نخستین بار که پرچم و نام ایران در رقابتهای المپیک به چشم آمد، به سال ۱۹۰۰ میلادی برمیگردد؛ یک دوره پس از افتتاح رسمی این مسابقات. اما در آن سالها وقتی هنوز قاجار بر ایران حکومت میکرد، کسی برای ایران دعوتنامه نفرستاده بود. اول بار و پس از به رسمیت شناخته شدن ورزش ایران در کمیته بینالمللی المپیک، کاروان ورزشی کشور به طور رسمی در این مسابقات شرکت کرد.«فریدون مَلکُم» نخستین ورزشکار ایرانی بود که در رقابتهای المپیک شرکت کرد.
در رقابتهای المپیک ۱۹۴۸، سلماسی ابتدا شگفتیساز شد. او با مهار وزنه ۱۰۰ کیلوگرمی، رکورد «آنتونی ترلازو»، وزنهبردار مشهور امریکایی را شکست و شانس اول قهرمانی شد. اما دقایقی بعد، وزنه برداران مصری و ترینیداد و توباگویی رکورد او را هم شکستند.چهار سال بعد، در رقابتهای المپیک ۱۹۵۲ که به میزبانی شهر «هلسینکی» فنلاند برگزار میشد، کاروان ایران کامیابتر بود.
اما زندگی او فقط در کشتی، گرفتن زیر یک خم و خاک کردن حریف خلاصه نشد. حبیبی سال ۱۳۴۲ در انتخابات مجلس شورای ملی شرکت کرد و با بیش از ۳۵ هزار رای، وارد دنیای سیاست شد. از مهمترین اقداماتش میتوان به لولهکشی آب شرب برای شهرش بابل، انتقال مرکزیت مخابرات استان به این شهر و همینطور آغاز آسفالت خیابانهای آن اشاره کرد.
«نازلی بیات ماکو» در رشته پرش ارتفاع، «ژولیت گفرکف» در رشته پرتاب دیسک، «جمیله سروری» در رشته ژیمناستیک و «سیمین صفامهر» در دو رشته دو ۱۰۰ متر و پرش طول زیر پرچم کشور ایران وارد رقابتهای المپیک توکیو ۱۹۶۰ شدند. پس در المپیک ۱۹۷۶ مونترال، چهار زن شمشیرباز ایرانی حضور داشتند. «مهوش شفایی» با ۲۰ سال سن نایب قهرمان آسیا بود که موفق به شکست دادن حریفانی از بریتانیا، ایتالیا و امریکا شد اما دستش به مدال نرسید. «گیتی محبان»، «ژیلا الماسی» و «مریم آچاک» دیگر شمشیربازان ایرانی بودند.زنان ایرانی از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۰ در هیچ یک از رقابتهای بینالمللی حق حضور نداشتند. ورزش زنان در نرمش و ورزش برای سلامتی خلاصه شده بود.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »