دادگاه لاهه: مدرکی دال بر دخالت رهبری حزب‌الله و سوریه در ترور رفیق حریری نداریم | DW | 18.08.2020

28/05/1399 02:14 ب.ظ

پس از ده روز تاخیر، دادگاه بین‌المللی لاهه حکم خود را در ارتباط با پرونده ترور رفیق حریری منتشر کرد. در حکم این دادگاه آمده است که مدرک و شاهدی برای اثبات نقش رهبری حزب‌الله و دولت سوریه در این ترور به دست نیامده است.

پس از ده روز تاخیر، دادگاه بین‌المللی لاهه حکم خود را در ارتباط با پرونده ترور رفیق حریری منتشر کرد. در حکم این دادگاه آمده است که مدرک و شاهدی برای اثبات نقش رهبری حزب‌الله و دولت سوریه در این ترور به دست نیامده است. ۱۵ سال پس از ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان، دادگاه بین‌المللی لاهه حکم خود را پس از بررسی پرونده ۲۶۰۰ صفحه‌ای اعلام کرده است.

دیوید ری، قاضی حکم دادگاه را چنین اعلام کرده است: «به باور قاضیان پرونده، سوریه و حزب‌الله ممکن است انگیزه‌ای برای از میان برداشتن حریری و متحدان سیاسی او داشته باشند، اما سندی برای اثبات نقش رهبری حزب‌الله و سندی برای نقش سوریه در قتل حریری به دست نیامده است.»

قرار بر این بود که حکم دادگاه بین‌المللی لاهه حدود ۱۰ روز پیش اعلام شود. انفجار مهیب بندر بیروت اعلام حکم دادگاه ترور رفیق حریری را به تعویق انداخت.شماری از اعضای حزب‌الله لبنان متهم به دست داشتن در حمله تروریستی روز ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ هستند. قرار بر صدور حکم در غیاب متهمان بوده است.

به علت نزدیکی حریری به غرب و آمریکا و مخالفت‌های او با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و سوریه، انگشت اتهام متوجه حزب‌الله لبنان و همچنین دولت سوریه بود. این در حالی است که حزب‌الله و سوریه هرگونه دخالتی در حمله تروریستی علیه رفیق حریری را تکذیب می‌کنند. headtopics.com

اکنون دادگاه اعلام کرده است که سندی برای اثبات نقش مستقیم رهبری حزب‌الله و دولت سوریه در ترور حریری به دست نیامده است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

لبنان در انتظار اعلام حکم دادگاه متهمان ترور رفیق حریری - BBC News فارسیامروز قرار است دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه هلند حکم متهمان پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر لبنان که ۱۵ سال پیش در بمب‌گذاری خورو کشته شد را اعلام کند. این افراد غیابا تحت محاکمه قرار گرفته‌اند و قرار بود رای پیشتر اعلام شود اما به دلیل انفجار اخیر در بیروت به تعویق افتاده است. ۴ متهم این پرونده عضو حزب‌الله لبنان هستند اما این گروه که مورد حمایت ایران است هرگونه دست داشتن در حادثه کشته شدن آقای حریری را به کرات رد کرده است.

کرونا طی شبانه‌روز گذشته در هند 876 و در برزیل 684 قربانی گرفتکرونا طی شبانه‌روز گذشته در هند 876 و در برزیل 684 قربانی گرفت

تبدیل وضعیت ۲۵۰۰۰ نیروی حق‌التدریس؛ امسال/در محرم برخی مدارس در اختیار هیات‌ها قرار می گیرندوزیر آموزش‌وپرورش با برشمردن راه‌های جبران کمبود نیروی انسانی در سال تحصیلی جدید گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در تأمین نیروی انسانی سال تحصیلی جدید مشکلی نداریم.

ابهام در اجرای طرح موسوم به گشایش اقتصادی در ایران - BBC News فارسییک نماینده مجلس ایران می‌گوید رؤسای مجلس و قوه قضائیه در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی، مخالفت خود را با تصمیم دولت برای فروش اوراق سَلَف نفتی اعلام کرده‌اند.

