درخواست ایران برای استفاده از سوخت اتمیِ تولید داخل در رآکتور بوشهر

04/10/1400 02:28 ب.ظ

رئيس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید تهران خواستار آن است که در رآکتور اتمی بوشهر از سوخت اتمی تولید ایران استفاده شود. نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است.

رئيس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید تهران خواستار آن است که در رآکتور اتمی بوشهر از سوخت اتمی تولید ایران استفاده شود. نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است. رئيس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید از شرکت دولتی «روس اتم» خواسته شده است که در رآکتور اتمی بوشهر از سوخت اتمی تولید ایران استفاده شود.

نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر روند تحویل این سوخت نظارت دارد.

شرکت روس اتم در ده سال گذشته پیمانکار اصلی نیروگاه اتمی بوشهر بوده، و به گفته محمد اسلامی قرار است فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر را با سرعت بیشتری به اتمام برساند. رئيس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی که با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه داشته و روز شنبه، چهارم دی‌ماه، منتشر شد، از پرداخت بدهی‌‌های مربوط به فاز اول نیروگاه بوشهر خبر داده، ولی گفته است که ایران برای ساخت فاز دوم و سوم این نیروگاه به روسیه بدهکار است و باید پیش‌پرداخت‌ بدهد.

پیش از این، گزارش‌هایی درباره بدهی ۵۰۰ میلیون یورویی ایران به روسیه و همچنین اختلاف تهران و مسکو در مورد پرداخت حقوق پرسنل نیروگاه هسته‌ای بوشهر در تیرماه سال جاری منتشر شده بود. محمد اسلامی به زمان بهره‌برداری از فاز دوم و سوم نیروگاه اشاره نکرده، ولی گفته است که فاز دوم «در حال بتن‌ریزی» است و در فاز سوم نیز «در حال مقاوم‌سازی خاک هستند». headtopics.com

ادامه مطلب:
RadioFarda_ »

ایران: به زودی از سوخت «هسته‌ای» در نیروگاه بوشهر استفاده می‌کنیممحمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که نیروگاه بوشهر به‌زودی از سوخت هسته‌ای استفاده کرده و این کشور قادر به تولید برنامه_اتمی_ایران USAbilAraby وزارت_خارجه_آلمان محمد اسلامی،اعلام کردکه نیروگاه بوشهر بزودی از سوخت_هسته‌ای استفاده کرده واین کشورقادربه تولیدداخلی این محصول هسته‌ای است. نسیم:آقای گروسی iaeagc محمداسلامی چه میگویدوموضع آژانس چیست؟ آنهاکدام بندازتوافق رانقض کرده اند؟

نیویورک تایمز: رضایت دادن اسرائیل به «برجام» نشانه عدم احیای توافق اتمی با ایران استیائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، ساعاتی پس از دیدار با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا در یک ویدئوکنفرانس گفته است اسرائیل «هیچ مشکلی» با

مورا: دور هشتم مذاکرات اتمی وین دوشنبه آینده از سرگرفته می‌شودانریکه مورا، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات اتمی وین اعلام کرد که دور هشتم این مذاکرات دوشنبه آینده 27 دسامبر از سرگرفته می‌شود.مورا، پنج‌شنبه، 23

آمریکا قاچاق سلاح از ایران به یمن را محکوم کرد | DW | 24.12.2021وزارت خارجه آمریکا قاچاق سلاح از مبدا ایران به یمن را نقض فاحش تحریم‌های سازمان ملل و نمونه بارز 'فعالیت‌های مخرب ایران' نامید. سخنگوی این وزارت‌خانه گفت حمایت ایران از گروه‌های مسلح امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد. بله بادست پس زدن با پا پیش کشیدن از بودن این نظام پولها میخورن قدرت های جهانی و چند کلمه برای تسکین کسخلا میگن دو طرفه خوردن مرگ_بر_کلیت_و_تمامیت_جمهوری_اسلامی شيعه ،، یهود و آمریکا حامی حوثی های یهود هستند ،،شک نداشته باشید

وزیر خارجه اسرائیل می‌گوید کشورش از یک توافق خوب با ایران حمایت می‌کندیائیر لاپید گفته است که اگر آمریکا بتواند به یک توافق قوی با ایران دست‌یابد که توانایی تهران را برای ساخت سلاح اتمی برای همیشه محدود کند، اسرائیل با چنین توافقی مشکلی نخواهد داشت. خوب خدارو شکر صلوات بفرست اسرائیل فروپاشی شدیدی را تجربه می کند و این جنگ طلبی احمقانه آنها جهودها را تا امید کرده و مهاجرت معکوس هر روز پررنگ تر می شود. رستاخیز_ملی_با_پهلوی انوقت اسراییل تا ابد ایران رو تهدید به حمله اتمی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ایران از رویکرد فرانسه در مذاکرات برجام انتقاد کردوزیر امور خارجه ایران از رویکرد فرانسه در مذاکرات برجام انتقاد کرد حسین امیرعبداللهیان روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در تهران گفت، انتظار ما این است که طرف فرانسوی در مذاکرات_وین، بر «نقش سازنده» تمرکز و کمک کند. تازه کجاشو دیدی تا جایی که ما خبر داریم فرانسه همیشه جاکشی جمهوری اسلامی رو برای بقا می کرد، از روزی که خمینی رو به ایران صادر کرد تا زم رو فروخت و با لو دادن احتمال حمله به حکومتش، بقایش رو تضمین کرد. با همه اینا آخوندا میگن بازم کمه. برجام اوبامایی نزد ما مُرده است برجام یعنی زنده نگهداشتن تهدیدات علیه ملت اسرائیل یعنی دادن میلیاردها دلار باج ب رژیم یاغی تروریستی نامشروع شیعه و هدف آن اهداف اَنقلاب اَسلامی اش میباشد مانند تقویت مِحور مُقاومه و تسلیحات نَظامی علیه دیگران

