سخنگوی قوه قضاییه گفت: سیاست دستگاه قضایی در رسیدگی به جرائم و تخلفات حوزه رسانه در دوره تحول این است که به جای رویکرد سختگیرانه، رویکردی توام با مدارا و اصلاحی و اقناعی سرلوحه رسیدگیهای قضایی ما قرار بگیرد. وی افزود: امروز جامعه ما از ناحیه دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم با دوگانه تحریم و تحریف مواجه است، همانگونه که کشور با جنگ اقتصادی مواجه شده است؛ اهمیت حرفه خبرنگاری در جامعه امروز ما و در مواجهه با جنگ رسانهای و تحریف از ناحیه دشمنان بیش از پیش...
وی افزود: امروز جامعه ما از ناحیه دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم با دوگانه تحریم و تحریف مواجه است، همانگونه که کشور با جنگ اقتصادی مواجه شده است؛ اهمیت حرفه خبرنگاری در جامعه امروز ما و در مواجهه با جنگ رسانهای و تحریف از ناحیه دشمنان بیش از پیش بر ما روشن و آشکار شده است.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: در حوزه داخلی و به ویژه در دوران تحول قوه قضاییه جلب مشارکت گروههای مردمی از برنامههای اولویتدار قوه قضاییه به شمار میآید و در این برنامه خبرنگاران در حوزه تبلیغ و ترویج گفتمان عدالت و مبارزه با فساد نقش مهمی دارند.
وی ادامه داد: ما در ماههای اخیر شاهد گزارشگری فساد توسط جامعه رسانهای کشور بودهایم، در این حوزه خبرنگاران ما را همکار خود بدانند و میتوان گفت به نوعی خبرنگاران چشم و گوش بینا و شنوای دستگاه قضایی در یافتن مشکلات و آسیب ها به شمار میآیند. headtopics.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در سیویکمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ضمن تبریک روز خبرنگاران اظهار کرد: به نوبه خودم از خدمات و زحمات جامعه رسانهای کشور و به ویژه خبرنگاران حقوقی و قضایی تشکر میکنم و از همراهی و همکاری با قوه قضاییه مجدداً تشکر میکنیم.
وی افزود: امروز جامعه ما از ناحیه دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم با دوگانه تحریم و تحریف مواجه است، همانگونه که کشور با جنگ اقتصادی مواجه شده است؛ اهمیت حرفه خبرنگاری در جامعه امروز ما و در مواجهه با جنگ رسانهای و تحریف از ناحیه دشمنان بیش از پیش بر ما روشن و آشکار شده است.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: در حوزه داخلی و به ویژه در دوران تحول قوه قضاییه جلب مشارکت گروههای مردمی از برنامههای اولویتدار قوه قضاییه به شمار میآید و در این برنامه خبرنگاران در حوزه تبلیغ و ترویج گفتمان عدالت و مبارزه با فساد نقش مهمی دارند.
وی ادامه داد: ما در ماههای اخیر شاهد گزارشگری فساد توسط جامعه رسانهای کشور بودهایم، در این حوزه خبرنگاران ما را همکار خود بدانند و میتوان گفت به نوعی خبرنگاران چشم و گوش بینا و شنوای دستگاه قضایی در یافتن مشکلات و آسیب ها به شمار میآیند.
اسماعیلی درباره رویکرد قوه قضاییه در رسیدگی به حوزه رسانه گفت: ما در هر جامعهای امکان تخلف و ارتکاب جرم از ناحیه معدودی از افراد هر یک از اقشار و گروهها را ممکن میدانیم و به این نکته نیز توجه داریم که دشمن تلاش زیادی انجام میدهد که در هر یک از گروههای مذکور عامل نفوذی داشته باشد؛ آنچه که مهم است سیاست دستگاه قضایی در رسیدگی به جرائم و تخلفات حوزه رسانه است که در دوره تحول تلاش شده به جای رویکرد سختگیرانه، رویکردی توام با مدارا و اصلاحی و اقناعی سرلوحه رسیدگیهای قضایی ما قرار بگیرد و رسیدگیهای قضایی در حوزه مطبوعات با این رویکرد ها باشد.
وی اضافه کرد: سیاست اصلی ما این است که خبرنگاران خودشان قانون را رعایت کنند و با اعمال نظارتهای صنفی و انجمنهای صنفی مربوطه اگر تخلفی انجام میشود در واحدهای صنفی رسیدگی شود و هیات رسیدگی بر مطبوعات و وزارت ارشاد به عنوان نهادهای متولی در این حوزه قبل از رسیدگی دستگاه قضا مسئولیتهای قانونی خود را در این حوزه انجام دهند.
