حاتم قادری، استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس، اواخر هفته گذشته در نشست حزب کارگزاران سازندگی، با ایراد یک سخنرانی انتقادی، از وضع موجود ایران به شدت انتقاد کرد و اصلاحطلبان را «مانع فروپاشی» رژیم ایران دانست. سخنان این پژوهشگر سیاسی ابتدا در خبرگزاری ایرنا منتشر شد ولی بعد از مدتی از روی این سایت حذف شد. متن زیر گفتوگوی یورونیوز با حاتم قادری درباره نکات مطرح شده در سخنرانی مذکور است.
حاتم قادری: «این وضع را باید از زوایای مختلف بررسی کرد. یعنی اقتصاد سیاسی ما، نوع نگرشی که به مردم وجود دارد، خاصهخرجیها در کشور ما، نوع حضور ما در منطقه و بسیاری عوامل دیگر باعث توسعه فقر در جامعه ما شده است. موجب شده سرمایههای کلانی در اختیار نهادهای خاص قرار داده شوند و این نهادها با مردم بیشتر به عنوان رمه رفتار بکنند نه کسانی که صاحب شأن هستند و از حقوق اقتصادی و سیاسی برخوردارند.
حکومت باید از این دستدرازیها به قلب و ذهن و جیب آدمها خودداری کند و اجازه دهد جیبها پرتر و قلبها شادتر شود و عقلها هم واقعا راجع به امور خودشان بیاندیشند.نیروهای کار حق دارند و باید صدای خودشان را بشنوند. ولی ما متاسفانه در یک حالت کمپرادوری و وابستگی قرار گرفتهایم و سرمایهها عمدتاً پنهان میشوند، دلالی رواج گسترده دارد، بسیاری از کارخانهها تعطیل شدهاند، محیط زیست به شدت آسیب دیده و کشاورزی منهدم شده است.
یورونیوز: به نظرتان علت اصلی وضع کنونی ایران، سیاست خارجی است یا فقدان مناسبات دموکراتیک در داخل کشور؟ حاتم قادری: «کاملاً درست است. منافع آنها همین است که شما گفتید. این افراد ممکن است اصلاحطلبی را در گستره ایران و مردم ایران تعریف کنند. همچنین ممکن است اصلاحطلبی بهانهای برای حضور خودشان در ساختار قدرت باشد. حالا اگر توانستند، حضور حداکثری، اگر هم نتوانستند، حضور حداقلی. این مشکلی است که ما در این صد سال پس از مشروطه داشتهایم. یعنی منافع و مصالح خودمان را به عنوان منافع و مصالح عمومی تعریف و ترسیم میکنیم. شاید اصلاحطلبان زمانی میتوانستند بنبستهایی را در ایران باز کنند و جلو بروند.
حاتم قادری: «اصلاحطلبی از آغاز دولت آقای هاشمی شروع شد. ایران پس از جنگ با بحرانهایی مواجه بود که نیاز به تغییرات احساس میشد. انتظاراتی که به دنبال انقلاب ایجاد شده بود و در یک نظام بسته قابل تحقق نبود. خصوصیسازی و کنترل جمعیت و باز کردن نسبی فضا و بسی امور دیگر در پاسخ به آن انتظارات پدید آمدند. مثلاً گزارههایی که قبلاً مطلق انگاشته میشد، به تدریج گزارههایی زمانمند و مکانمند قلمداد شدند. اصلاحات برآمده از دوم خرداد، معطوف به گردش قدرت سیاسی و حضور حداکثری مردم بود.
ما فرصت گذار به دنیای مدرن را ۴۱ سال پیش از دست دادیم در قرون وسطی هستیم گذار به دمکراسی با این رژیم شوخی مسخره ای است
دموکراسی غربی ؟! یا اسلامی ؟!
آقای قادری اون دموکراسی مورد نظر شما فقط وفقط به درد شما و اربابانت می خورد
دموکراسی رو برای خودتون و اروپا نگه دارید، مفهوم دموکراسی رو تو فرانسه دیدیم. بهترین سیستم سیستم رهبری و پادشاهی و نخست وزیری هست، سیستمی که بیشترین پایداری رو داره. دموکراسی شکست خورده رو برای خودتون نسخه کنید
یک قسمتهایی از حرفهای قابل دفاع و با ارزش است ولی در مورد تسلیم در برابر فشارهای خارجی قابل دفاع نیست، عزت ایران با هیچ آسایشی قابل معاوضه نیست.
سریال ارتش سری زیاد دیدی
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »