را مستند اظهارات خود بیان داشته و گفته است: «جمهوری اسلامی ایران دارای نرخ خودکشی منجر به مرگ پنج در هر ۱۰۰ هزار نفر است که این نرخ تقریبا نصف میانگین جهانی نرخ خودکشی است که بین ۹ تا ۱۱ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
»
به گفته کردونی، ایران نیازمند سیاستگذاری کارآمد برای کنترل و کاهش نرخ خودکشی است: «اما باید تاکید شود مطابق گزارشهای بینالمللی، ایران در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی و اقدام به خودکشی است.» آیا نرخ خودکشی در ایران نصف میانگین جهانی است؟ میانگین نرخ خودکشی در دنیا چند نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است؟ نرخ خودکشی در ایران چند است؟ «ایرانوایر» در این گزارش میکوشد به این پرسشها پاسخ دهد.میانگین نرخ خودکشی در دنیا چهقدر است؟گزارش سال ۲۰۱۹
از نرخ خودکشی در دنیا، اعلام کرده بود که سالانه حدود ۷۰۳ هزار نفر در دنیا بر اثر خودکشی فوت میکنند. این سازمان میانگین نرخ خودکشی در دنیا را نزدیک ۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و آورده بود این نرخ در مردان ۱۲.۶ و در زنان ۵.۴ است. headtopics.com
نمودار زیر نشان میدهد که میانگین نرخ خودکشی در هر منطقه از دنیا چند است:
این خبر را خبرگزاری «ایلنا» مخابره کرده است. گزارش سازمان بهداشت جهانی
را مستند اظهارات خود بیان داشته و گفته است: «جمهوری اسلامی ایران دارای نرخ خودکشی منجر به مرگ پنج در هر ۱۰۰ هزار نفر است که این نرخ تقریبا نصف میانگین جهانی نرخ خودکشی است که بین ۹ تا ۱۱ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.»
به گفته کردونی، ایران نیازمند سیاستگذاری کارآمد برای کنترل و کاهش نرخ خودکشی است: «اما باید تاکید شود مطابق گزارشهای بینالمللی، ایران در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی و اقدام به خودکشی است.»
آیا نرخ خودکشی در ایران نصف میانگین جهانی است؟ میانگین نرخ خودکشی در دنیا چند نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است؟ نرخ خودکشی در ایران چند است؟ «ایرانوایر» در این گزارش میکوشد به این پرسشها پاسخ دهد.میانگین نرخ خودکشی در دنیا چهقدر است؟گزارش سال ۲۰۱۹
از نرخ خودکشی در دنیا، اعلام کرده بود که سالانه حدود ۷۰۳ هزار نفر در دنیا بر اثر خودکشی فوت میکنند.
این سازمان میانگین نرخ خودکشی در دنیا را نزدیک ۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و آورده بود این نرخ در مردان ۱۲.۶ و در زنان ۵.۴ است.
نمودار زیر نشان میدهد که میانگین نرخ خودکشی در هر منطقه از دنیا چند است:
سازمان بهداشت جهانی در نمودار زیر نرخ خودکشی در کشورهای مختلف دنیا را براساس سرانه درآمدی آنها اعلام کرده بود که نشان میدهد در کشورهای پردرآمد و کم درآمد از سایر کشورهای دنیا بیشتر است و کشورهای بالای درآمد متوسط نرخ پایینتری دارند.
این سازمان ایران را در ردیف کشورهایی با درآمد بالای خط متوسط، یعنی کشورهایی که نرخ خودکشی در آنها کمتر است، قرار داده است.
میانگین نرخ خودکشی در ایران بر اساس آمار جهانی، چهقدر است؟
سازمان بهداشت جهانی در گزارش سالانه ۲۰۱۹ از آمار خودکشی در دنیا، تعداد خودکشی در این سال در ایران را چهار هزار و ۳۳۴ نفر شامل سه هزار و ۲۰۶ مرد و هزار و ۱۲۸ زن اعلام کرده و گفته بود در ایران سالانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۵.۲ نفر براثر خودکشی جان خود را از دست میدهند. این آمار در جدول زیر موجود است:
بنا بر آمار سازمان بهداشت جهانی، میانگین خودکشی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در دنیا، ۹ نفر است؛ یعنی ایران کمی بیش از نصف میانگین جهانی است. اما آمار منابع رسمی داخلی با آمار سازمان بهداشت جهانی تطابق ندارد.
گزارش سال ۱۳۹۸(۲۰۱۹) مرکز پزشکی قانونی ایران به عنوان مرجع رسمی تعیین دلیل مرگ افراد، نشان میدهد که در این سال در ایران پنج هزار و ۱۴۳ نفر بر اثر خودکشی فوت کردهاند؛ یعنی آمار منابع رسمی داخلی ۸۰۹ مورد بیش از آمار سازمان بهداشت جهانی بوده است که دلیل آن میتواند ارایه آمار نادرست به سازمان بهداشت جهانی یا استناد این سازمان به آمار سالهای قبل باشد.
بنابراین، با آمار مرکز پزشکی قانونی، نرخ خودکشی در سال ۱۳۹۸ برابر بوده است با ۶.۲، یعنی چیزی نزدیک به میانگین نرخ خودکشی در منطقه شرق مدیترانه و ۳۰ درصد کمتر از میانگین جهانی.
آمار رسمی مندرج در سالنامه آماری ۱۳۹۹ مرکز پزشکی قانونی
نشان میدهد آمار خودکشی در سال ۱۳۹۹(۲۰۲۰) معادل ۷.۸ درصد افزایش پیدا کرده است. در این سال، پنج هزار و ۵۴۲ نفر شامل سه هزار و ۸۸۹ مرد و هزار و ۶۵۳ زن بر اثر خودکشی فوت کردهاند که در جدول زیر قابل مشاهده است:
با آمار سال ۱۳۹۹، نرخ خودکشی در ایران، ۶.۷ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است؛ یعنی بالاتر از میانگین منطقه شرق مدیترانه و خاورمیانه.
ذکر این نکته نیز اینجا بسیار مهم است که براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، میانگین نرخ خودکشی در دنیا در طول ۲۰ سال گذشته رو به کاهش بوده (خط زرد رنگ نشان میدهد میانگین نرخ خودکشی از ۱۴ در سال ۲۰۰۰ به ۹ در سال ۲۰۱۹ رسیده بوده) و در منطقه غرب مدیترانه شامل ایران و خاورمیانه نیز نرخ خودکشی کاهش داشته است (خط قهوهای نشان میدهد میانگین نرخ خودکشی در این منطقه از حدود هشت در سال ۲۰۰۰ به ۶.۴ در سال ۲۰۱۹ رسیده بوده).
نمودار زیر نشان میدهد در مناطق مختلف دنیا نرخ خودکشی چه تغییری کرده است:
اما نکته مهم اینجا است که نرخ خودکشی در ایران با شیب تند، رو به افزایش است؛ به طوری که تعداد مرگ ناشی از خودکشی از سه هزار و ۳۰۶ مورد در سال ۱۳۸۴ و دو هزار و ۹۹۷ مورد در سال ۱۳۸۵، به پنج هزار و ۵۴۲ نفر در سال ۱۳۹۹ رسیده و تقریبا دو برابر شده است. بنابراین، نرخ خودکشی در ایران از الگوی جهانی پیروی نمیکند و برعکس کاهش آمار خودکشی در دنیا که در نمودار بالا نمایان است، در ایران این نرخ با شتاب بالا رو به افزایش است. نمودار زیر این افزایش را به روشنی نشان میدهد که البته نگران کننده است: