مهرداد عمادی در گفتوگو با ایلنا در مورد شرایط ارزی کشور اظهار داشت: شرایط ایران بیمانند نیست و در بیشتر کشورها نیز بحران ارزی اینگونه داشتهایم و بدون استثنا بحران ارزی ریشه در ساختار اقتصاد دارد. وقتی اقتصاد به اندازه کافی کالا تولید نمیکند و نیاز به واردات افزایش مییابد بنابراین اولین گام برای کاهش تاثیرات منفی آن، قطع واگذاری ارز به کالاهای نیمه ضروری و غیرضروری توسط بانک مرکزی است.
وی گفت: ما نمیتوانیم چاره تمام کارها را در بانک مرکزی جستجو کنیم بلکه باید ریشهای به آن پرداخت. بنده همیشه از سیستم اقتصاد آزاد حمایت کردهام اما در این لحظه سیستم توزیع کالا بر مبنای جیره بندی کالاهای اساسی و بنیادی باید صورت بگیرد تا در کوتاهمدت فشارهای تورمی در سیستم اقتصاد کاهش یابد.
وی ادامه داد: همزمان با جیره بندی کالاهای اساسی، دولت به صورت جدی در پی بازسازی سیستم مالیاتی باشد تا دریافتی مالیاتی افزایش یابد. سیستم مالیاتی ما یکی از فاسدترین سیستمها برای گریز از مالیات است و به مراتب از کشورهایی مثل مصر، پاکستان، نیکاراگوئه و برزیل شرایط بدتری دارد. headtopics.com
وی افزود: حباب سوم مربوط به کالاهای وارداتی است، این کالاها به جای اینکه بین مصرفکنندگان توزیع شوند، انبار شده و به طور فصلی و مقطعی روی آنها بورس ایجاد میشود و اینگونه قیمتها جهش و حتی برخی زمانها قیمتها تا ۳۰۰ یا ۲۰۰ درصد افزایش مییابد. بنابراین کاستن از نقدینگی به تنهایی نمیتواند راهگشا باشد و در بهترین حالت دادن دو قرص آسپرین برای یک بیماری سرطانی است.
وی ادامه داد: همچنین حمایت از تولید باعث افزایش اشتغال و درآمدهای دریافتی مالیاتی دولت میشود. متاسفانه شدت اعتیاد هروئینی به انتشار پول بسیار بوده که هرکاری میشود تا نقدینگی را افزایش دهد در این صورت دولت باعث دو آسیب میشود؛ نخست ارزش نقدینگی و سپردههای مردم را کاهش میدهد و این یک مالیات غیرقانونی و غیرمستقیم است و دوم پول ملی کشور را بیارزش میکند. headtopics.com