دورخیز دوم ژاپن برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا | DW | 18.12.2019

27/09/1398 02:48 ب.ظ

دیدار 'تاریخی' رؤسای جمهوری ایران و ژاپن قرار است تحرکی دوباره به تلاش برای حل مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی ببخشد. اما از نظر مارتین فریتز، گزارشگر دویچه‌وله در توکیو، امکان مانور ژاپن در این میان محدود است.

دورخیز دوم ژاپن برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکاشینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، ۲۲ خرداد ۹۸ در تهرانحال شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، دورخیزی مجدد برای میانجی‌گیری میان ایران و آمریکا کرده تا از گسترش مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی جلوگیری کند.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، ۲۲ خرداد ۹۸ در تهران حال شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، دورخیزی مجدد برای میانجی‌گیری میان ایران و آمریکا کرده تا از گسترش مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی جلوگیری کند.

این نخستین دیدار یکی از رؤسای جمهوری ایران از ژاپن از پس از سفر محمد خاتمی به توکیو در سال ۲۰۰۰ میلادی و سومین دیدار آبه و روحانی در سال جاری است. سفر ژوئن گذشته آبه به تهران، اولین دیدار یک نخست‌وزیر ژاپن پس از ۴۱ سال از ایران بود. در ماه سپتامبر نیز رؤسای دولت دو کشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.

ادامه مطلب:
dw_persian »

قدشون کوتاه هه دورخیزم فایده نداره پیشنهاد من سینه خیزه شینزو چشم بادامی، خاکککک بر سرت کسی از روحانی برای دیدار از ژاپن دعوت نکرده ایشان مهمان خود خوانده هستند . مطمئنا چیزی نصیبشان نخواهد شد و دست از پا درازتر بر خواهند گشت. این دست پازدنها برای انکار مرگ طبیعی است . وعده_ماه_پنجم_دی این نشون میده که دولت با اینکه همیشه چوب مذاکره را خورده هنوز درس عبرت نگرفته و نفهمیده که اگر این همه زمان را که صرف امید به کدخدا و غربی ها کرده است را صرف توانایی های داخلی میکرد، الان ایران گلستان بود. کاش میفهمید که تنور خارجی‌ها نه تنها آبی گرم نمیکنه بلکه مارو میسوزونه

I hope Big Japan give hand to ژاپن برای حل مناقشه نیامده بلکه برای این وارد بازی بین ایران و آمریکا شده که بطور نمادین و استراتژیک ،نقش روسیه را برای حل بحران های بین این دو کشور کمرنگ تر نماید ،و آمریکا هر روز روسیه را از سیاست خارجی ایران در عمل دورتر خواهد کردوشطرنج ادامه دارد. نه بابا روحانی مخواد بگه من هم هستم هیچ وقت استعفا نمیدم

مردم گرسنه ژاپن نمیفهمد مرگ بر منفعت طلبان کفتار خاکستری(روحانی) راه افتاده بلکه کمی مشروعیت جهانی گدایی کنه، زهی خیال باطل ... اگر شما ابله ها ميفهميديد جنگ_نخواهد_شد_مذاكره_نميكنيم یه زمانی یه ست گرفتن از ژاپن آرزوی ایران بود

قطر: درحال میانجیگری میان ایران و آمریکا نیستیم/ باید تمایل ایران برای گفت‌وگو را جدی‌تر بگیریموزیر امورخارجه قطر با تاکید بر اینکه کشورش در حال میانجی‌گری میان ایران و آمریکا نیست، گفت: ما باید ابراز تمایل ایران برای تعامل با منطقه را جدی‌تری بگیریم. فعلا مورد جدی موشکهای ویران کننده، مزدوران منطقه‌ای و تنفر فراگیر ملی موضوعات مورد بحث درباره حکومت ویران کننده ایران یعنی جمهوری اسلامی است. مرگ_بر_خامنه_ای مرگ_بر_کلیت_و_تمامیت_جمهوری_اسلامی

هیچ گربه ای برای رضای خدا موش نمیگیره ،ژاپنیا خیلی باهوشن گفتن بخور بخوره دارن مفت ایرانو حراج میکنن بیایم وسط سرمون بی کلاه نمونه یعنی نخست وزیر ژاپن اینقدراحمق است صدای مردم ایران را نادیده میگیرد آمریکا حکومت فرقه فارسیسم اشغالگر را تحریم کرده تا حکومت فرقه،علوم بی استعدال بی منطق فارسیعربی فتنه سازی را حذف کناربگذارد به یکی ازعلوم طبیعی ایرانیان یا به علوم‌ علمی جهانیان تسلیم شود پاسخگو شود.حکومت با اینهمه خیانتش در مورد علت و دلیل اصلی تحریمها به مردم دروغ میگوید.

