حقوق بشر یا حق 'حقوق ‌داشتن' | DW | 09.12.2020

  • 📰 dw_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 91 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 40%
  • Publisher: 63%

دهم دسامبر هر سال فقط روز گرامی‌داشت اعلامیه جهانی حقوق بشر نیست، بلکه همزمان بیدارباشی در این زمینه است که تا دستیابی به حقوق بشر در سراسر جهان، چه راه دراز و ناهمواری فراروی بشریت قرار دارد.

ایران اخبار, ایران سرفصلها

اعلامیه جهانی حقوق بشر که در دهم دسامبر ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید، تصریح می‌کند که حقوق بشر در سراسر گیتی برای همه آدمیان معتبر است و به هر انسانی صرفا به دلیل انسان بودن او تعلق می‌گیرد. هدف این حقوق در کلیت آن، حفظ منزلت و آزادی آدمی است. این اعلامیه حکومت‌ها را موظف می‌کند که از حقوق بشر پاسداری کنند، اگر چه بزرگ‌ترین دشمن و مانع تحقق حقوق بشر، خود حکومت‌ها هستند.

در مرحله سوم که با پایان جنگ جهانی دوم آغاز می‌شود، حقوق بشر به صورت استانداردی حقوقی وارد صحنه می‌شود و به موضوع یک نظام حقوقی بین‌المللی فرامی‌روید. همانطور که اشاره شد، هسته مرکزی این نظام حقوقی بین‌المللی، اعلامیه جهانی حقوق بشر، مصوب ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد است که در سال‌های بعد با یکسری پیمان‌های تعهدآور بین‌المللی دیگر تکمیل گردید. نگاهی دقیق‌تر به مفهوم حقوق بشر خالی از فایده نیست.مفهوم"منزلت آدمی" کانونی‌ترين ارزش فلسفی حقوق بشر است.

دومین ویژگی حقوق بشر، سلب‌ناپذیر و بخش‌ناپذیر بودن آن است. به دیگر سخن، نمی‌توان حق بشری فردی را از او سلب کرد. همچنین هیچ کس نمی‌تواند حق بشری خود را واگذار کند یا از آن دست بردارد. افزون بر این، به بهانه‌ی هیچ"ساحت برتری" نیز نمی‌توان حق بشری انسانی را نقض کرد. از آنجا که حقوق بشر حقوقی شخصی است، نمی‌توان آن را در خدمت جمع لغو یا تابع فرمانروایی حکومت کرد. ویژگی بخش‌ناپذیری حقوق بشر تاکید می‌کند که این حقوق همواره باید در کلیت خود متحقق گردند.

پنجمین ویژگی حقوق بشر، بنيادی بودن آن است. اين بنيادی بودن، به موضوع حقوقی برمی‌گردد. در امر حقوق بشر، موضوع بر سر حفظ و ارضای علايق و نيازهای بنيادين است. علاقه يا نيازی بنيادين است که خدشه‌دار کردن يا عدم ارضای آن، مرگ يا لطمات سنگين در پی داشته باشد يا هسته مرکزی خودمختاری آدمی را هدف قرار دهد. ميان بنيادی بودن و اعتبار اخلاقی حقوق بشر، پيوندی مستقيم وجود دارد، ولی اين دو يکی نيستند. اين پيوند، بر اين شالوده استوار است که يک حق هر اندازه بنيادی‌تر باشد، توجيه آن نزد ديگران ساده‌تر است.

هنگامی که انسانی صرفا به دلیل اعتقاداتش تحت پیگرد قرار می‌گیرد، پناهجویی از مرز یک کشور امن رانده می‌شود، معترضی مسالمت‌جو توسط پلیس سرکوب می‌شود، فردی در زندان شکنجه می‌شود، اقلیتی قومی یا دینی در کشوری با تبعیض و بی‌عدالتی روبرو می‌گردد، یا در حکومتی جبار اجرای حکم اعدام به زندگی انسانی آزادیخواه پایان می‌دهد، در همه این موارد با نقض حقوق بشر روبرو هستیم.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.

DontExecuteZam

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

روز جهانی حقوق بشر| رها بحرینی:‌ وضعیت حقوق بشر در ایران «هولناک و فاجعه‌بار» استصدای آمریکا یک سازمان بین المللی خبری و رسانه ای است که از خاورمیانه تا شرق آسیا و اروپا را تحت پوشش قرار داده است. کیرم توحقوق بشر اصلا کی این یارو که حقوقارو واریز میکنه میدونی تقریبا هیچ رسانه صادقی وجود نداره همه رسانه ها اعم از داخل ایران و خارج ایران مثل صدای امریکا و بی بی سی و غیره هیچکدوم کامل راست نمیگن. حقوق بشر در ایران بده؟ باشه. حقوق بشر در مورد اونی که راجع به هولوکاست حرف میزنه چی؟ اون گل و بلبله نه ؟ رها بحرینی ! عجب اسم و فامیل پارادوکسیکالی
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »

نقض حقوق بشر؛ گزارش چهار فعال ایرانی به مقامات آلمان | DW | 10.12.2020گزارش کامل - در روز جهانی حقوق بشر چهار تن از ایرانیان سرشناس آلمان به ملاقات رئیس‌جمهور و نمایندگان صدراعظم و وزارت خارجه رفتند. پرستو فروهر، مریم زارع‌، بهمن نیرومند و نوید کرمانی نشستی خبری نیز با نمایندگان پارلمان برگزار کردند. مریم زارع (بازیگر و کارگردان سینما)، پرستو فروهر (هنرمند)، نوید کرمانی (نویسنده و پژوهشگر) و بهمن نیرومند (روزنامه‌نگار و نویسنده) پس از ملاقات با رئیس جمهوری و نماینده صدراعظم، یک نشست مطبوعاتی در 'ساختمان کنفرانس مطبوعاتی فدرال' در برلین برگزار کردند.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعدام روح‌الله زم را محکوم کرد | DW | 15.12.2020میشل باچله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای که شامگاه دوشنبه ۱۴ دسامبر منتشر شد، اعدام روح‌الله زم در ایران را محکوم کرد. موسس کانال تلگرامی آمدنیوز به اتهام 'افساد فی‌الارض' روز شنبه ۲۲ آذر اعدام شد. ترور شهید س ل ی م ا ن ی و شهید فخری زاده چی؟ اینها ارزش محکوم کردن ندارند؟ چطور کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ترور آقای فخری‌زاده را محکوم نکردند اتحادیه اروپا محکوم نکردند ولی یه وطن فروش را در ایران اعدام می‌کند سر کله خیلی‌ها پیدا میشه برای دفاع کردند گوه زیادی خوردند میشل باچله غلط کرد!😇 مجازات قانونی یک مجرم و جاسوس که بر اساس قوانین ایران و معیارهای قضائی و دادرسی،چندین عنوان مجرمانه مستحق اعدام مرتکب شده،چه ربطی به میشل باچله دارد؟! دخالت در امور قضائی و قانونی ایران،مصداق فضولی و هوچیگری است
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »

سازمان ملل متحد ایران را به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و اعدام‌ مخالفان محکوم کردسازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه 16 دسامبر 2020 در قطعنامه‌ای رژیم ایران را به دلیل نقض گسترده حقوق زحمت نشه براش یه وخ سقوطی ها باید خفه شن و از حقوق بشر دم نزنن عورت ایران رو هم نمیگیرن
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »

پیام وزیر امور خارجه ترکیه به مناسبت روز جهانی حقوق بشروزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد که بیگانه‌ستیزی و اسلام‌هراسی را تنها می‌توان به یاری یکدیگر شکست داد. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »