دهند اما اولین بار در پرونده‌ «بورسیه‌های غیرقانونی» فاش شد خود وزارت علوم و مقام‌های وقت آن برای انتقال تعدادی از فرزندان و بستگان مقام‌های مختلف و تعدادی از نمایندگان مجلس و اختصاص بورسه و جذب آن‌ها به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به طور گسترده‌ای از روش مشابهی استفاده کرده‌ بودند.