در یک یا دو ماه آینده قفل مذاکرات نمی‌شکند/ دولت رئیسی به توافق وین نیاز دارد/ کوتاه آمدن در برابر آژانس، به معنای کوتاه آمدن مقابل ۱+۴ نیست/ عدم تسلط باقری‌کنی به زبان انگلیسی، مذاکرات را طولانی‌تر می‌کند

03/07/1400 09:12 ق.ظ

قهرمان‌پور در گفت‌وگو با ایلنا: در یک یا دو ماه آینده قفل مذاکرات نمی‌شکند/ دولت رئیسی به توافق وین نیاز دارد/ کوتاه آمدن در برابر آژانس، به معنای کوتاه آمدن مقابل ۱+۴ نیست/ عدم تسلط باقری‌کنی به زبان انگلیسی، مذاکرات را طولانی‌تر می‌کند

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در بعد داخلی دولت آقای رئیسی به توافق وین نیاز دارد اما فاصله میان دو طرف زیاد و بسیار زیاد است و همین امر هم موجب شد در شش دور مذاکرات توافقی حاصل نشود؛ لذا من خوشبین نیستم در یک ماه و دو ماه قفل مذاکرات بشکند چرا که هر دو طرف مسائلی را مطرح کرده‌اند و هر دو طرف هم باید بتوانند از توافق حاصل شده دفاع کنند. تفاوت جدی میان صحبت‌های بایدن در مجمع عمومی و سخنان پیشین مشاهده نکردم وی افزود: من حقیقتا تفاوت جدی میان این صحبت‌ها و سخنان پیشین مشاهده نکردم اما یک مورد وجود دارد که اگر بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم، شاید حاکی از این مطلب باشد که آمریکا بخواهد...

تفاوت جدی میان صحبت‌های بایدن در مجمع عمومی و سخنان پیشین مشاهده نکردم وی افزود: من حقیقتا تفاوت جدی میان این صحبت‌ها و سخنان پیشین مشاهده نکردم اما یک مورد وجود دارد که اگر بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم، شاید حاکی از این مطلب باشد که آمریکا بخواهد راه جدیدی باز کند؛ بایدن اشاره کرد که اگر ایران به طور کامل به تعهداتش عمل کند، آمریکا هم آماده است که به طور کامل به تعهداتش عمل کند. این مساله (full compliance) چند ماه است که وارد ادبیات بحث هسته‌ای شده و ناظر بر این است که ایران مجموعه‌ای از اقداماتی را که در پاسخ به خروج ترامپ از برجام انجام داده، بازنگری کند و آمریکایی‌ها خواهان این هستند که ایران به طور کامل به تعهداتش پایبند باشد. حال باید ببینیم این واژه در خصوص آمریکا به چه مسائلی مرتبط می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد خطاب آقای بایدن این است که ایران باید به تعهداتش پایبند باشد که در جواب آن، آمریکا هم به تعهداتش برگردد.

ادامه مطلب:
ilnanews »

امیرعبداللهیان خطاب به وزیرخارجه فرانسه: در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید داریمدر ادامه دیدارهای وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حسین امیرعبداللهیان و ژان ایو لو دریان وزیر خارجه فرانسه دیدار و در خصوص موضوعات دوجانبه، توافق هسته‌ای و وضعیت افغانستان بحث و گفت‌وگو کردند. وزیر خارجه فرانسه چه نگاه عاقل اندر سفیه می کند

امیرعبداللهیان: در اولین فرصت به میز مذاکرات بازخواهیم گشتوزیر امور خارجه ایران ضمن اشاره به بررسی رویکردها و مطالعه پرونده برجام، اعلام کرد انشاالله در اولین فرصت به میز مذاکرات بازخواهیم گشت. - خبرگزاری آناتولی سازمان ملل متحد و جامعه ی جهانی بایستی به برجام و تمام گفتگوها و زدبندها و مذاکرات باحکومت ایران پایان دهد به حکومت جاهلیت ایران ۲ راه مشخص پیشنهاد کند که حکومت ایران یا باید به هویت و مدنیت و علوم طبیعی اصل ایرانیان گذار کند حقیقی شود مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد یا بایستی برود