اسماعیلی اظهار کرد: کرونا کماکان مسأله روز ایران و جهان است، به نمونهای از اقدامات قوه قضاییه در فصل کرونا اشاره میکنم؛ برگزاری دادگاههای الکترونیک از جمله اقدامات ما در این حوزه بود، به آمار تشکیل شده در یکی از استانهای کوچک کشور اشاره میکنم، در خراسان جنوبی در سه ماهه اول امسال ۵ هزار و ۸۹۸ مورد دادگاه الکترونیکی برگزار شده است، طبق نظرسنجی انجام شده ۹۰ درصد از شرکت کنندگان در این جلسات، از این جلسات راضی بودهاند و این نشاندهنده این است که ما از این تهدید به عنوان فرصت استفاده کردهایم.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه به دیگر اقدامات این دستگاه در حوزه رسانهها و خبرنگاران اشاره کرد و ابراز داشت: باید این را اعلام کنم که در یک سال اخیر اقدامات خاص و ویژهای در قوه قضاییه در حوزه رسانه و مطبوعات انجام شده است، از جمله فعال شدن شورای حل اختلاف و صلح و سازش ویژه اصحاب فرهنگ و رسانه، برگزاری جلسات توجیهی و پیشگیری از ناحیه همکاران ما در حوزه پیشگیری با مدیران مسئول و دیگر دستاندرکاران حوزه خبر و صدور بخشنامه ریاست محترم قوه قضاییه در زمینه رسیدگی به جرمهای سیاسی در چارچوب قانون رسیدگی به جرمهای سیاسی و ترویج این رویکرد و نهادینه شدن آن در قوه قضاییه که در همین یکی دو ماه اخیر تعدادی از پروندههایی که تحت عناوین عمومی و امنیتی در وضعیت مشابه بودند تحت عنوان جرائم سیاسی به دادگاه فرستاده شدند.
وی ادامه داد: نکته دیگری که باید اشاره کنم این است که در یک سال اخیر هیچ روزنامه و خبرگزاری از ناحیه قوه قضاییه توقیف نشده است و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه که قبلاً با محکومیتهایی مواجه شده بودند، در دوره اخیر از عفو مقام معظم رهبری و سایر ارفاقهای قانونی بهرهمند شدند.
اسماعیلی در ادامه بیان داشت: اما باز هم خواهش ما این است که جامعه اطلاعرسانی کشور در حوزه مسائل امنیتی کشور و نظام، خط قرمزها را مراعات کنند و علیرغم اینکه گفتن این حرف شاید خیلی هم مناسب نباشد اما چارهای نیست که اگر جرم و تخلفی انجام شد، به ویژه در حوزه امنیتی و عبور از خطوط قرمز، رسیدگی مأموریت اصلی ما است.
وی همچنین اظهار داشت: محور دیگری که بعد از حوزه رسانه باید اشاره کنم، این بخش است که خوشبختانه با تلاش و پیگیریهای همکاران ما به ویژه در شوراهای حل اختلاف از آغاز سال ۱۳۹۹ تا امروز ۱۶۶ مورد از پروندههای محکومیت به قصاص با گذشت اولیای دم منتفی شده و محکومان، حیات و زندگی مجددی پیدا کردند. در همین جا هم به حوزه مشابه دیگری اشاره میکنم یعنی حوزه کارگری که در یک سال اخیر تمام تلاش قوه قضاییه این بوده که ضمن پیگیری پروندههای قضایی به ویژه در مواردی که مدیران واحدهای صنعتی در مظان اتهام قرار گرفتند، به هیچ عنوان کارگاه و کارخانه و واحد تولیدی تعطیل نشود و کارگران بیکار نشوند.
اسماعیلی در ادامه سخنان خود در این بخش، گفت: استیفای حقوق کارگران جزو اولویتهای قوه قضاییه بوده است و ما امروز اعلام میکنیم که در سال گذشته هیچ واحد تولیدی با حکم مقامهای قضایی تعطیل نشده است و جایی که برخی گروههای دیگر هم به دنبال تعطیلی کارگاه بودند، با مداخله دستگاه قضایی از تعطیلی جلوگیری شده است.
وی افزود: ما تعطیلی را به هیچ عنوان و از ناحیه هیچکس بر نمیتابیم، خواه بانک باشد به عنوان طلبکار یا سایر طلبکاران باشند که مطالباتی از واحدهای تولیدی دارند، ضمن اینکه استیفای مطالبات آنها را پیگیری میکنیم اما اجازه تعطیلی واحدهای تولیدی را ندادیم و انشاءالله نخواهیم داد
اسماعیلی درباره آخرین جزئیات دادگاه طبری بیان کرد: امروز آخرین جلسه دادگاه طبری است و آخرین دفاع او هفته گذشته اخذ شده و آخرین دفاعهای تعدادی از متهمان باقی مانده نیز اخذ میشود و امروز دادگاه ختم رسیدگی را اعلام خواهد کرد؛ ما پیشبینی میکنیم تا دو هفته آینده رأی صادر شود. آنچه در دادگاه رسیدگی شد، همه موارد اتهامی این فرد نبود و به زودی بخش دوم این پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضا درباره وضعیت متهمان متواری پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی اظهار کرد: این افراد در خارج از کشور به سر میبرند که سه نفر از آنها قبل از تشکیل پرونده از کشور خارج شده بودند و یک نفر از متهمان یعنی آقای شریفی نیکنفس زمانی که پرونده در دادسرا بود از کشور خارج شده و متهم ریاحی نیز اخیراً با وجود اینکه ممنوعالخروج بوده با پاسپورت جعلی از کشور خارج شده است. ما بارها اعلام کردهایم که اقدامات برای بازگشت همه متهمان به کشور انجام شده و فعلاً عدم حضور آنها مانع رسیدگی نیست و دادگاه حکم را صادر خواهد کرد.