ژاپن باید از اینکه حامی جمهوری اسلامی شده شرم کند ژاپن، مردمانش و دولتش خیلی خوب و مثبت هستند اما قطعا با حکومت فاسد و جنایتکار ملاها کاری از پیش نخواهند برد زیرا این حکومت ذاتا' فریبکار و تبهکار است. ژاپن رییس جمهور نداره ریاست قوه مجریه بر عهده نخست وزیر است.مثل اینکه دویچه وله هم وله هم شله. ژاپن رییس‌جمهور نداره

ژاپن نخست وزیر داره روسای جمهور چیه؟ کسخل ژاپن سیستم حکومتش ریاست جمهوری نیست

سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن استحکام روابط دو کشور را نشان می‌دهدمعاون وزیر امور خارجه سیاست خارجی ژاپن را توام با درایت و جسارت عنوان کرد و گفت: سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن نشان دهنده استحکام روابط دو کشور است. 😶😐🤔

کیانوش سنجری، روزنامه‌نگار از تایید حکمی برای انتقالش به مرکز روانپزشکی خبر داد

مردی که می‌خواست با ظاهر زنانه برای مادرش گواهینامه بگیرد بازداشت شدبرخی از افراد حاضر در محل آزمون به روزنامه فولیا گفته‌اند که او در نهایت هم نمی‌توانست گواهینامه بگیرد، چون در پارک کردن مشکل داشت. عجب کسخلی بوده این 😊😄 من بودم بهش گواهینامه میدادم

لابی‌گری امارات برای اعمال تحریم‌‌ها توسط آمریکا علیه ترکیه

آلمان شرایط صدور ویزا و کاریابی برای مهاجران ماهر را تسهیل می‌کند«کشور ما به جذب کارگرانی خارج از اتحادیه تجاری [اروپا] نیاز دارد. به همین منظور باید شرایط صدور ویزا و آغاز کار برای کارگران ماهر غیراروپایی را تسهیل کنیم.» بیشتر بخوانید🔽 مردم فقط آلمانی... با کلاس، صنعتگر واقعی... شرافتمند. نه مثل انگلیسهای روباه صفت فقط در فکر غارت مردم و نژادپرستی... خدا خیرت بده زودتر این کارو انجام بده تا مرزهامونو نبستن

دورخیز دوم ژاپن برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا

دیدار"تاریخی" رؤسای جمهوری ایران و ژاپن قرار است تحرکی دوباره به تلاش برای حل مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی ببخشد. اما از نظر مارتین فریتز، گزارشگر دویچه‌وله در توکیو، امکان مانور ژاپن در این میان محدود است.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، ۲۲ خرداد ۹۸ در تهران

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، آخرین کسی بود که برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا تلاش کرد. ابتکار او اما رها شد، زیرا اروپایی‌ها از رفتار ایران ناراضی بودند، به‌خصوص از این جهت که دو دانشمند فرانسوی بازداشت‌شده در ژوئن گذشته در ایران هنوز هم آزاد نشده‌اند.

حال شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، دورخیزی مجدد برای میانجی‌گیری میان ایران و آمریکا کرده تا از گسترش مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی جلوگیری کند.

قرار است جمعه آینده ۲۹ آذر (۲۰ دسامبر) حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با رئیس دولت ژاپن در توکیو دیدار کند. به گفته محافل دیپلماتیک، قرار چنین دیداری با چراغ سبز آمریکا همراه بوده است.

این نخستین دیدار یکی از رؤسای جمهوری ایران از ژاپن از پس از سفر محمد خاتمی به توکیو در سال ۲۰۰۰ میلادی و سومین دیدار آبه و روحانی در سال جاری است. سفر ژوئن گذشته آبه به تهران، اولین دیدار یک نخست‌وزیر ژاپن پس از ۴۱ سال از ایران بود. در ماه سپتامبر نیز رؤسای دولت دو کشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.

شینزو آبه هفته پیش گفت، ژاپن می‌خواهد نقش بزرگتری در حل مناقشه ایفا کرده و رأسا به تلاش‌های خود در راستای کاهش تنش در خاورمیانه ادامه دهد.به گفته علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، روحانی در دیدار با آبه درباره گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور سخن خواهد گفت. توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام نیز در دستور کار خواهد بود. ربیعی هم‌زمان تأکید کرد که این دیدار هیچ ارتباطی با موضوع مذاکره ایران و آمریکا ندارد.

در مقابل خبرگزاری دولتی ایرنا دوشنبه گذشته به نقل از عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، نوشت که"سفر روحانی به ژاپن بسیار فشرده و یک روزه" خواهد بود. عراقچی در آغاز ماه جاری (دسامبر) زمینه‌های دیدار توکیو را فراهم کرد.بر اساس گزارش رسانه‌های ژاپن، آبه در گفت‌وگوهای روز جمعه خود با روحانی از ایران خواهد خواست تا به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ متعهد بماند. نخست‌وزیر ژاپن اما به جز روابط حسنه خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، مشوق چندانی برای عرضه ندارد.

ژاپن از زمان خروج آمریکا از برجام خرید نفت از ایران را متوقف کرده است. افزون بر این، بخشی از پول‌های مسدودشده ایران در بانک‌های ژاپن از زمان پیش از برجام هنوز هم آزاد نشده است. این دو موضوع نفوذ ژاپن بر ایران را هر چه دشوارتر می‌کند.روحانی احتمالا می‌خواهد به مردم ایران ثابت کند که جمهوری اسلامی خارج از اروپا نیز از کانال‌های دیپلماتیک برای حل مناقشه برخوردار است. او ژوئن گذشته در جریان دیدار نخست‌وزیر ژاپن از تهران، از آبه خواست تا با تحریم‌های اقتصادی علیه ایران همراهی نکند. آبه اما این درخواست را بی‌پاسخ گذاشت.این تحریم‌ها پیامدهای سنگینی برای ایران داشته‌اند. افزایش سه برابری قیمت بنزین در ماه گذشته اعتراضات گسترده‌ای را به همراه داشت؛ اعتراضاتی که رژیم جمهوری اسلامی با سرکوب خشونت‌آمیز به آن پاسخ داد. سازمان‌های حقوق بشری از صدها قربانی خبر داده‌اند.دیپلماسی میانجی‌گرانه ژاپن از فضای محدودی برای تحرک برخوردار است. توکیو از یک سو روابط حسنه خود با ایران را از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون حفظ کرده است. ژاپن به‌شدت به نفت خاورمیانه وابسته است. ایران پس از عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سومین صادرکننده نفت این منطقه به ژاپن بود. از سوی دیگر اما این کشور باید حامی مؤتلف امنیتی خود آمریکا نیز باشد که سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی را دنبال می‌کند.

این مخمصه خود را به‌وضوح در"ائتلاف امنیت دریایی" آمریکا نشان می‌دهد. اعضای این ائتلاف بایستی از طریق حضور نظامی در خلیج فارس و تنگه هرمز امنیت کشتیرانی تجاری در آب‌های این منطقه را تأمین کنند. این امر با منافع ژاپن نیز همخوانی دارد. اواخر بهار گذشته حملاتی منتسب به ایران به چندین نفتکش در این منطقه صورت گرفت که یکی از آنها حامل محموله‌های ژاپن بود.

این در حالی است که ایران به‌شدت با ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا در خلیج فارس مخالف است. به گفته کازوتو سوزوکی، کارشناس علوم سیاسی از دانشگاه هوکایدو، «به همین دلیل ژاپن برای جلوگیری از تیره شدن رابطه با ایران در این ائتلاف شرکت نمی‌کند.»حال ژاپن می‌خواهد برای خروج از این تنگنا، مستقل از ائتلاف امنیت دریایی آمریکا، یک هواپیمای هلی‌کوپتربر با ۲۵۰ نیروی دفاعی را به همراه یک هواپیمای گشت‌زنی به خاورمیانه بفرستد. اصل نهم قانون اساسی ژاپن اجازه مأموریت نظامی برای حل و فصل اختلافات بین‌المللی را از این کشور گرفته است.

گذشته از این ژاپن نمی‌خواهد مستقیما در سواحل ایران گشت‌زنی کند. به همین خاطر قرار است نیروهای دفاعی این کشور با هدف"تحقیق و بررسی" در منطقه‌ای بین دریای عمان، دریای عرب و تنگه باب‌المندب مستقر شوند.

شینزو آبه می‌خواهد جمعه آینده این برنامه را به اطلاع رئیس جمهوری ایران برساند؛ اقدامی که قاعدتا نبایستی اعتراض روحانی را برانگیزد. کابینه ژاپن می‌خواهد اعزام نیروهای دفاعی خود به منطقه را دوشنبه آینده (۲۳ دسامبر) تصویب کند.