حضور نمایشی هیات سه نفره فیفا در تهران؛ فدراسیون ایران در مصونیت است

21/06/1398 03:43 ب.ظ

تنها اقدام فیفا در قبال فوت سحر، یک ایمیل مشترک ویک پاسخ یکسان برای تمام رسانه‌هایی بود که تلاش داشتند یک پاسخ قاطع بگیرند. جوابی گنگ، لبریز از ابهام و بدون هیچ موضع‌گیری مشخصی در قبال سیاست‌های ایران! دختر_آبی گزارش پیام یونسی‌پور younesipour را بخوانید

اول بار روزنامه «همشهری» مدعی شد که پس از فوت «سحر خدایاری» یا همان دختر آبی، به دلیل خودسوزی، فدراسیون جهانی فوتبال تصمیم گرفته است هیاتی را برای بررسی حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها به ایران اعزام خواهد کرد.سحر خدایاری اما چرا خودسوزی کرد؟ دختر آبی اسفند سال ۱۳۹۷ برای تماشای دیدار تیم‌های «استقلال» ایران و «العین» امارات به ورزشگاه «آزادی» رفت و از سوی نیروی انتظامی بازداشت شد.

سحر خدایاری اما چرا خودسوزی کرد؟ دختر آبی اسفند سال ۱۳۹۷ برای تماشای دیدار تیم‌های «استقلال» ایران و «العین» امارات به ورزشگاه «آزادی» رفت و از سوی نیروی انتظامی بازداشت شد. برایش وثیقه ۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفتند و چون خانواده‌اش از تامین این مبلغ عاجز بود، سه روز در بازداشتگاه ماند.دوشنبه هفته گذشته به یکی از دادسراهای تهران رفت. متوجه شد قاضی او به دادگاه نیامده و به مرخصی رفته است. از زبان یکی از قضات شنید که احتمالا به دلیل «تلاش برای ورود به ورزشگاه» و «درگیری با ماموران نیروی انتظامی» باید شش ماه تا دو سال به زندان برود. برای همین خودش را مقابل ساختمان دادسرای تهران به آتش کشید.. اما نیروهای امنیتی خبر فوت او را تا روز دوشنبه حبس کردند. دلیل مخفی نگه داشتن خبر فوت سحر، خاکسپاری خاموش او بدون حضور مردم یا چهره‌های ورزشی و همین‌طور مصادف شدن این روز با تعطیلی رسانه‌های داخل ایران (به دلیل تاسوعا و عاشورا) بود.

ادامه مطلب:
iranwire »

دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ است/ در تمام دیدارهای ملی زنان حضور خواهند داشتسخنگوی دولت با اشاره به حادثه خودسوزی یک دختر جوان گفت: دولت موافق حضور زنان در ورزشگاه‌ است. فعلا برای دیدارهای ملی برنامه‌ریزی شده که در تمام دیدارهای ملی زنان حضور داشته باشند.

موضوع مرحومه سحر و حضور زنان در ورزشگاه‌ یکشنبه پیش در دولت مطرح شدسخنگوی دولت: موضوع مرحوم سحر و حضور زنان در ورزشگاه ها یکشنبه پیش در دولت مطرح شد شرایط به سمتی پیش می رود که زنان در مسابقات لیگ حضور یابند زیرساخت های لازم مثل معبر، مکان، سرویس‌های جداگانه در همه ورزشگاه‌ها آماده است

نمایندگان فیفا در تهران/ بررسی شرایط حضور زنان در ورزشگاهفیفا اعلام کرده که به زودی هیاتی وارد ایران می‌شود تا شرایط میزبانی و آمادگی ایران برای حضور بانوان در ورزشگاه را بررسی کنند.

دانشمندان در در جو سیاره‌ای در خارج از منظومه شمسی آب کشف کردنددانشمندان در در جو سیاره‌ای در خارج از منظومه شمسی آب کشف کردند این گزارش را بخوانید 🔽

جمعی از مسئولان قضایی در مراسم ترحیم سحر خدایاری حضور یافتندجمعی از مسئولان قضایی با دستور و به نمایندگی از رئیس قوه قضاییه در مراسم ترحیم سحر_خدایاری در شهرکرد حضور یافتند و مراتب دلجویی و تسلیت رئیس دستگاه قضایی را به خانواده این دختر جوان ابلاغ کردند.

مقام‌های فیفا برای بررسی حضور زنان در ورزشگاه‌ها به ایران می‌روندیکی از مسئولان فیفا به رویترز گفت که مقام‌های این نهاد به زودی برای بررسی وضعیت حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال به ایران می‌روند. این خبر در حالی منتشر می‌شود که در چند روز اخیر، مرگ یک دختر هوادار فوتبال در ایران پس از به آتش کشیدن خود خبرساز شده است.

اول بار روزنامه «همشهری» مدعی شد که پس از فوت «سحر خدایاری» یا همان دختر آبی، به دلیل خودسوزی، فدراسیون جهانی فوتبال تصمیم گرفته است هیاتی را برای بررسی حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها به ایران اعزام خواهد کرد.

«هیوا یوسفی» سردبیر روزنامه همشهری ورزشی در حساب توییتر خود با تایید این خبر: «هیات فیفا برای بررسی شرایط ورود زنان به استادیوم در بازی ایران- کامبوج، وارد تهران می‌شوند.»

سحر خدایاری اما چرا خودسوزی کرد؟ دختر آبی اسفند سال ۱۳۹۷ برای تماشای دیدار تیم‌های «استقلال» ایران و «العین» امارات به ورزشگاه «آزادی» رفت و از سوی نیروی انتظامی بازداشت شد. برایش وثیقه ۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفتند و چون خانواده‌اش از تامین این مبلغ عاجز بود، سه روز در بازداشتگاه ماند.دوشنبه هفته گذشته به یکی از دادسراهای تهران رفت. متوجه شد قاضی او به دادگاه نیامده و به مرخصی رفته است. از زبان یکی از قضات شنید که احتمالا به دلیل «تلاش برای ورود به ورزشگاه» و «درگیری با ماموران نیروی انتظامی» باید شش ماه تا دو سال به زندان برود. برای همین خودش را مقابل ساختمان دادسرای تهران به آتش کشید.. اما نیروهای امنیتی خبر فوت او را تا روز دوشنبه حبس کردند. دلیل مخفی نگه داشتن خبر فوت سحر، خاکسپاری خاموش او بدون حضور مردم یا چهره‌های ورزشی و همین‌طور مصادف شدن این روز با تعطیلی رسانه‌های داخل ایران (به دلیل تاسوعا و عاشورا) بود.

فیفا هیچ واکنش رسمی به این اتفاق نداشت. درحالی که خردادماه امسال فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کرده بود که طی شش ماه، بیش از صدهزار ای‌میل اعتراضی، از سوی زنان ایرانی مبنی بر تداوم ممنوعیت برای حضور در ورزشگاه‌ها دریافت کرده است، باز هم این فدراسیون جهانی حاضر به بازخواست از فدراسیون فوتبال ایران بابت چرایی باز نشدن درهای ورزشگاه‌ها به روی زنان نشد.

این درحالی است که فیفا در آخرین روزهای خردادماه امسال، به فدراسیون ایران اعلام کرد براساس کدهای جدید انضباطی، درهای ورزشگاه باید به روی زنان باز شود. «جانی اینفانتینو»، رییس فیفا در نامه‌ای رسمی خطاب به «مهدی تاج»، رییس فدراسیون فوتبال ایران، نسبت به تداوم ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه‌های ایران و همین‌طور اتفاقاتی که برای «دختران آزادی» در بازی ایران و سوریه افتاد، ابراز نگرانی کرده بود.که روز هجدهم ماه ژوئن از سوی فدراسیون جهانی فوتبال به دفتر ریاست فدراسیون فوتبال ایران رسید، به صورت شفاف تذکر داده شده بود: «فدراسیون فوتبال ایران تا ۲۴ تیرماه، زمان برگزاری مسابقات مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۲، فرصت دارد شرایط حضور زنان در همه ورزشگاه‌های ایران را فراهم کنند.»

فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش ایران اما اعلام کردند درهای ورزشگاه‌های ایران را فقط در بازی‌های ملی به روی زنان باز خواهند کرد. این درحالی بود که سحر خدایاری برای تماشای بازی تیم باشگاهی خود (استقلال) به ورزشگاه رفت، بازداشت شد، به حبس رفت و در نهایت خودسوزی کرد.

