دوستی از دست رفته؛ دعوای ایران و امریکا در دادگاه لاهه بر سر چیست؟

27/06/1399 06:40:00 ب.ظ

دیوان بین‌المللی دادگستری در شهر لاهه هلند رسیدگی به شکایت جمهوری اسلامی ایران از ایالات_متحده را بین دو کشور آغاز کرده است. دعوا بر سر چیست و این دادگاه‌ به کدام شکایت رسیدگی می‌کند؟ اخبار_ایران گزارش فرامرز داور👇

تا مهر سال ۱۳۹۸ معتبر بود. حالا دو سال پس از شکایت ایران و حکم موقت و اضطراری دیوان لاهه درباره آن، رسیدگی مفصل‌تر به این پرونده آغاز شده است.

به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، شماری از قضات ۱۵ نفره دیوان به صورت ویدیویی در صحن حاضر شده‌اند و از دو کشور ایران و امریکا خواسته شده است تا وکلای آن‌ها هم به صورت ویدیویی از دیدگاه خود در برابر قضات دفاع کنند.

وکلای امریکا به دادگاه گفته‌اند که شکایت ایران از بابت خروج از برجام است و چون برجام در درون خودش شیوه حل اختلاف پیش‌بینی کرده بود، جمهوری اسلامی باید از آن شیوه استفاده می‌کرد اما بدون استناد به برجام، از عهدنامه مودت سوء استفاده و بر مبنای آن به دادگاه لاهه شکایت کرده است.

نماینده وزارت خارجه امریکا در فرصتی که به ایالات متحده اختصاص داشت، گفت که جمهوری اسلامی قبل از خروج دولت «دونالد ترامپ» هم سال‌ها تحت تحریم بود اما هیچ وقت از تحریم‌ها از امریکا به دیوان لاهه شکایت نکرد. نماینده ایالات متحده در جمع‌بندی خود، خطاب به قضات دیوان لاهه گفت به این دلایل دادگاه نباید به شکایت جمهوری اسلامی رسیدگی کند. headtopics.

ادامه مطلب:
ایران وایر »

حقوق بشر برای سال آتی هم کماکان اثرگذار است | مصطفی علایی

با توجه به روندی که در سال ۱۴۰۱ در موضوع حقوق بشر طی شد، به نظر می‌رسد این مقوله تأثیراتی جدی بر عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی ایران داشته است. در کنار آن، درهم‌تنیدگی حقوق بشر با حوزه سیاسی، دیپلماتیک و حتی امنیتی سبب شد برخی این اعتقاد را پیدا کنند که مبحث حقوق بشر در قبال ایران یک ماهیت سیاست‌زده و امنیت‌زده پیدا کند. بر همین اساس، موضوع حقوق بشر در سال گذشته بر دو محور دیگر یعنی جنگ اوکراین و بحث پهپاد و نیز وضعیت پرونده هسته‌ای و اختلاف‌های پادمانی، سایه انداخت و این مقوله (حقوق‌بشر) به یک ضلع و پارامتر سوم برای فشار بر ایران تبدیل شد. اگر‌چه در ادوار مختلف همواره حقوق بشر مورد تأکید همه کشورها بوده است، اما چه شد که سال گذشته حساسیت‌ها در‌این‌باره بیشتر شد؟محور گفت‌وگوی «شرق» با مصطفی اعلایی، سفیر اسبق ایران در ونزوئلا، دیپلمات سابق ایران در نمایندگی‌های ایران در سازمان ملل قرار گرفت. ادامه مطلب >>

Loading news...
Failed to load news.

آکسفام: بیش از نیمی از واکسن‌های کرونا تنها برای ۱۳ درصد جمعیت جهان خواهد بودبررسی‌های آکسفام نشان می‌دهد که برای هر شهروند بریتانیایی پنج نمونه از واکسن احتمالی کرونا پیش خرید شده است. این در حالی است که تنها به یک نفر از هر ۹ شهروند بنگلادش نمونه‌ای از این واکسن اختصاص داده شده است.

مخالفت‌ها در بحرین و اسرائیل با پیمان دوستی - BBC News فارسیپیمان دوستی میان بحرین و امارات متحده عربی با اسرائیل دقایقی پیش امضا شد.

مجلسی‌ها سوپاپ‌های اطمینان را در قانون انتخابات لحاظ کنند/ دست مجری و ناظر نباید برای تفسیر سلیقه‌ای باز باشد/ تنگ‌نظری‌ها بخشی از مردم را دلسرد می‌کندنماینده سابق مجلس، گفت: نباید طرحی که مطرح یا قانونی که تصویب می‌کنیم به نوعی باشد که مردم یا حداقل بخشی از مردم و یا جریانات سیاسی با هر ایده و عقیده‌ سیاسی اینگونه استنباط کنند که دایره انتخاب در حال محدود شدن است.

بعد از تهران، سپاه پاسداران گشت‌های امنیتی رضویون را در خوزستان فعال می‌کنددر پی سخنان فرمانده سپاه ویژه پایتخت درباره فعال شدن گشت‌های امنیتی در محلات تهران، سپاه استان خوزستان نیز شامگاه سه‌شنبه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که گشت‌های_امنیتی رضویون را به زودی در اهواز و تمام شهرهای استان خوزستان فعال می‌کند.

رونمایی مجازی از محصولات جدید اپل؛ دو محصول جدید، یک غایب بزرگ

لبنان| احتمال کناره‌گیری ادیب از مأموریت تشکیل دولت- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم - Tasnimاحتمال کناره‌گیری ادیب از ماموریت تشکیل دولت منابع لبنانی: ساختار مد نظر ادیب برای دولت، کابینه‌ای متشکل از ۱۴ وزیر و ادغام وزارتخانه‌هاست در این شرایط نبیه بری، به نمایندگی از حزب‌الله و جنبش امل تاکید کرد که هرگز در دولت مشارکت نخواهند کرد