امیرعبداللهیان: در اولین فرصت به میز مذاکرات ثمربخش باز خواهیم گشتحسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه در گفت‌وگویی اختصاصی با ایرنا با تاکید بر اینکه تهران در حال بررسی رویکردها و مطالعه پرونده برجام است، گفت: ان‌شاءالله در اولین فرصت به میز مذاکرات بازخواهیم گشت اما میز مذاکره‌ای که نتیجه بخش و ثمربخش باشد. ایرنا

واکنش آمریکا به ارسال سوخت از ایران به لبنان: مردم به نمایش تبلیغاتی حزب‌الله نیاز ندارندوزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به بخش فارسی صدای آمریکا در این مورد که چگونه با وجود تحریم‌های نفتی علیه ایران هنوز سوخت ارسالی به لبنان منتقل می‌شود گفت مردم لبنان به راه‌حلی طولانی مدت برای حل مشکل سوخت نیاز دارند و نه به یک نمایش تبلیغاتی دیگر از سوی حزب‌الله. KevinTav45 مردم فشارها و تحریم ها و بدعهدی های آمریکا را نیاز دارند و بس KevinTav45 به خاک مالیدن پوزه آمریکا و اسرائیل تبلیغات نیست بلکه یک واقعیته... KevinTav45 اون تانکر ها حامل خون جوانان ایرانی هستند ،اون بنزین ها بوی خون ایرانیان را می دهند. دعا می‌کنم به زودی حزب الله لبنان به سوگ تک تک جوانان و عزیزانش بنشیند.

دور چهارم مذاکرات ایران-عربستان در بغداد برگزار می‌شود/ مذاکره دوجانبه با آمریکا نخواهیم داشتسفیر کشورمان در عراق در گفت وگویی تفصیلی به آخرین تحولات منطقه و جهان از جمله مذاکرات ایران با عربستان و آمریکا پرداخت.

آمریکا: اگر ایران می‌خواهد به مذاکرات هسته‌ای بازگردد باید فورا اقدام کنددستیار وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که اگر ایران قصد احیای برجام را دارد باید فورا به مذاکرات وین بازگردد.

رحمان قهرمان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به مذاکرات وین برای احیای برجام آیا می‌توان نشانه‌ای از اراده ایالات متحده در تحقق احیای توافق هسته‌ای به ویژه در سخنرانی رئیس‌جمهور این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مشاهده کرد، گفت:‌ سخنرانی آقای بایدن در مجمع عمومی سازمان ملل تشریح سیاست‌هایی بود که در ۹ ماه گذشته به کرات اعلام شده و در مجمع عمومی سازمان ملل آن‌ها را به شکلی منسجم‌تر تکرار کرد. از جنگ تجاری با چین، بحث ناتو، اتحادیه اروپا، تغییرات آب و هوایی و کووید ۱۹؛ در نتیجه طبیعی بود که بحث ایران و برجام بخش کوچکی را در بر بگیرد.

تفاوت جدی میان صحبت‌های بایدن در مجمع عمومی و سخنان پیشین مشاهده نکردم

وی افزود: من حقیقتا تفاوت جدی میان این صحبت‌ها و سخنان پیشین مشاهده نکردم اما یک مورد وجود دارد که اگر بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم، شاید حاکی از این مطلب باشد که آمریکا بخواهد راه جدیدی باز کند؛ بایدن اشاره کرد که اگر ایران به طور کامل به تعهداتش عمل کند، آمریکا هم آماده است که به طور کامل به تعهداتش عمل کند. این مساله (full compliance) چند ماه است که وارد ادبیات بحث هسته‌ای شده و ناظر بر این است که ایران مجموعه‌ای از اقداماتی را که در پاسخ به خروج ترامپ از برجام انجام داده، بازنگری کند و آمریکایی‌ها خواهان این هستند که ایران به طور کامل به تعهداتش پایبند باشد. حال باید ببینیم این واژه در خصوص آمریکا به چه مسائلی مرتبط می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد خطاب آقای بایدن این است که ایران باید به تعهداتش پایبند باشد که در جواب آن، آمریکا هم به تعهداتش برگردد.

