جنگ «پردردسر» یمن؛ امارات عربی پایگاه نظامی‌اش در اریتره را منهدم کرد

30/11/1399 09:31 ب.ظ

جنگ «پردردسر» یمن؛ امارات عربی پایگاه نظامی‌اش را در اریتره منهدم کرد جزئیات بیشتر🔽

منابع خبری گزارش داده‌اند که امارات عربی متحده پس از عقب نشینی از جنگ «پر دردسر» یمن، در حال از بین بردن پایگاه نظامی اش در اریتره است. امارات در سپتامبر سال ۲۰۱۵ با احداث یک بندر و یک باند پرواز در شهر بندری آساب در اریتره، از این محل به عنوان پایگاه حمل و نقل تسلیحات سنگین و همچنین انتقال نیروهای سودانی به یمن استفاده کرد.

این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس در سال‌های گذشته با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه حوثی های یمن که گفته می‌شود از حمایت ایران برخوردار هستند، جنگید.

اما به نظر می‌رسد اکنون امارات که جیم متیس، وزیر دفاع پیشین آمریکا از آن به عنوان «اسپارتای کوچک» یاد کرده بود، پس از سال‌ها جنگ در یمن، با بن‌بست مواجه شده است. در پی این وضعیت، عکس‌های ماهواره‌ای از پایگاه نظامی امارات نشان می‌دهد که این کشور شروع به تخریب این پایگاه و حتی سازه‌های تازه ساخته شده، کرده است.به باور رایان بول، تحلیلگر شرکت خصوصی استراتفور در تگزاس آمریکا، اماراتی‌ها «بلندپروازی استراتژیک» خود را کاهش داده و از مکان‌هایی که در آن حضور داشته‌اند، خارج می‌شوند.

این تحلیلگر معتقد است که حضور گسترده نظامی اماراتی‌ها در خارج از کشورشان، آن‌ها را بیش از تحملشان در معرض خطر قرار داده است. امارات عربی متحده با هزینه میلیون‌ها دلار، بندر آساب را لایروبی کرد و باند پرواز سه هزار ۵۰۰ متری اش را بهبود بخشید تا امکان پرواز هواپیماهای سنگین پشتیبانی و ترابری در آن فراهم شود. headtopics.com

ادامه مطلب:
euronews_pe »

آمریکا با همراهی دیگران، «تلاش‌ها» برای پایان جنگ یمن را «شدت» می‌بخشد؛ واکنش حوثی‌های یمنآمریکا با همراهی دیگران، «تلاش‌ها» برای پایان جنگ یمن را «شدت» می‌بخشد؛ واکنش حوثی‌های یمن آقای بلینکن تاکید کرد: ایالات متحده از یمن متحد، با ثبات و آزاد از نفوذ خارجی حمایت می‌کند و این جنگ راه‌حل نظامی ندارد

درخواست بلینکن از عربستان و حوثی‌ها: به جنگ یمن پایان دهید | DW | 01.03.2021وزیر خارجه آمریکا از عربستان خواست که به جنگ داخلی یمن پایان دهد و به شورشیان حوثی پیام داد که در جهت کاستن از درگیری‌ها حرکت کنند. در یمن بحران انسانی بسیار وخیمی پدید آمده که جز با یاری‌های بین‌المللی قابل حل نیست. چقدر اروپاییا مزخرف صبحت می‌کنند برای کمک به مردم یمن یکی نیست بگه احمق‌ها فروش سلاح‌های کشتار جمعی به عربستان و امارات را متوقف کنید بمب‌های خوشه‌ای دیگه تحویل عربستان ندهید حرف از کمک به مردم یمن است بعد توسط سلاح‌های انگلیسی فرانسوی و آلمانی کشته میشن شورشی‌های حوثی نه. رزمندگانِ حوثیِ خایه دارِ مقاوت که هیچی تخمشون تکون نداد و مثل شیر وایستادن دارن از کشورشون دفاع میکنن . فقط منتظر بودن تو دستور بدی

یک چهارم کل قربانیان غیرنظامی جنگ یمن کودک هستند | DW | 23.03.2021صندوق نجات کودکان در گزارش خود درباره جنگ یمن اعلام کرده که تنها بین سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۳۰۰ کودک کشته شده‌اند. به این ترتیب یک چهارم قربانیان غیرنظامی جنگ یمن در این سه سال کودکان بوده‌اند. این کودکان بدست حاکمان جنایت ایران و عربستان بقتل رسیدند خوشا به حال ضحاک که نه از کودک ایرانی گذشته و در کنار پدرش با ضربات متعدد چاقو جان نازنین و یکباره اش را گرفته.نه از کودک سوری گذشته و دریا لکه ای از ننگیات این ضحاک ،شارلاتان ، را در قالب کالبد بیجان یک کودک با شرمساری به خشکی برگردانده و اینهم از بچه‌های یمنی اسیر جنایتکار !!! دویچه وله ،بر اثر تحریمها و جنگ در عراق توسط ائتلاف عبری،عربی،غربی که دولت آلمان هم در این جنایات سهیم بود دوبرابر این رقم در یمن که ان هم توسط ائتلاف عبری ،عربی،غربی کشته شده اند ودر این چند سال شماها به حمایت خود از متحدان تروریست خود ادامه دادید