تنها اقدام فیفا در قبال فوت سحر، یک ای‌میل مشترک و یک پاسخ یک‌سان برای تمام رسانه‌هایی بود که در تلاش بودند از این نهاد یک پاسخ قاطع بگیرند. فیفا در پاسخ به «ایران‌‌وایر» و تمام رسانه‌های دیگر یک جواب مشترک داد: «ما خبر وقوع این فاجعه را دریافت کردیم و به شدت متأثر شدیم. فیفا به خانواده و دوستان سحر تسلیت می‌گوید. ما از مقامات ایران دوباره درخواست می‌کنیم که آزادی و امنیت زنانی که برای پایان دادن به محرومیت زن‌ها از دیدن بازی‌های فوتبال می‌جنگند را پاس بدارند.»

جواب فیفا، گنگ، لبریز از ابهام و بدون هیچ موضع‌گیری مشخصی در قبال سیاست‌های ایران بود. «گری لینکر» ستاره سابق تیم ملی انگلیس و مجری کنونی شبکه‌های ورزشی، «پل پوگبا» ستاره منچستریونایتد و تیم ملی فرانسه، باشگاه بارسلونا و باشگاه رم ایتالیا در کنار بسیاری از شخصیت‌های دیگر به اتفاق واکنش نشان دادند، اما فیفا حتی از یک توییت در این مورد خودداری کرد.

چهارشنبه شب BBC گزارش داد که هیاتی سه نفره از سوی فیفا راهی ایران خواهند شد. همین طور خبرگزاری فرانسه هم نوشت: «ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی در ایران ممنوع است و در سالهای اخیر تلاش‌های برخی فعالان حقوق زنان برای رفع این ممنوعیت نیز با دستگیری و محاکمه روبه‌رو شده است.» این خبرگزاری ادعا کرد فیفا تلاش دارد روند حضور زنان ایرانی در یک «بازی ملی» را بررسی کند.» امروز در گزارشی تقریبا آب پاکی را روی دست زنان ایرانی که می‌خواهند بازی تیم‌های باشگاهی ایران را تماشا کنند ریخت. این خبرگزاری نوشته است: «طی دو هفته آینده مقامات فیفا با مدیران فدراسیون فوتبال ایران گفت‌وگو می‌کنند و روند حضور زنان در بازی ایران مقابل کامبوج در تهران را بررسی خواهند کرد.» رویترز از قول سخنگوی فیفا نوشته است که مدیران فدراسیون فوتبال ایران تا این لحظه «پاسخ روشنی» به چرایی فوت سحر خدایاری نداده‌اند.

فیفا به رویترز اطلاع داده که برای روز دهم اکتبر (۱۸ مهرماه) هیاتی سه نفره به ایران می‌روند تا فقط حضور زنان در ورزشگاه آزادی برای یک بازی ملی را بررسی کنند.

پیش از این فدراسیون‌های ورزشی ایران موفق شده بودند در بازی‌هایی که نمایندگان فدراسیون‌های جهانی برای بررسی حضور زنان به تهران سفر می‌کنند، از فرمول «در عین حال رویترز نوشته است که «یوسپر مولر»، رییس فدراسیون فوتبال دانمارک که یکی از اعضای کمیته سازماندهی رقابتهای فیفا است به روزنامه دانمارکی «پلیتیکن» گفته است«انتظار داریم فیفا به خاطر اتفاقی که برای سحر خدایاری افتاده فوتبال ایران را جریمه کند.» اما به نظر نمی‌رسد فیفا هیچ جریمه‌ای برای فدراسیون دوست و همراه خود یعنی ایران در نظر گرفته باشد.

رییس فدراسیون فوتبال دانمارک به رویترز گفته: «فیفا یک سیستم انضباطی مستقل دارد که این موضوع را بررسی خواهد کرد. بعد از آنکه این سیستم انضباطی حکم خود را صادر کند اگر اعتراضی صورت بگیرد حکم نهایی و قطعی توسط دادگاه بین‌المللی ورزش CAS صادر خواهد شد. ولی اینکه اجازه نداشتن زن‌ها برای ورود به ورزشگاه‌ها باید جریمه شود واضح و روشن است.»

به نظر می‌رسد سیستم فدراسیون فوتبال برای استفاده از زنانی که خود انتخاب کرده و حضور آن‌ها در ورزشگاه آزادی، مانند فینال لیگ قهرمانان آسیا که سال ۹۸ در ورزشگاه آزادی برگزار شد، بار دیگر زنان را پشت درهای ورزشگاه‌های ایران نگه دارد.