حواشی تخریب یک المان شهری در زنجان؛ حکایت مسئولین احساساتی

09/11/1399 06:54 ب.ظ

تخریب المان شهری و تبدیل میدان ۱۵ خرداد به تلی از خاک و عدم توانایی مسئولین زنجان برای جایگزینی المان و ترمیم میدان علی‌رغم گذشت هشت ماه، به‌وضوح بحران مدیریت شهری در زنجان را آشکار می‌کند. اخبار_ایران زنجان

استان‌وایر-خردادماه سال جاری المان میدان پانزده خرداد زنجان شبانه تخریب شد. این اقدام حواشی متعددی را در ماه‌های اخیر به وجود آورده است. بررسی وقایع پیش و پس از تخریب المان ۱۵ خرداد، مینیاتوری است از بحران مدیریت شهری در استان زنجان.خردادماه امسال المان لاله در میدان ۱۵ خرداد زنجان شبانه و به دستور رئیس شورای اسلامی این شهر تخریب شد. این اقدام در حالی رخ‌داده است که بر اساس قوانین، اعضای شوراهای اسلامی حق دخالت در امور اجرایی شهردارها را ندارند.

خردادماه امسال المان لاله در میدان ۱۵ خرداد زنجان شبانه و به دستور رئیس شورای اسلامی این شهر تخریب شد. این اقدام در حالی رخ‌داده است که بر اساس قوانین، اعضای شوراهای اسلامی حق دخالت در امور اجرایی شهردارها را ندارند. همچنین تخریب این المان شهری نه‌تنها بدون برنامه‌ریزی قبلی که حتی بدون اطلاع سایر اعضای شورای شهر زنجان انجام‌شده است.

«عباس راشاد»، رئیس شورای شهر زنجان که دستور تخریب این المان شهری را داده است در واکنش به انتقادها گفته است: «بنده از ۳۰ سال پیش تاکنون در همان منطقه سکونت دارم ولی احساس خاصی نسبت به آن میدان نداشتم». او در مصاحبه دیگری نیز اعلام کرده است که برای اجرای طرح میدان ۱۵ خرداد، سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

حال عباس راشاد به همراه چهار عضو دیگر شورای شهر زنجان خواستار صدور مجوز برای ایجاد ردیف بودجه معادل یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان برای المان میدان ۱۵ خرداد هستند.

ادامه مطلب:
iranwire »

سنگ مزار نوید افکاری یک روز پس از نصب، تخریب شدجهان پهلوان، نويد افكاري ، قهرمان كشور بر قلبهاي ما نقش بسته. ما را با خراب كردن سنگ مزارش از چه ميترسانيد

نظامیان اسرائیل خانه یک فلسطینی را در قدس تخریب کردندنظامیان اسرائیل خانه یک فلسطینی را در قدس اشغالی به بهانه ساخت‌وساز بدون مجوز ویران کردند. - خبرگزاری آناتولی چشمان اردوغان صهیون روشن

گلایه عشایر دلی بجک از تخریب خانه های عشایری شان/ یک مسئول:تخریب سازه ها کاملا قانونی بوده استدر حالی که عشایر دلی بجک شهرستان بویر احمد استان کهکیلویه و بویر احمد از تخریب خانه های عشایری خود گلایه مندند که مسئولان معتقدند این تخریب ها کاملا قانونی بوده است و سازه ها بدون مجوز قانونی در حریم منابع ملی ساخته شده اند.

پای انتخابات در میان است؛ حواشی امتحان حضوری پایه نهم و دوازدهم

رهبر معظم انقلاب: مردم و مسوولان مقابل تخریب محیط زیست بایستندحضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای امروز جمعه پس از کاشت دو اصله نهال میوه در روز درختکاری فرمودند: تخریب محیط زیست بلای بزرگی است که آینده بشر را هدر می‌دهد؛ بنابراین مسوولان و همه مردم باید در مقابل آن بایستند. رهبر_انقلاب محیط_زیست معظم له حداقل در سال یک کار مفید انجام میدهند.اورین اورین. هر ایرانی یک نهال ایران گلستان میشود

استان‌وایر-خردادماه سال جاری المان میدان پانزده خرداد زنجان شبانه تخریب شد. این اقدام حواشی متعددی را در ماه‌های اخیر به وجود آورده است. بررسی وقایع پیش و پس از تخریب المان ۱۵ خرداد، مینیاتوری است از بحران مدیریت شهری در استان زنجان.

المان میدان ۱۵ خرداد (المان لاله) یکی از قدیمی‌ترین المان‌های شهری در زنجان با قدمتی نزدیک به ۴۰ سال بود. تخریب این المان شهری و تبدیل میدان ۱۵ خرداد به تلی از خاک و عدم توانایی مسئولین زنجان برای جایگزینی المان و ترمیم میدان علی‌رغم گذشت هشت ماه و زنجیره حواشی پیرامون آن، به‌وضوح بحران مدیریت شهری در زنجان را آشکار می‌کند.

خردادماه امسال المان لاله در میدان ۱۵ خرداد زنجان شبانه و به دستور رئیس شورای اسلامی این شهر تخریب شد. این اقدام در حالی رخ‌داده است که بر اساس قوانین، اعضای شوراهای اسلامی حق دخالت در امور اجرایی شهردارها را ندارند. همچنین تخریب این المان شهری نه‌تنها بدون برنامه‌ریزی قبلی که حتی بدون اطلاع سایر اعضای شورای شهر زنجان انجام‌شده است.

«رحمان احمدی» یکی از اعضای شورای شهر زنجان در واکنش به تخریب المان لاله، بابیان اینکه «موضوع میدان ۱۵ خرداد اصلاً در صحن علنی شورای شهر مطرح و رأی‌گیری نشده بود»، درباره پیگیری خود از شهردار زنجان دراین‌ارتباطاست: «پاسخ شهردار زنجان این بود که رئیس شورای شهر دستور دادند، بنده نمی‌دانستم مصوبه رسمی ندارد.»

«عباس راشاد»، رئیس شورای شهر زنجان که دستور تخریب این المان شهری را داده است در واکنش به انتقادها گفته است: «بنده از ۳۰ سال پیش تاکنون در همان منطقه سکونت دارم ولی احساس خاصی نسبت به آن میدان نداشتم». او در مصاحبه دیگری نیز اعلام کرده است که برای اجرای طرح میدان ۱۵ خرداد، سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

اظهارات رئیس شورای شهر زنجان در حالی مطرح‌شده است که «حبیب یگانه»، شهردار این شهر، دی‌ماه سال جاری در جلسه علنی شورای شهر گفته است: «در بودجه امسال برای اجرای پروژه المان میدان ۱۵ خرداد اعتباری در نظر گرفته نشده است.»

حال عباس راشاد به همراه چهار عضو دیگر شورای شهر زنجان خواستار صدور مجوز برای ایجاد ردیف بودجه معادل یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان برای المان میدان ۱۵ خرداد هستند. این اعضا پیرو این موضوع در ۲۳ دی‌ماه امسال لایحه ترک تشریفات واگذاری ساخت المان میدان ۱۵ خرداد را در شورا تصویب کردند؛ مصوبه‌ای که طبقشهردار زنجان، تنها برای ساخت المان و پایه‌های آن حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار موردنیاز است.

بااین‌حال، تنها یک هفته پس از تصویب لایحه ترک تشریفات واگذاری ساخت المان ۱۵ خرداد در شورای شهر زنجان، فرمانداری زنجان این مصوبه را رد کرده است. دلیل مخالفت فرمانداری با این مصوبه، عدم پیش‌بینی ردیف اعتباری در بودجه امسال شهرداری و مغایرت ترک تشریفات بدون طی مراحل قانونی با آئین‌نامه مالی شهرداری عنوان‌شده است.

فرماندار زنجان همچنین در واکنش به موضوع تخریب المان میدان ۱۵ خرداد بابیان اینکه اعضای شورا حق دخالت در امور اجرایی شهرداری را ندارنداست: «تخلف احتمالی رئیس شورا را بررسی می‌کنیم»؛ اما حواشی تخریب المان میدان ۱۵ خرداد بدین جا ختم نشد.

روز گذشته پنج عضو شورای اسلامی شهر زنجان دوباره بر رأی خود مبنی بر «ترک تشریفات در واگذاری ساخت المان میدان ۱۵ خرداد» که توسط فرمانداری رد شده بود، تأکید کردند و مصوبه را یک‌بار دیگر به فرمانداری ارسال کردند. اگر فرمانداری دوباره مصوبه شورا را رد کند، موضوع در استانداری بررسی خواهد شد.

اعضای شواری اسلامی شهر زنجان در حالی بر اجرای طرح خود تأکید می‌کنند که عباس راشاد رئیس این شورا خود بانی تخریب غیرقانونی المان میدان ۱۵ خرداد زنجان بوده است. طرحی که نه‌تنها در بودجه امسال شهرداری برای اجرای آن اعتباری در نظر گرفته نشده که اساساً مشخص نیست میزان اعتبار موردنیاز برای تکمیل این پروژه چقدر است.

اعضای شورای شهر زنجان به ریاست «عباس راشاد» خواستار صدور مجوز برای ایجاد ردیف بودجه معادل یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان برای پروژه میدان ۱۵ خرداد هستند، شهردار زنجان اعتبار موردنیاز تنها برای ساخت المان و پایه‌های آن را دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان عنوان کرده، رئیس شورای شهر زنجان این میزان را سه میلیارد تا ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان معرفی می‌کند و «حسین اسکندری»، نخستین طراح المان ۱۵ خرداد و منتخب هیئت داوری شهرداری زنجان، بودجه موردنیاز برای اجرای طرح را پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعلام کرده است.

تخریب المان میدان ۱۵ خرداد و حواشی پیرامون آن، تنها یکی از اتفاقات نامتعارف و جنجال‌برانگیز کارگزاران دولتی در استان زنجان است.

هفتم دی‌ماه سال قبل بود که شهردار زنجان به همراه یکی از اعضای شورای شهر و یکی از شهرداران مناطق بازداشت شدند. این آغازی بر سریال بازداشت، احضار و تشکیل پرونده برای کارگزاران شهری و شورای شهر زنجان بود. در برهه‌ای از زمان کار به‌جایی رسید که با بازداشت چهار عضو شورای شهر، جلسات این شورا از رسمیت افتاد.

دست‌کم ۱۱ متهم در پرونده اختلاس و ارتشاء شهرداری زنجان بازداشت شدند که از آن جمله شهردار و دو شهردار منطقه، معاون اداری مالی، مشاور اسبق استاندار، پنج عضو شورای شهر و یک کارشناس شهرداری بودند.

اخبار اختلاس و ارتشاء و جنجال‌های نامتعارف بر سر اجرای پروژه‌های شهری زنجان در حالی به‌صورت مستمر در رسانه‌ها منتشر می‌شود که به گفته یکی از کارمندان شهرداری زنجان «عمده مسئولین دولتی و مدیران شهری زنجان اولویت‌ها و مشکلات این شهر را فراموش کرده‌اند.»

این کارمند شهرداری زنجان در گفتگو با ایران‌وایر می‌افزاید: «مدیران شهرداری و شورای شهر زنجان باید پاسخ دهند ضرورت تخریب میدان ۱۵ خرداد چه بود که حالا می‌خواهند با صرف میلیاردها تومان المان دیگری در آنجا نصب کنند. در شهری که زیرساخت‌های شهری آن دچار مشکلات جدی است، بافت شهری آن فرسوده است، خیابان‌ها و کوچه‌های آن آسفالت مناسب ندارد، زباله و پسماند شهری بلای جان مردم شده و حتی کارگران فضای سبز شهرداری در زمستان استخوان سوز زنجان یک دست لباس گرم ندارند، چرا باید ما هرروز شاهد انتشار اخبار جنجال میان مسئولین دولتی و بازداشت و اختلاس مسئولان شهر زنجان باشیم.»

استان زنجان، بیست و پنجمین استان پرجمعیت ایران با بیش از یک‌میلیون نفر جمعیت است. این استان علی رغم قرار گرفتن در مسیر کمربند مواصلاتی شرق به غرب، دشت های وسیع و حاصلخیز، معادن غنی، آثار باستانی و جاذبه های گردشگری کم‌نظیر، با نرخ ۵.۹ درصد جزو مهاجر فرست ترین مناطق ایران است.

بررسی شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی در استان زنجان نشان‌دهنده افزایش بیکاری، فقر، رکود صنایع و درنتیجه آن تشدید بحران‌های معیشتی است. همچنین خشک‌سالی، آلودگی‌های زیست‌محیطی و برخی بحران‌های اجتماعی ازجمله شیوع پدیده کودک همسری حاکی از ناپایداری و بحرانی بودن شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی در این استان است.📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: