close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
استان‌وایر

برگزاری ۶ اعتراض کارگری در ایران: آینده شغلی ما مشخص نیست

۱ مهر ۱۳۹۹
خواندن در ۶ دقیقه
برگزاری ۶ اعتراض کارگری در ایران: آینده شغلی ما مشخص نیست

استان وایر- در دو روز گذشته خبر دست کم ۶ اعتراض کارگری در رسانه های داخلی ایران منتشر شد. «عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل»، «بهداشت محیط و تکمیل تجهیزات ایمنی»، «معوقات مزدی»، «وضعیت استخدامی» و «سطح نازل حقوق»، «حق بیمه پرداخت نشده»، «اخراج و تعدیل نیرو»، از جمله دلایل کارگران معترض بوده است. در وضعیتی که اقتصاد ایران به دلایل گوناگونی با رکود مواجه شده است، عدم رسیدگی نهادهای مسئول به مشکلات کارگران، یکی از  مهمترین انتقادات این قشر است. آنچه در ادامه می خوانید، مروری دارد بر دلایل کارگران معترض و اظهارات مقامات مسئول.

معوقات پانزده ماهه کارگران پروژه متروی اهواز

۲۰۰ کارگر بخش حراست، انبار و تاسیسات پروژه قطار شهری اهواز دست‌کم ۱۵ ماه دستمزد طلب دارند. کارگران می‌گویند با وجود پیگیری مکرری که برای دریافت به موقع دستمزد انجام داده‌اند، پیمانکار مربوطه از ابتدای سال گذشته با متوقف کردن فعالیت پروژه تاکنون نسبت به انجام تعهدات مزدی بدحساب بوده است.

به گفته این کارگران، مسئولیت این کارگران از سال ۹۱ تاکنون به همان شرکت پیمانکاری که در حال حاضر مجری پروژه قطار شهری اهواز است، سپرده شد. اما از روز ۳۰ شهریورماه سازمان قطار شهری اهواز با فسخ قرارداد، مسئولیت ساخت پروژه را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء واگذار کرده است.

از قرار معلوم این کارگران که شمار آنها در حال حاضر ۲۰۰ نفر است، علاوه بر دستمزد، عیدی سال ۹۹ خود را دریافت نکرده‌اند. وضعیت شغلی آنها مشخص نیست.

کارگران این پروژه عمرانی اظهار داشتند: فعالیت پروژه قطار شهری اهواز از ماه‌های پایانی سال ۹۷ متوقف شده است و در حال حاضر به جز ۲۰۰ کارگر نگهبان، انباردار و تاسیساتی برای نگهداری از ماشین‌آلات و ژنراتورها و همچنین تخلیه آب کارگاه، کارگر دیگری در این کارگاه حاضر نمی‌شود.

به گفته یکی از کارگران، بعد از چند ماه معوقات مزدی، کارگران در خرداد ماه سال‌جاری چندین تجمع اعتراضی برپا کردند که در نتیجه آن برخی مسئولان وعده رسیدگی به وضعیت کارگران باقیمانده قطار شهری را دادند اما با گذشت بیش از سه ماه، هنوز پرداخت معوقات مزدی کارگران به صورت کامل برآورده نشده است.

طبق اظهارات یکی دیگر از کارگران، شرکت مذکور در اجرای پروژه قطار شهری اهواز بیش از ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه داشت که وضعیت پیش آمده باعث شد همه آنها به مرور تعدیل و از کارگاه خارج شوند.

اعتراض کارگران پیمانی اخراجی اداره امور ورزش شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران

کارگران پیمانی اخراجی اداره امور ورزش شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران برای بازگشت به کار یک تجمع اعتراضی را در مقابل فرمانداری گچساران برگزار کرده اند.

به گزارش منابع کارگری، همزمان با این تجمع جمعی از مربیان امور ورزش نفت و گاز گچساران نیز در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت شغلی و دستمزد های پایین خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این کارگران پیمانی، از اول شهریورماه ۹۹، از کار اخراج و تاکنون اجازه کار و فعالیت به آنها داده نشده است.

آنها در اعتراض به اخراج از کار، پیشتر در روز سه‌شنبه ۱۱ شهریور ماه ۹۹ اقدام به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد زده بودند؛ اما تاکنون پاسخی به آنها داده نشده است.

معوقات مزدی کارگران شهرداری الوند

حقوق دو ماه مرداد و شهریورماه کارگران بخش خدمات شهرداری الوند پرداخت نشده است. علاوه بر آن کارگران می گویند: «مشکلات درج عناوین شغلی کارگران در لیست بیمه‌ای نیز به قوت خود باقی است.»

به گفته این کارگران حقوق ماهانه‌ آنها از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری به صورت حداقلی پرداخت می‌شود: «شهرداری الوند آگاهانه یا غیرآگاهانه از درج عنوان واقعی شغلی کارگران خدماتی در لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی خودداری می‌کند. در ‌‌نهایت این کارگران‌ هستند که از این وضعیت در زمان بازنشستگی با قانون مشاغل سخت و زیان‌آور زیان می‌کنند.»

حدود ۸۰ کارگر در بخش خدمات شهرداری الوند به صورت شب‌کار در سطح شهر فعالیت دارند که در شرایط سخت و زیان‌آور مشغول کارند. آنها معتقدند: «با توجه به ماهیت فعالیت کارگران خدماتی و نیز شرایط آلودگی محیط کار، تمامی کارگران خدماتی این واحد مشمول قانون «سختی کار» قرار می‌گیرند.»

بر اساس اظهارات کارگران این واحد خدمات شهری؛ بی‌ثباتی شغلی که با حضور شرکت‌های واسطه‌ای نیروی انسانی ایجاد شده، توان روحی و جسمی کارگران برای کار را گرفته است.

کارگران شهرداری الوند می گویند: «کارگران خدماتی همچنین فاقد فیش حقوقی و یک نسخه از قرارداد کار خود با پیمانکار شهرداری هستند. پیمانکار شهرداری الوند در هر نوبت عقد قرارداد یک نسخه قرارداد خالی را جلوی کارگران قرار می‌دهد و از آنها بدون هیچ اظهار نظری امضا می‌گیرد.»

تجمع کارگران شرکت صنعتی و معدنی کارکاوان جلیلی

یکشنبه ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران شرکت صنعتی و معدنی کارکاوان جلیلی واقع در شهرستان سوادکوه در مقابل فرمانداری این شهرستان دست به اعتصاب و تجمع زدند. این کارگران از جمله مطالبات خود را اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، بهداشت محیط و تکمیل تجهیزات ایمنی در معدن، عنوان کردند.

شرکت کارکاوان جلیلی چندین تونل یکی از معادن خصوصی زغال‌سنگ البرز مرکزی واقع در سوادکوه استان مازندران را در اختیار دارد. بیش از هشتاد کارگر برای استخراج زغال سنگ در این تونل ها به کار گیری شده اند.

بر اساس گزارش هرانا در خردادماه سال ۹۸دو تن از کارگران این شرکت بر اثر گازگرفتگی در یکی از تونل های معدن فوت و دو تن دیگر مصدوم شدند.

اعتراض کارگران کارخانه قند تربت جام

کارگران کارخانه قند تربت جام در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق، مزایا و بیمه شان در طول سال‌های ۹۷ تا ۹۹ مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان تجمع کردند.

به گفته نماینده کارگران، این کارخانه از سال ۱۳۹۷ اضافه کار و بیمه تامین اجتماعی از شهریور ۱۳۹۸ و از ابتدای سال ۱۳۹۹ حقوق کارگران کارخانه‌ قند تربت جام از سوی کارفرما پرداخت نشده است.

رضا توکلی در ادامه افزود: «از آبان ماه سال ۱۳۹۷ پیگیر حقوق‌مان بودیم و با مسئولان استانی و شهرستانی مکاتبه و حتی بصورت حضوری ملاقات داشتیم و مسئولان فقط وعده داده اند اما تا به حال هیچ اقدامی نشده است.»

نماینده کارگران کارخانه قند تربت جام علت بدهکاری کارخانه را کمبود مواد اولیه و چغندر و نبود نقدینگی و همچنین بورسی بودن مدیران کارخانه دانست و گفت: «قرار بود با مسئولان شهرستان جلسه ای در مصلی تربت جام داشته باشیم که این جلسه از طرف مسئولان کنسل شد و گفتند جلسه ای را با حضور مدیران کارخانه برگزار خواهیم کرد.»

اعتراض کارکنان شهرداری دهدشت به وضعیت استخدامی و سطح نازل حقوق

همزمان با سفر معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور به دهدشت، این شهر شاهد تجمع کارکنان قرارداد موقت شهرداری بود.

جمعی از کارکنان شهرداری این شهر در استان کهگیلویه و بویراحمد  روز  ۲۷ شهریور ماه ۹۹ با تجمع اعتراضی و امضای طومار، اعتراض خود را نسبت به وضعیت استخدامی و سطح نازل حقوق ابراز داشتند.

کارکنان قرارداد موقت شهرداری دهدشت، در تجمع خود خواستار رسیدگی معاون وزیر کشور به مشکل استخدامی خود شده و با نوشتن نامه و امضاء آن، اعتراض خود را نسبت به وضعیت کنونی قرارداد شغلی و پائین بودن حقوق‌شان، به گوش وی رساندند.

در بخشی از نامه جمعی از این کارکنان خطاب به معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور آمده است: «کارکنان شهرداری دهدشت با سابقه بالای ۱۵ سال و دارای مدارک دانشگاهی کارشناسی و بالاتر مشغول به کار هستیم.»

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «بر اساس دستورالعمل واصله از سازمان شهرداری‌ها و با طی مراحل قانونی از طریق شورای اداری و استخدامی شهرداری‌های استان در سال گذشته (۹۸) کارکنانی که دارای شرایط احراز قانونی بودند به کارمند موقت تبدیل وضعیت شده و تا حدودی بخشی از مشکلات در حوزه حقوق و مزایا رفع شد.»

 

📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: [email protected]

📞اگر می‌خواهید درباره موضوع این خبر با افراد مسئول تماس بگیرید، لطفاً به فهرست مسوولان در سراسر ایران مراجعه کنید: www.ostanwire.com

 

 

 

 

 

 

 

 

از طریق استان‌وایر با یک مقام محلی تماس بگیرید

خوزستان

ثبت نظر

عکس

روستاهای رهاشده سیستان

۱ مهر ۱۳۹۹
ایران وایر
روستاهای رهاشده سیستان