رئیسی در بعد داخلی به توافق برجام نیاز دارد

رئیسی برای احیای برجام باید پاسخگوی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان باشد

این تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با همتایان خود و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اجتناب از مذاکرات فرسایشی و عدم مذاکره برای مذاکره سخن گفته‌، آیا اساسا با توجه به فاصله زیاد میان خواست دو طرف که شش دور مذاکره را بی‌نتیجه گذاشته است، روندی کوتاه برای حصوصل توافق با واقعیت روی میز مطابقت دارد یا خیر، گفت: اظهارات آقای امیرعبداللهیان را می‌توان بیشتر در راستای بیان اراده و خواست ایران برای بازگشت به میز مذاکره تفسیر کرد؛ یعنی بحث ایشان این است که زمان نباید تلف شود.

وی افزود: در بعد داخلی هم دولت آقای رئیسی به چنین توافقی نیاز دارد اما فاصله میان دو طرف زیاد و بسیار زیاد است و همین امر هم موجب شد در شش دور مذاکرات توافقی حاصل نشود؛ لذا من خوشبین نیستم در یک ماه و دو ماه قفل مذاکرات بشکند؛ چراکه هر دو طرف مسائلی را مطرح کرده‌اند و هر دو طرف هم باید بتوانند از توافق حاصل شده دفاع کنند. آقای رئیسی در زمان حصول توافق احتمالی باید بتواند نه تنها پاسخگوی جریان اصولگرایی باشد که با برجام و توافق مخالف هستند بلکه جناح اصلاح‌طلب نیز مسائل را رصد کرده و قطعا انتقاداتی را مطرح خواهد کرد. لذا کار دولت سیزدهم هم برخلاف آنچه به نظر می‌رسد آسان نیست.

کوتاه آمدن ایران در برابر آژانس، الزاما به معنای کوتاه آمدن در برابر ۱+۴ نیست

قهرمان‌پور همچنین در پاسخ به این سوال که در سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شاهد نوعی نرمش و عقب‌نشینی برای ممانعت از مطرح شدن موضوع ایران در جلسه شورای حکام بودیم آیا امکان دارد این نرمش در خصوص مذاکرات وین نیز صورت بگیرد، گفت: موضوع برجام و مذاکرات وین بحثی بسیار مفصل‌تر از ارتباط با آژانس و مسائل فنی است؛ ضمن اینکه آژانس در واقع همواره تابع یک اراده سیاسی خارج از مجموعه بوده به طوری که آژانس را متغیر وابسته می‌دانند و متغیر مستقل اراده کشورهای اروپایی و آمریکا است.

وی ادامه داد: در اجلاس نوامبر ۲۰۲۰ هم مساله بازرسی از ۴ سایت مطرح بود که ایران آن را پشت سر گذاشت؛ چراکه تهران هم می‌داند نباید وقت خود را صرف جدل با آژانس کند. بنابراین این دو مساله را باید از هم تفکیک کنیم به این معنا که کوتاه آمدن ایران در برابر آژانس، الزاما به معنای کوتاه آمدن در برابر ۱+۴ نیست.

با توجه به مساله عدم تسلط باقری‌کنی به زبان انگلیسی، مذاکرات طولانی‌تر می‌شود

توان فنی تیم مذاکره‌کننده قبلی نیز از هر تیمی بیشتر بود

این کارشناس سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که اگر مذاکرات وین با همان ترکیب پیشین یعنی حضور معاون سیاسی وزیر امور خارجه به عنوان مذاکره‌کننده ارشد کشورمان ادامه پیدا کند، اساسا آقای باقری‌کنی که تا امروز منتقد جدی توافق هسته‌ای بوده چگونه می‌تواند این روند را پیش ببرد، گفت: به نظر من دولت آقای رئیسی و مشخصا شخص آقای امیرعبداللهیان اراده رسیدن به توافق را دارند اما به هر صورت آقای باقری‌کنی مذاکره‌کننده است و مهم است مذاکره‌کننده به این روند اعتقاد قلبی داشته باشد و در مسیر تحقق مذاکره تلاش کند. همچنین با توجه به مساله عدم تسلط به زبان انگلیسی، مذاکرات طولانی‌تر می‌شود و قطعا توان فنی تیم قبلی نیز از هر تیمی که در آینده شکل بگیرد، بیشتر بوده است و با توجه به افت توان فنی اگر تعداد اعضای تیم هم محدود باشد، قطعا مذاکرات در یک یا دو دور به نتیجه نخواهد رسید.

انتهای پیام/