آلبایراک: معاملات مسکن در ماه ژوئیه به بالاترین رقم در تاریخ ترکیه دست یافت◀️آلبایراک: معاملات مسکن در ماه ژوئیه به بالاترین رقم تاریخی خود در ترکیه دست یافت

کرونا طی شبانه‌روز گذشته در هند 941 و در برزیل 620 قربانی گرفتکرونا طی شبانه‌روز گذشته در هند 941 و در برزیل 620 قربانی گرفت

دادگاه بین‌المللی لاهه روز سه‌شنبه ۱۸ اوت (۲۸ مرداد) با اعلام یک دقیقه سکوت آغاز به کار کرد. این دادگاه قرار بود، حکم خود را درباره پرونده ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان در سال ۲۰۰۵ اعلام کند. در جریان حمله تروریستی یاد شده به استثنای حریری، ۲۱ نفر دیگر جان باخته و بیش از ۲۲۰ نفر مجروح شدند.

۱۵ سال پس از ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان، دادگاه بین‌المللی لاهه حکم خود را پس از بررسی پرونده ۲۶۰۰ صفحه‌ای اعلام کرده است.

دیوید ری، قاضی حکم دادگاه را چنین اعلام کرده است: «به باور قاضیان پرونده، سوریه و حزب‌الله ممکن است انگیزه‌ای برای از میان برداشتن حریری و متحدان سیاسی او داشته باشند، اما سندی برای اثبات نقش رهبری حزب‌الله و سندی برای نقش سوریه در قتل حریری به دست نیامده است.»

قرار بر این بود که حکم دادگاه بین‌المللی لاهه حدود ۱۰ روز پیش اعلام شود. انفجار مهیب بندر بیروت اعلام حکم دادگاه ترور رفیق حریری را به تعویق انداخت.شماری از اعضای حزب‌الله لبنان متهم به دست داشتن در حمله تروریستی روز ۱۴ فوریه سال ۲۰۰۵ هستند. قرار بر صدور حکم در غیاب متهمان بوده است.

به علت نزدیکی حریری به غرب و آمریکا و مخالفت‌های او با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و سوریه، انگشت اتهام متوجه حزب‌الله لبنان و همچنین دولت سوریه بود. این در حالی است که حزب‌الله و سوریه هرگونه دخالتی در حمله تروریستی علیه رفیق حریری را تکذیب می‌کنند.

اکنون دادگاه اعلام کرده است که سندی برای اثبات نقش مستقیم رهبری حزب‌الله و دولت سوریه در ترور حریری به دست نیامده است. باید یادآور شد که بخش عمده اسناد مورد استفاده از سوی این دادگاه، مربوط به اطلاعات پیاده شده تلفن‌های هوشمند و تماس‌های تلفنی بوده است.

این دادگاه شش سال ادامه داشته و چهار نفر به عنوان چهره‌های اصلی متهم به انجام این حمله تروریستی شده بودند.

حمله تروریستی فوریه سال ۲۰۰۵ یکی از شدیدترین حملات تروریستی در تاریخ لبنان به شمار می‌آید. در جریان این حمله، مهاجمان از سه هزار کیلوگرم مواد منفجره استفاده کرده بودند.

هر چهار متهم اصلی پرونده ترور رفیق حریری وابسته به حزب‌الله لبنان بوده‌اند. حکم دادگاه در غیاب آن‌ها صادر شده است.

جلسه دادگاه بین‌المللی لاهه درباره پرونده ترور رفیق حریری، لایدشندام ۱۸ اوت ۲۰۲۰

بسیاری از شهروندان لبنان حتی امروز نیز بر این باور هستند که دولت سوریه در این حمله تروریستی دست داشته است. در آن هنگام، نیروهای سوری در خاک لبنان مستقر بودند. پس از حمله تروریستی سال ۲۰۰۵، سوریه ناگزیر به خروج نیروهای خود از لبنان شد.

هر چهار متهم اصلی پرونده ترور حریری متواری هستند و هیچ‌گونه تماسی با وکیلان خود در دادگاه بین‌المللی لاهه نداشته‌اند.

خبرگزاری آلمان نام این چهار نفر را چنین اعلام کرده است: سلیم جمیل عیاش، حسن حبیب مرعی، اسد حسن صبرا و حسین حسن اونیسی.در این بین، سهم اتهام سلیم جمیل عیاش بیش از سه نفر دیگر اعلام شده و از دیگران به عنوان همدست یاد شده است.

آن‌ها همچنین متهم به آن شده‌اند که با تولید یک ویدیوی تقبلی، تلاش داشته‌اند مسئولیت حمله تروریستی به رفیق حریری را بر دوش یک گروه اهل سنت بیاندازند.

خبرگزاری آلمان در ادامه نوشته است که چهره اصلی پرونده حمله تروریستی به رفیق حریری، مصطفی بدرالدین، که یکی از رهبران حزب‌الله بوده است، در سال ۲۰۱۶ کشته می‌شود.