نسخه چاپی

رئيس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید از شرکت دولتی «روس اتم» خواسته شده است که در رآکتور اتمی بوشهر از سوخت اتمی تولید ایران استفاده شود. نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر روند تحویل این سوخت نظارت دارد.

شرکت روس اتم در ده سال گذشته پیمانکار اصلی نیروگاه اتمی بوشهر بوده، و به گفته محمد اسلامی قرار است فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر را با سرعت بیشتری به اتمام برساند.

رئيس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی که با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه داشته و روز شنبه، چهارم دی‌ماه، منتشر شد، از پرداخت بدهی‌‌های مربوط به فاز اول نیروگاه بوشهر خبر داده، ولی گفته است که ایران برای ساخت فاز دوم و سوم این نیروگاه به روسیه بدهکار است و باید پیش‌پرداخت‌ بدهد.

پیش از این، گزارش‌هایی درباره بدهی ۵۰۰ میلیون یورویی ایران به روسیه و همچنین اختلاف تهران و مسکو در مورد پرداخت حقوق پرسنل نیروگاه هسته‌ای بوشهر در تیرماه سال جاری منتشر شده بود.

محمد اسلامی به زمان بهره‌برداری از فاز دوم و سوم نیروگاه اشاره نکرده، ولی گفته است که فاز دوم «در حال بتن‌ریزی» است و در فاز سوم نیز «در حال مقاوم‌سازی خاک هستند».

طرح تکمیل و راه‌اندازی فاز ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر، سال ۱۳۹۵ به تصویب رسید و دولت ایران تابستان سال ۹۸ از شروع عملیات اجرایی فاز دوم خبر داد.

آغاز همکاری ایران و روسیه برای ساخت دو نیروگاه جدید در بوشهر

بر اساس گفته‌های مقام‌های دولت ایران در سال ۹۵، این پروژه‌ها که هزینه‌ آن ده میلیارد دلار اعلام شده بود، قرار بود بین سال‌های ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۵ به پایان برسد.

در شهریور سال ۹۵ علی‌اکبر صالحی، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران، در مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه‌ها گفت بر اساس برنامه زمان‌بندی٬ نیروگاه نخست ۱۰۸ ماه و نیروگاه دوم در مدت ۱۲۶ ماه با مشارکت شرکت «روس‌اتم» ساخته خواهد شد.

ایران برای راه‌اندازی فاز اول نیروگاه بوشهر هشت میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده بود و این نیروگاه پارسال سهمی ۱.۶ درصدی در کل تولید برق کشور داشت.

آقای اسلامی همچنین از ادامه تلاش‌های دولت ایران برای به نتیجه رساندن پروژه‌های مهم تولید برق برای تامین ۱۰ هزار مگاوات انرژی خبر داده و گفته است علاه بر روسیه از دیگر کشورها نیز برای حضور در این پروژه دعوت می‌شود.

حکومت جمهوری اسلامی همواره در داخل و خارج از کشور با این انتقاد روبه‌رو بوده است که چرا بر تولید برق با انرژی اتمی و صرف هزینه بسیار در این زمینه اصرار دارد، در حالی که پس از سال‌ها هنوز نتوانسته به این هدف دست یابد و در هزینه تولید برق صرفه‌جویی کند.

در حال حاضر ۹۰ درصد برق تولیدی ایران از سوخت‌های فسیلی مانند گاز، گازوئیل و مازوت است و سهم نیروگاه‌های بادی و خورشیدی از تولید برق ایران تنها نیم درصد است.

آخرین گزارش وزارت نیرو نشان می‌دهد که در هفت ماهه امسال تنها ۵۸۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است، در حالی که برای سال جاری خورشیدی رشد ۳۵۰۰ مگاواتی پیش‌بینی شده بود. پارسال و سال ۹۸ نیز رشد تولید برق کشور کمتر از نصف پیش‌بینی‌ها بود.رادیو فردا یکی از بخش‌های رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی است که در تلاش است اخبار و گزارش‌های دقيق و عينی و بی‌طرفانه را با هدف گردش آزاد اطلاعات در چارچوب اصول روزنامه‌نگاری حرفه‌ای به مخاطبان فارسی‌زبان ارائه کند.