در دولت احمدی‌نژاد به شرکت‌های شستا کم‌لطفی شد/ نباید اقداماتی انجام دهیم که موجب دلسردی مردم شود

24/07/1398 08:15 ق.ظ

آقاپور علیشاهی در گفت‌و‌گو با ایلنا: در دولت احمدی‌نژاد به شرکت‌های شستا کم‌لطفی شد/ نباید اقداماتی انجام دهیم که موجب دلسردی مردم شود

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: واقعیت این است که از سال گذشته که وارد تحریم‌ شدیم شرایط شرکت‌هایی همچون شستا سخت‌ شد، درنتیجه نمی‌توانیم به آن‌ها سخت بگیریم. شرایط الان در اثر تحریم‌ها خیلی بحرانی است و اگر تنها بخواهیم یک شرکت را در زمان بحران سنجش کنیم درست نیست. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: واقعیت این است که از سال گذشته که وارد تحریم‌ شدیم، شرایط شرکت‌هایی همچون شستا سخت‌ شد، درنتیجه نمی‌توانیم به آن‌ها سخت بگیریم.

شرایط الان در اثر تحریم‌ها خیلی بحرانی است و اگر تنها بخواهیم یک شرکت را در زمان بحران سنجش کنیم، درست نیست.

این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه اینگونه شرکت‌ها را باید حداقل در یک دوره ۱۰ ساله مورد ارزیابی قرار داد، تصریح کرد: در دولت‌های نهم و دهم یعنی در دولت آقای احمدی‌نژاد به این شرکت‌ها خیلی کم‌لطفی شد. آن توجهی که باید می‌شد به این شرکت‌ها صورت نگرفت و استخدام‌هایی بی‌مورد و به صورت سفارشی انجام شد که باعث شد این شرکت‌ها به مرز ورشکستگی برسند. مخصوصا با بحران دلار در سال ۹۱ این شرکت‌ها اکثرا زیان‌ده شدند. در دولت یازدهم این شرکت‌ها کم‌کم در حال ترمیم بود که دوباره تحریم سال ۹۷ و افزایش نرخ ارز این‌ها را به نقطه بحرانی نزدیک کرد.

نماینده مردم شبستر خاطرنشان کرد: اهداف شستا در مجموع خیلی خوب است، شرکت‌های خصولتی شرکت‌هایی هستند که مردم در سهام آن شریک می‌شوند و بنگاه‌های متوسط قاعدتا در تولید ناخالص داخلی می‌توانند خیلی تاثیرگذار باشند. الان متاسفانه از اهدافشان دور شدند.

ادامه مطلب:
ilnanews »

عمران خان در راستای «ابتکار صلح و امنیت» در منطقه به سعودی سفر کردبه گزارش شبکه العربیه، عمران خان نخست‌وزیر پاکستان شامگاه روز سه‌شنبه وارد ریاض پایتخت پادشاهی عربی سعودی! اینکه در قرن بیست و یکم یک کشور به اسم یک خاندان باشه البته که خودش مساله جالبیه هههههههه ټرمپ یم روز چی گفت در باره یی ملک سلمان شنیدی یانه عمران خان شکرا جلیلا .واقعا هرکی بتونه تو خاورمیانه صلح برقرار کنه باید ۱۰۰ تا جایزه صلح نوبل بهش بدن من که بعید می دونم تا نفت تو منطقه هست آرامش و صلح نخواهد آمد.

جنجال در فرانسه بر سر تعرض به زن محجبه در حضور فرزندشامضاء کنندگان نامه همچنین اظهارات کریستف کاستانر، وزیر کشور فرانسه در خصوص فهرست بندی برخی اعمال مذهبی به عنوان نشانه گرایش به افراطی گری را محکوم و تاکید کردند که این اعمال تنها برگرفته از دستورهای مذهبی است که مسلمانان معتقد به طور معمول به انجام آن مبادرت می ورزند. آفرین بر کشور سکولاری که به حقوق شهروندانش برای رعایت اصول دینی‌شان احترام می‌گذارد و دفاع می‌کند. حکومت_ایدئال فرانسه ازاد.... هم زمو تحویل داد هم ضد حجابه !!!!!!!!!!!!!!!!!! 😡😠😡😠😡

