به گزارش ایسنا، مهاجری در جریان این میزگرد اشاره کرد که بعید است اصولگرایان به اجماع برسند ولی آنها در انتخابات دست بالا را دارند. این فعال رسانهای اصولگرا معتقد است که دیدگاههای مختلف اصلاحطلبان درباره انتخابات یک جنگ زرگری است و آنها در انتخابات شرکت خواهند کرد.
مهاجری- ویژگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی این است که تقریبا هر دو جریان سیاسی به شدت متشتت هستند. در میان اصولگرایان دست کم سه گرایش و در بین اصلاحطلبان سه یا چهار گرایش وجود دارد و احتمال اینکه این گرایشها بتوانند با هم به توافق مبنایی برسند خیلی زیاد نیست گرچه اصلاحطلبان نشان دادهاند در دقیقه نود عملگراتر از اصولگرایان بوده و بنابراین راحتتر از اصولگرایان به لیست مشترک میرسند.
مهاجری-به کلی این حرف اصلاحطلبان غلط نیست اما آنها باید پاسخ دهند که به جای این افرادی که انتخاب شدند اگر افراد درجه یک آنها انتخاب میشدند، چه دلیلی وجود دارد که بهتر عمل میکردند؟ عارف که شخصیت درجه یک اصلاحطلب است اما او چه کار توانسته است انجام دهد؟ او حتی در حد برخی نمایندههای اصولگرا که صدایشان در مجلس بلند است، عمل نکرد. حتی اگر شورای نگهبان بعضی نامزدهای اصلاحطلبان را تایید میکرد، بعید میدانم که در شرایط سیاسی سالهای اخیر کاری از دست آنها بر میآمد.
با این حال ما می خواستیم دوباره اصلاحطلبان وارد مجلس شوند و رابطه اصلاحطلبان با حاکمیت بهبود یابد. از این نظر، عارف و سایر دوستان موفق شدند. بخشی از ماموریت اصلاح طلبان برای نمایندگان این جریان در مجلس مثل آقای عارف و سایر دوستان بهبود روابط با بدنه حاکمیت بود که این ماموریت موفق شد. مجلس نهم محلی برای تنش و سردادن شعارهای تند بود ولی در مجلس دهم این مسائل تکرار نشد و نمایندگان تندرو به این مجلس راه نیافتند.
رهامی-برای جذب مشارکت باید تهران و شهرهای بزرگ را از شهرهای کوچک تفکیک کنیم. مسائل قومی و قبیلگی در شهرهای کوچک در مشارکت تاثیر زیادی دارد و اگر تعداد بیشتری نامزد انتخابات تایید صلاحیت شوند، مشارکت هم بیشتر میشود. در شهرستانها خیلی افت حضور نخواهیم داشت و چون مثل دورههای قبل رای اکثریت مطلق هم نیاز نیست، نامزدها تمام توان خود را به صحنه می آورند تا رای کسب کنند و این تلاش به جذب مشارکت کمک می کند.
مهاجری-این اتفاق بسیار بدی است که بزرگان یک جریان اوتوریته خود را از دست بدهند که تا حدودی این اتفاق افتاده است. من در خوشبینانهترین دید معتقدم که تا صد سال آینده حزب فراگیر در ایران تشکیل نمی شود. تا وقتی اصولگرایان چیزی به عنوان تکلیف شرعی در ادبیات سیاسی خود داشته باشند، لحظه آخر براساس تکلیف شرعی خود رای میدهند نه براساس تصمیم جمعی جریان خود. سال 84 افراد معون جریان اصولگرایی به جای آنکه به نامزد معرفی شده از سوی اصولگرایان رای دهند، براساس تکلیف شرعی خود به فرد دیگری رای دادند.
به نظر من آنچه نگران کننده است آن است که از سال 84 افرادی تحت عنوان دولت مهروز سر کار آمدند که به اصول و مبانی اصولگرایی و اصلاح طلب معتقد نبودند. مفاسد با روی کار آمدن همین جریان بیشتر شد. در فضایی که جریانهای اصیل نتوانند سر کار آمده و میدانداری کنند، افراد و جریانی میداندار میشوند که عقبه سیاسی ندارند.
برای افزایش مشارکت در انتخابات شورای نگهبان در تایید صلاحیتها باید شفافتر عمل کند در حالیکه متر شورای نگهبان روشن و واضح نیست. آقای رهامی را بخاطر عدم التزام به اسلام رد صلاحیت میکنند و ممکن است فردی را هم که به صورت ظاهری تقیدی به احکام دین ندارد را بخاطر عدم التزام به اسلام رد کنند. در این حالت در افکار عمومی یک روحانی که سابقه بازداشت و اختلاس ندارد با فردی که تقیدی به دین ندارد، در دو کفه ترازو قرار میگیرند بنابراین متر شورای نگهبان باید برای من معلوم باشد.
در هر صورت ما از انتخابات کنار نکشیدهایم ولی به هر قیمتی هم لیست نمیدهیم. وقتی در حوزهای نامزد نداشته باشیم مثلا حدادعادل را در لیست خود نمیگذاریم. به هر حال ما باید در حد مجلس دهم نامزد داشته باشیم اما اگر نامزدهای اصلی ما ردصلاحیت شد، ما در خانه می نشینیم و در روز رای گیری، رای می دهیم. در این شرایط نظام نباید انتظار داشته باشد که ما سه میلیون نفر را در تهران پای صندوق بیاوریم چون قادر به این کار نیستیم.
آقای رهامی شما اشاره کردید که مردم همچنان به جریان اصلاحات اعتماد دارند. پس از آخرین انتخابات برگزار شده، جریان اصلاحات چه کاری برای مردم انجام داده است تا مردم به این جریان اعتماد داشته باشند؟
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: Tasnimnews_Fa - 🏆 14. / 51 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »