خورشید در تاریکی آسمان ۱۰ اردیبهشت می‌گیرد!

07/02/1401 07:42 ق.ظ

خورشید در تاریکی آسمان ۱۰ اردیبهشت می‌گیرد! در حالی ۱۰ اردیبهشت ماه امسال پدیده خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد که این پدیده در ایران قابل مشاهده نیست و در کشورمان هنگام تاریکی آسمان رخ می‌دهد.

در حالی ۱۰ اردیبهشت ماه امسال پدیده خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد که این پدیده در ایران قابل مشاهده نیست و در کشورمان هنگام تاریکی آسمان رخ می‌دهد. وی ادامه داد: روز شنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه جاری خورشیدگرفتگی جزئی رخ خواهد داد که در بخش کوچکی از جنوبگان و نیمه جنوبی امریکای جنوبی و همچنین اقیانوس آرام قابل مشاهده بوده، اما در ایران متاسفانه دیده نمی‌شود.

عتیقی خاطر نشان کرد: این گرفت در ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه به وقت جهانی آغاز می‌شود و پیش از ساعت ۲۲ و ۳۸ دقیقه به زمان گرینویچ پایان می‌پذیرد. مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به جزئیات این پدیده نجومی، توضیح داد: هنگام کسوف با قرار گرفتن ماه میان زمین و خورشید، ماه باعث سرد شدن نور خورشید شده و سایه کوچک ماه بر روی بخش‌هایی از کره زمین می‌افتد.

وی اضافه کرد: خورشیدگرفتگی و یا کسوف با توجه به سطح تحت پوشش مهر تابان توسط ماه، در انواع"جزئی"،"کامل"،"حلقوی" و"کلی-حلقوی" رخ می‌دهد و بدیهی است وقوع کسوف هنگام ماه نو بوده، هر چند که در ابتدای هر ماه قمری به دلایل علمی یک کسوف نداریم. headtopics.com

عتیقی یادآور شد: فاصله تکرار هر کسوف یک ساروس (دوره) نامیده می‌شود و حدود ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است؛ اما همانگونه که اشاره شد در هر سال حداقل دو خور گرفت و به صورت نادر، حداکثر پنج گرفت خورشید رخ می‌دهد که به ساروس‌های مختلف تعلق دارند.

ادامه مطلب:
isna_farsi »

اگر در مصرف آب صرفه‌جویی نشود در تابستان با بحران مواجه خواهیم شدیک عضو کمیسیون عمران مجلس: *اگر در مصرف آب صرفه‌جویی نشود در تابستان با بحران مواجه خواهیم شد *متاسفانه در فصل بهار بارش چندانی نداریم *خیلی از استان‌ها امروز دچار کمبود جدی آب هستند *مهار آب در شمال می‌تواند بخشی از کمبودها را جبران کند باید با نصب دستگاه آب شیرین کن در دریای خزر و خلیج فارس و احداث خط لوله ؛ آب شیرین به پشت سدهای ایران رساند ؛؛⚘⚘⚘

رکورد هزینه‌های نظامی در سطح جهانی شکست؛ ۲.۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۱«سیپری» در گزارشی اعلام کرد که هزینه‌های نظامی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ و با وجود پیامدهای اقتصادی همه‌گیری ویروس کرونا به روند صعودی خود برای هفتمین سال متوالی ادامه داده و با ثبت رکوردی تازه به ۲.۱ تریلیون دلار رسیده است.

آمریکا: اوکراین با تسلیحات مناسب می‌تواند در جنگ پیروز شود؛ ادامه نبرد در جبهه شرقوزیر دفاع آمریکا می‌گوید با تمرکز ارتش روسیه بر مناطق مسطح در شرق اوکراین، طبیعت جنگ نیز تغییر کرده و در نتیجه نیازهای نظامی اوکراین نیز متفاوت است. با همین نقشه ها مردم کشورها رو به جون هم میندازند باورش سخت است اوکراین جنگ را باخته است و پوتین جنایتکار تا حدودی به اهدافش رسیده است حالا به مردم پمپاژ دورغ بکنید

مسن‌ترین فرد شناخته شده در جهان در ۱۱۹ سالگی درگذشتکانه تاناکا دو بار از بیماری سرطان جان سالم به در برده بود و شاهد هر دو جنگ جهانی همراه با همه‌گیری ویروس آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ و کرونا در سال ۲۰۲۰ بوده است. فقط 119 سال؟! من که می خواهم تا ابد زنده بمانم!😁👇

رگبار باران در نقاط مختلف کشور/ گرد و خاک در شرق ایرانرئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از فعالیت سامانه بارشی و رگبار باران و وزش باد شدید در اکثر نقاط کشور طی امروز(۶ اردیبهشت) خبر داد.