برای شعور سیاسی جامعه احترام قائل باشیم/ قرار دادن مردم در مقابل یکدیگر فقط به نفع اسرائیل و آمریکاست/ آن‌ها که دل در گرو این سرزمین دارند به دنبال شکاف اجتماعی نیستندحسین‌زاده در گفت‌وگو با ایلنا: برای شعور سیاسی جامعه احترام قائل باشیم/ قرار دادن مردم در مقابل یکدیگر فقط به نفع اسرائیل و آمریکاست/ آن‌ها که دل در گرو این سرزمین دارند به دنبال شکاف اجتماعی نیستند

اینفانتینو: پیامی که این روزها از ایران به گوش می‌رسد، پیام امید استجیانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال درباره ورود زنان ایرانی به استادیوم در بازی اخیر تیم ملی ایران و کامبوج گفت: «از این اتفاق بسیار خرسندم، پیامی که این روزها از ایران به گوش می‌رسد، پیام امید است.» گور باباش. اینم تماشا تشویق فوتبال از سوی زنان ایرانی. حالا مونده فقط موشک‌های بالشتی ک، چن تاهم سانتریفیوژ ir8 ناقابل البته خروج از سوریه ولبنان وعراق ویمن وافغانستان و... تا یه کشور عادی وسربه راه بشیم.

نماینده مجلس ایران: آیا مجلس کسانی که تا دیروز به آنها تروریست می‌گفتیم شده‌ایم؟نماینده شهرهای جلفا و مرند استان آذربایجان شرقی ایران نسبت به حمایت برخی نمایندگان مجلس این کشور از گروه تروریستی پ.ک.ک/پ.ی.د اعتراض کرد. - خبرگزاری آناتولی anadoluajansi amin دفاع از مظلومین و واز انسانهای بی گناه که به ناحق کشته می شوند، وظیفه هر انسان با وجدان است و ربطی به هیچ حزب و گروهی ندارد.

واکنش پلیس به اجاره ساعتی سوئیت در تهرانجانشین فرمانده ناجا: مقررات درباره اجاره ساعتی سوئیت در تهران مربوط به دیگران است، اما پلیس در هرجایی که متوجه شود جرمی رخ داده با آن مقابله کرده و به آن ورود می‌کند اون خبرنگارا که این سوال میپرسن مشکل خونه خالی ندارن یا براشون فرقی نمیکنه کجا چیکار کنن!!؟؟! مشکل ورود پیدا کردنتان نیست. ماشالا همه تان هرجایی ورود میکنید، چه با دعوت، چه بی دعوت، چه به شما مربوط باشد و چه نباشد. اما مشکل انجاست که بعد ورود، نه قصد خروج دارید، و نه راه خروج را بلدید (یا هم هر دو). خب بالاخره مردم بايد يه جا اين خواهر مادر پاسدارها و بسيجيها و آخوندهارو ببرن بگان يا نه ؟ همونجا وسط خيابون كه نميشه!

معصومه آقاپورعلیشاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره تاثیرگذاری عملکرد شستا بر مؤلفه‌های اقتصادی از جمله تولید اشتغال گفت: به نظر من شرکت‌هایی همچون شستا را باید در بازه‌های زمانی طولانی‌تر بررسی کنیم نه اینکه فقط یک سال را نسبت به سال قبل بررسی کنیم. این کار صحیح نیست و شاخص آن هم درست نخواهد بود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: واقعیت این است که از سال گذشته که وارد تحریم‌ شدیم، شرایط شرکت‌هایی همچون شستا سخت‌ شد، درنتیجه نمی‌توانیم به آن‌ها سخت بگیریم. شرایط الان در اثر تحریم‌ها خیلی بحرانی است و اگر تنها بخواهیم یک شرکت را در زمان بحران سنجش کنیم، درست نیست.

این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه اینگونه شرکت‌ها را باید حداقل در یک دوره ۱۰ ساله مورد ارزیابی قرار داد، تصریح کرد: در دولت‌های نهم و دهم یعنی در دولت آقای احمدی‌نژاد به این شرکت‌ها خیلی کم‌لطفی شد. آن توجهی که باید می‌شد به این شرکت‌ها صورت نگرفت و استخدام‌هایی بی‌مورد و به صورت سفارشی انجام شد که باعث شد این شرکت‌ها به مرز ورشکستگی برسند. مخصوصا با بحران دلار در سال ۹۱ این شرکت‌ها اکثرا زیان‌ده شدند. در دولت یازدهم این شرکت‌ها کم‌کم در حال ترمیم بود که دوباره تحریم سال ۹۷ و افزایش نرخ ارز این‌ها را به نقطه بحرانی نزدیک کرد.

نماینده مردم شبستر خاطرنشان کرد: اهداف شستا در مجموع خیلی خوب است، شرکت‌های خصولتی شرکت‌هایی هستند که مردم در سهام آن شریک می‌شوند و بنگاه‌های متوسط قاعدتا در تولید ناخالص داخلی می‌توانند خیلی تاثیرگذار باشند. الان متاسفانه از اهدافشان دور شدند. هم بحران‌های اقتصادی باعث شکنندگی این شرکت‌ها شده و این هم این‌که این شرکت‌ها حدود دو دهه است که تکنولوژی‌های‌شان به روز نشده و هزینه‌های نگهداری دستگاه‌ها خیلی بالا رفته است. استخدام‌های بی‌رویه هم که باعث شده بود این شرکت‌ها دچار آشفتگی در منابع انسانی شوند.

آقاپورعلیشاهی عنوان کرد: این عوامل باعث شده که این شرکت‌ها در مرز بحران‌های اقتصادی باشند. البته تصمیمات جدیدی گرفته شده که این شرکت‌ها ارزیابی شود و در چند مرحله به بخش خصوصی واگذار شود که بهترین تصمیم است.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد شستا در گام نهادن در مسیر شفافیت که در آن پیشگام هم بوده، این روند را همچنان ادامه دهد؟، گفت: من نمی‌گویم شفاف‌سازی خوب نیست، شفافیت مخصوصا در هیئت مدیره‌ها اقدامی خوب است اما در شرایط فعلی کشور که سرمایه‌های اجتماعی آن در حال کاهش است و فاصله بین مسئولان و مردم در حال افزایش است ما نباید اقداماتی را انجام دهیم که موجب دلسردی مردم شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به جای این همه شفاف‌سازی هیئت مدیره و اقداماتی از این دست می‌توان هرچه سریعتر یک حسابرسی دقیق انجام دهیم و این شرکت‌ها را مرحله به مرحله به افرادی که اهلیت دارند یا واگذار کنیم و یا اجاره به شرط تملیک دهیم و این‌ها را بیش از پیش وارد امر تولید کنیم. الان باید سریعا حسابرسی‌های مالی انجام شود و این شرکت‌ها با ساز وکارهای متفاوت با نظرات دقیق دولت و سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضائیه واگذار شود تا این شرکت‌ها از این طریق از این لبه پرتگاه اقتصادی به سمت تولید و اشتغال بروند و نیازهای داخلی را تامین و صادرات غیر نفتی را افزایش دهند.

این عضو فراکسیون زنان مجلس در پاسخ به اینکه اگر شستا شفاف‌سازی هم نمی‌کرد قطعا گروه‌هایی به دلیل عدم شفافیت بر این شرکت‌ها هجوم می‌آوردند، گفت: تعدادی از نهادها و سازمان‌ها شفاف‌سازی شد، چه اتفاقی افتاد؟ در شرایط بحرانی باید کاری انجام داد که به نفع کشور باشد. شفافیت در این سطح برای زمانی است که یک پایداری اقتصادی داریم و روزی سه میلیون بشکه نفت بفروشیم.