مایک وارنر معتقد است که ایران با سرمایهگذاری گسترده روی تکنولوژیهای سنگین، به دنبال تثبیت هویت تاریخی خود به عنوان قدرت منطقهای از مسیر تکنولوژی است و دنیا باید این جایگاه تاریخی ایران را به رسمیت بشناسد. دکتر «مایک وارنر» استاد دانشگاه لایدن هلند، نویسنده کتاب «سیاست خارجی ایران» و عضو هیئت رئیسه مرکز...
دکتر «مایک وارنر» استاد دانشگاه لایدن هلند، نویسنده کتاب «سیاست خارجی ایران» و عضو هیئت رئیسه مرکز مطالعات اسلامی آمستردام، به رغم تحصیل در رشته علوم سیاسی، مطالعات گستردهای در رابطه با روابط ایران و همسایگانش داشته که ممکن است انگشت بر نقاط کلیدی تاریخ این روابط و شاید، گرانیگاههای اساسی و قفلهای شکسته در روابط کنونی بگذارد. گفتگوی ایلنا با این استاد دانشگاه را از نظر میگذرانید.
چه وجوه مشترکی در زمینههای تصمیمسازی سیاسی، در رفتار حاکمان خاورمیانه، با تاکید بر ایران وجود دارد؟ خاورمیانه، سرزمین مسلمانان است و بدون تردید، مسلمان بودن مردم این کشورها و سیاستمدارانشان باعث میشود که این کشورها به یکدیگر حس نزدیکی داشته باشند و این حس نزدیکی، به طور طبیعی در سیاستگذاریهای این کشورها اثرگذار خواهد بود. زبان دینی مشترک (عربی) و تاریخ طولانی از همزیستی با یکدیگر، به حاکمان این سرزمینها یاد داده تا اختلافاتشان را به خاطر افکار عمومی بتوانند با گفتوگو حل کنند.
سازگاری ملی از منظر سیاستگذاری عمومی و نظریه سیاستی | کیومرث اشتریان
جامعه سیاسی سرشار از معاملات و تعاملات انبوه و روزمره شهروندان در بخش عمومی است. به این معاملات، «سیاستهای عمومی» میگوییم؛ چون شامل گسترهای وسیعتر از مناسبات فردی و غیررسمی میشود و با عاملیت قدرت عمومی، فعلیت اجرائی مییابد. بخش گستردهای از این سیاستهای عمومی مبتنی بر نظریههای خُرد است که در ادبیات سیاستگذاری عمومی «نظریه طرح» (Program Theory) یا نظریه سیاستی نامیده میشود. این نظریهها با نظریههای بالاتر از خود همچون نظریه عقلانی یا نظریه نهادی و دیگر نظریههای عام علوم اجتماعی پیوند دارند. نکته مهم آن است که نظریههای سیاستی میتوانند همزمان به دو یا چند نظریه عام اتصال یا ارجاع داده شوند و این به آن معناست که این نظریهها در نسبت با نظریههای کلان، خنثی هستند و میتوانند عاری از ایدئولوژی خاصی باشند. ادامه مطلب >>
موسوی: ظریف درباره 'گاندو' به رهبری نامه نوشت/ عراقچی طرح ایران را به مکرون ارائه کردسخنگوی وزارت خارجه: با روال کنونی ایران گام سوم را در کاهش تعهدات برجامی برخواهد داشت موسوی: اگر همین روال کنونی از سویی اروپاییها ادامه داشته باشد ایران قطعا گام سوم خود را در راستای کاهش تعهدات برجامیاش محکمتر از گام اول و دوم برخواهد داشت.
کشتی باوند، برزیل را به مقصد ایران ترک کرددومین کشتی ایرانی یعنی ترمه روز دوشنبه و پس از ترک بندر پاراناگوئا برای بارگیری ذرت به سوی بندر ایمبیتوبا در جنوب برزیل حرکت کرد. کاشکی توش پر از گوسفند بود .حیفش دیگه گوشت خوب گیرمان نمیاد.
پلیس ایران به دنبال موارد «بیحجابی» سلبریتیهای «خودی» استدر حالیکه مردم عادی در دو سال اخیر اعتراض خود را به حجاب اجباری نشان دادهاند، پلیس ایران با هشدار به سلبریتیهای خود سعی دارد آنها را وادار به حجاب اجباری کند. به گزارش خبرگزاریهای داخل ایران، حسی تمامیه مشکلات مردم حل کردین فقط مونده حجاب درست شه . پليس ايران به دنبال كار اصليش دزد گرفتن .
تشدید تنش تاریخی میان ژاپن و کره؛ امیدها به دیدار آبه و مون بسته شد🔷تشدید تنش تاریخی میان ژاپن و کره؛ امیدها به دیدار آبه و کیم بسته شد 💢وخامت مناسبات سیاسی میان دو کشور، مردم کره جنوبی را به تحریم کالاها و خدمات ژاپنی از آبجو گرفته تا سفر به این کشور، ترغیب کرده است. ◀️درباره دلیل این تنشها بیشتر بخوانید:
آدرسهای اشتباه در 'شکار جاسوس'به تازگی برخی از رسانههای وابسته به ایران برنامهای ۱۸ دقیقهای منتشر کرده و در آن مدعی شدند که وزارت اطلاعات موفق شده است برخی از ماموران سیا را در چند نقطه دنیا را شناسایی و آنها تحت نظر بگیرد. این برنامه همزمان با انتشار خبر برگزاری دادگاه ۱۷ ایرانی متهم به جاسوسی از سوی وزارت اطلاعات ایران منتشر شد، اما نکاتی در این فیلم وجود دارد که با واقعیت مطابق نیست. مردی در امامزاده اختیار از کف داد و ادرار کرد. مردم قصد جان او کردند و او را کتک زدند. مرد ناگهان گفت: من قادر به ادرار کردن، نبودم! امامزاده من را شفا داد. ناگهان مردم شورت و شلوار او را تکه کردند و برای تبرک بردند. 🔔 توی متن یه اشتباه هست. براتیسلاوا پایتخت اسلواکی هستش نه اسلوونی.
وزیر خارجه بریتانیا امکان معاوضه نفتکش را با ایران رد کرددومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، امکان معاوضه نفتکش توقیف شده بریتانیا رت با نفتکش ایرانی گریس۱ رد کرد و گفت هیچ تعویضی در کار نیست. وزیر خارجه بریتانیا به رادیو بیبیسی گفت هیچ معاوضهای در کار وقتی کل ناوگان جنگی امریکا و انگلیس و اتحادیه اروپا و کره جنوبی اومدن تو خلیج فارس جمع شدند ، راحت نفتکش انگایسی رو از دست سپاه در میارن . دیگه چه دلیلی داره نفتکش ایرانی رو در عوضش آزاد کنند؟ AMG97988771