جنگ در اوکراین؛ آمریکا برای ارسال تسلیحات به کی‌یف ۴۰ کشور را در آلمان گردهم می‌آوردجنگ در اوکراین در شرایطی وارد شصت و دومین روز خود شده است که روسیه حملات خود را در شرق این کشور تشدید کرده و مقام‌های نظامی غربی گفته‌اند مسکو می‌خواهد با دور زدن مواضع نیروهای اوکراینی شهرهای این ناحیه را به تصرف خود درآورد. باشه *Iran Ukraine بااینکه روسیه 3چهارم نیروی خودراازدست داده ودست به استخدام نیروهای مزدورازچچن وسوریه‌ اقدام کرده وزیرخارجه لابروف بلوف میزند وتهدیداتمی میکند درصورتی که دریک جبهه اکراین قافیه راباخته حرف ازجنگ جهانی میزند یعنی‌روسیه توان درگیرشدن باجهان راداردچه‌کشوری درکنارش‌ هست *Iran Ukraine فعلآ روسیه با دریافت روزانه یک میلیارد دلار ازاروپا بابت فروش نفت وگاز روزگار میگذراند تهدید وزیرخارجه پوتین به اتم دروحله اول این روسیه خواهدبود که باشلیک اتم پودر میشود دراین صورت میتوان گفت که جمگ اتمی‌ بین کشورهای دارای اتم وروسیه خواهد بود

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا، خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی را از جمله رخدادهای مورد توجه رصدگران آماتور و به‌ویژه عکاسان نجومی دانست و گفت: با توجه به گستره کره زمین و طولانی بودن تکرار خورشیدگرفتگی در یک منطقه، با وجود آنکه در هر سال بین ۲ تا ۵ خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد، اما افراد کمی موفق به مشاهده این پدیده‌ جذاب آسمانی می‌شوند.

وی ادامه داد: روز شنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه جاری خورشیدگرفتگی جزئی رخ خواهد داد که در بخش کوچکی از جنوبگان و نیمه جنوبی امریکای جنوبی و همچنین اقیانوس آرام قابل مشاهده بوده، اما در ایران متاسفانه دیده نمی‌شود.

عتیقی خاطر نشان کرد: این گرفت در ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه به وقت جهانی آغاز می‌شود و پیش از ساعت ۲۲ و ۳۸ دقیقه به زمان گرینویچ پایان می‌پذیرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به جزئیات این پدیده نجومی، توضیح داد: هنگام کسوف با قرار گرفتن ماه میان زمین و خورشید، ماه باعث سرد شدن نور خورشید شده و سایه کوچک ماه بر روی بخش‌هایی از کره زمین می‌افتد.

وی اضافه کرد: خورشیدگرفتگی و یا کسوف با توجه به سطح تحت پوشش مهر تابان توسط ماه، در انواع"جزئی"،"کامل"،"حلقوی" و"کلی-حلقوی" رخ می‌دهد و بدیهی است وقوع کسوف هنگام ماه نو بوده، هر چند که در ابتدای هر ماه قمری به دلایل علمی یک کسوف نداریم.

عتیقی یادآور شد: فاصله تکرار هر کسوف یک ساروس (دوره) نامیده می‌شود و حدود ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است؛ اما همانگونه که اشاره شد در هر سال حداقل دو خور گرفت و به صورت نادر، حداکثر پنج گرفت خورشید رخ می‌دهد که به ساروس‌های مختلف تعلق دارند.

وی خورشیدگرفتگی ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری را متعلق به ساروس ۱۱۹ و شصت و ششمین گرفت از ۷۱ گرفت خورشید در این دوره دانست.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با تاکید بر اینکه هنگام این کسوف، خورشید در زمینه صورت فلکی"بره" (حمل) قرار دارد، اظهار کرد: برای رصد خورشیدگرفتگی، حتما باید از عینک‌های مخصوص و استاندارد رصد خورشید بر روی چشم و پالایه‌ها (فیلتر) مخصوص که در انواع مایلار و شیشه‌ای وجود دارند، بر روی تجهیزات رصدی و عکاسی استفاده کرد.

عتیقی تاکید کرد: مشاهده مستقیم خورشید برای چشم بسیار خطرناک است.