درخواست بریتانیا برای حمایت گسترده بین‌المللی از عملیات امنیت دریایی در خلیج فارس

08/06/1398 11:45 ق.ظ

دومینیک_راب، وزیر خارجه بریتانیا، گفت در دیدار با همتایان آلمانی و فرانسوی‌اش خواستار حمایت بین‌المللی بیشتر برای حفاظت از تردد کشتی‌ها در تنگه_هرمز خواهد شد.

او که قرار است با وزرای خارجه کشورهای اروپایی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، دیدار کند روز جمعه هشتم شهریور ماه گفت:«ما برای مقابله با تهدیدها در برابر حمل‌ونقل دریایی بین‌المللی در تنگه هرمز به حمایت بین‌المللی گسترده‌تری نیازمندیم.

»

سپاه پاسداران ماه گذشته به تلافی توقیف نفتکش ایرانی آدریان دریا ۱ که پیش از این گریس ۱ نام داشت، اقدام به توقیف یک نفتکش‌ بریتانیایی در تنگه هرمز کرد و همچنان این کشتی را در توقیف نگه داشته است. در پی افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز آمریکا از متحدان خود خواست به طرح موسوم به «عملیات دیده‌بان» با هدف حفاظت از کشتیرانی در آب‌های جنوبی ایران بپیوندند. مارک اسپر ، وزیر دفاع آمریکا، هم گفته است این عملیات با همکاری بریتانیا، استرالیا و بحرین «اجرایی» شده است.

آلمان و فرانسه به دلیل نگرانی از افزایش احتمال درگیری نظامی با ایران از پیوستن به این طرح خودداری کرده‌اند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در همین زمینه گفته است که احتمال ایجاد یک عملیات دفاع دریایی جداگانه اروپایی در هلسینکی مورد بحث قرار خواهد گرفت. هرچند، هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور، قبلا در ارتباط با این ائتلاف اشاره کرده بود که اجرایی شدن این عملیات طول خواهد کشید. headtopics.com

ادامه مطلب:
IranIntl »

فنلاند... بررسی تشكيل یک نیروی اروپایی برای محافظت از ناوبری در خلیجبه دنبال نشست وزرای خارجه كشورهای اروپایی در هلسنکی که درباره چگونگی حمایت از آزادی ناوبری در خلیج

حمایت شورای امنیت از تلاش‌ سعودی برای گفت‌و‌گو میان دولت قانونی و شورای انتقالی یمنشورای امنیت سازمان ملل متحد از تلاش‌های پادشاهی عربی سعودی برای ایجاد گفت‌وگو در جده میان دولت

امارات با تایید حمله به عدن: شبه‌نظامیان تروریست را هدف قرار دادیمامارات در بیانیه خود اشاره‌ای به حمایت از جدایی‌طلبان یمنی نکرده و حمله به فرودگاه عدن را در راستای حمایت از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان توصیف کرده است.

مخالفان تعلیق فعالیت پارلمان بریتانیا بیش از یک میلیون امضا جمع کردنددر کمتر از ۲۴ ساعت از اعلام تعلیق فعالیت پارلمان بریتانیا، بیش از یک میلیون نفر طوماری را در مخالفت با آن امضا کردند.

جانسون: می‌خواهم فعالیت پارلمان بریتانیا را معلق کنمنخست وزیر بریتانیا در تلاش است تا فعالیت پارلمان این کشور را در فاصله باقیمانده تا پایان مهلت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به حداقل ممکن برساند.

موگرینی: برجام بخشی از تصمیم شواری امنیت سازمان ملل است و ما همواره از آن حمایت می‌کنیمموگرینی: برجام بخشی از تصمیم شواری امنیت سازمان ملل است و ما همواره از آن حمایت می‌کنیم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن حمایت از برجام به عنوان ضمیمه‌ای بر یکی از قطع‌نامه‌های شورای امنیت، از احتمال مذاکره میان آمریکا و ایران استقبال کرد

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، گفت در دیدار با همتایان آلمانی و فرانسوی‌اش خواستار حمایت بین‌المللی بیشتر برای حفاظت از تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز خواهد شد.

او که قرار است با وزرای خارجه کشورهای اروپایی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، دیدار کند روز جمعه هشتم شهریور ماه گفت:«ما برای مقابله با تهدیدها در برابر حمل‌ونقل دریایی بین‌المللی در تنگه هرمز به حمایت بین‌المللی گسترده‌تری نیازمندیم.»

سپاه پاسداران ماه گذشته به تلافی توقیف نفتکش ایرانی آدریان دریا ۱ که پیش از این گریس ۱ نام داشت، اقدام به توقیف یک نفتکش‌ بریتانیایی در تنگه هرمز کرد و همچنان این کشتی را در توقیف نگه داشته است.

در پی افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز آمریکا از متحدان خود خواست به طرح موسوم به «عملیات دیده‌بان» با هدف حفاظت از کشتیرانی در آب‌های جنوبی ایران بپیوندند. مارک اسپر ، وزیر دفاع آمریکا، هم گفته است این عملیات با همکاری بریتانیا، استرالیا و بحرین «اجرایی» شده است.

آلمان و فرانسه به دلیل نگرانی از افزایش احتمال درگیری نظامی با ایران از پیوستن به این طرح خودداری کرده‌اند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در همین زمینه گفته است که احتمال ایجاد یک عملیات دفاع دریایی جداگانه اروپایی در هلسینکی مورد بحث قرار خواهد گرفت. هرچند، هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور، قبلا در ارتباط با این ائتلاف اشاره کرده بود که اجرایی شدن این عملیات طول خواهد کشید.

وزیر دفاع فرانسه هم روز پنج‌شنبه گفته بود از ایده یک «حضور بازدارنده» در خلیج فارس به رهبری اتحادیه اروپا حمایت می‌کند.

راب همچنین بر حفظ برجام تاکید کرد و گفت:‌ «توافق هسته‌ای تنها توافق روی میز است که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود و ما با هم کار خواهیم کرد تا ایران را ترغیب کنیم که به طور کامل به این توافق پایبند باشد.»

در حالی که آمریکا به رهبری دونالد ترامپ، رییس جمهوری این کشور، از برجام خارج شده است، قدرت‌های اروپایی امضاکننده برجام همچنان معتقدند که این توافق، بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی است.

ترامپ روز دوشنبه در بیاریتز فرانسه در طول نشست رهبران گروه هفت گفت که در صورت فراهم شدن شرایط، حاضر است با حسن روحانی، همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کند.

روحانی هم گفت: «اگر بدانم که به جلسه‌ای بروم و با کسی ملاقات کنم که در نتیجه کشور آباد شده و مشکلات مردم حل می‌شود، دریغ نمی‌کنم»، اما یک روز پس از آن، هرگونه مذاکره با آمریکا را به برداشته شدن تحریم‌ها مشروط کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، هم هرگونه مذاکره با آمریکا را به بعد از بازگشت واشینگتن به برجام موکول کرده است.