واکنش‌ها به طرح صلح عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن | DW | 23.03.2021طرح صلح عربستان از جمله موضوع برقراری آتش‌بس را شامل می‌شود؛ طرحی که با استقبال شورشیان حوثی واقع نشده است. این در حالی است که کشورهای عربی از طرفین درگیر در جنگ شش ساله یمن درخواست‌ کرده‌اند به این طرح پاسخ مثبت بدهند. اولاً حوثی هاشورشی نیستند! بلکه وطن دوستانی هستن که حضورِ متجاوز و فرصت طلب را درسرزمین خود برنمی تابند. ثانیاً طرحِ صلحی که آل سعود ارائه کند مشخصه چی هست!! اولین نشانه یِ صلح واقعی آتش بسِ بدون قید وشرط وخروج از خاک یمن هست عربستان_سعودی حالا که دیده در جنگ شکست خورده، بازی صلح و آتش بست را راه انداخته. گاو_شیرده همیشه یک گاو بوده و یک گاو خواهد مرد لعنت آل_سعود همیشه. نابودی. از. طاغوت. بوده. و. است. و می‌باشد.

آیا شاهد به پایان رسیدن جنگ یمن هستیم؟هر فرصتی برای برقراری صلح در هر جنگی خبری خوشحال کننده است. یمن هم از این قاعده مستثنی نیست. آیا بیشتر شاهد نابودی گاو شیرده یعنی عربستان هستیم تا پایان جنگ یمن بن سلمان چندین مرتبه دیگر هم باید برای جراحی و دوختن مقعد در بیمارستان بستری شود

منابع خبری گزارش داده‌اند که امارات عربی متحده پس از عقب نشینی از جنگ «پر دردسر» یمن، در حال از بین بردن پایگاه نظامی‌اش در اریتره است.

امارات در سپتامبر سال ۲۰۱۵ با احداث یک بندر و یک باند پرواز در شهر بندری آساب در اریتره، از این محل به عنوان پایگاه حمل و نقل تسلیحات سنگین و همچنین انتقال نیروهای سودانی به یمن استفاده کرد.

این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس در سال‌های گذشته با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه حوثی های یمن که گفته می‌شود از حمایت ایران برخوردار هستند، جنگید.

اما به نظر می‌رسد اکنون امارات که جیم متیس، وزیر دفاع پیشین آمریکا از آن به عنوان «اسپارتای کوچک» یاد کرده بود، پس از سال‌ها جنگ در یمن، با بن‌بست مواجه شده است.

در پی این وضعیت، عکس‌های ماهواره‌ای از پایگاه نظامی امارات نشان می‌دهد که این کشور شروع به تخریب این پایگاه و حتی سازه‌های تازه ساخته شده، کرده است.به باور رایان بول، تحلیلگر شرکت خصوصی استراتفور در تگزاس آمریکا، اماراتی‌ها «بلندپروازی استراتژیک» خود را کاهش داده و از مکان‌هایی که در آن حضور داشته‌اند، خارج می‌شوند.

این تحلیلگر معتقد است که حضور گسترده نظامی اماراتی‌ها در خارج از کشورشان، آن‌ها را بیش از تحملشان در معرض خطر قرار داده است.

امارات عربی متحده با هزینه میلیون‌ها دلار، بندر آساب را لایروبی کرد و باند پرواز سه هزار ۵۰۰ متری اش را بهبود بخشید تا امکان پرواز هواپیماهای سنگین پشتیبانی و ترابری در آن فراهم شود.

به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد، اماراتی‌ها با گذشت زمان، تجهیزات نظامی مانند خودروهای جنگی دوزیست را در فرودگاه آساب مستقر کردند؛ خودروهایی که در جنگ یمن از آن‌ها استفاده شده است.

همچنین در این پایگاه نظامی در کنار نیروهای اماراتی و یمنی، نیروهای سودانی مشاهده شده بودند. برخی منابع خبری گفته‌اند که کشتی حامل سودانی ها را در حال رفت و آمد به بندر آساب مشاهده کرده‌اند.

اکونومیست: شاخ آفریقا به عرصه رقابت منطقه‌ای ایران، امارات و اسرائیل بدل شده است

برخی ناظران بین‌المللی بر این باورند که نیروهای حوثی همین کشتی را در سال ۲۰۱۶ مورد هدف قرار دادند.

دولت امارات در آن زمان ادعا کرد که این کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه بوده است؛ ادعایی که توسط کارشناسان سازمان ملل متحد مورد تأیید واقع نشد.

مایکل نایتس، عضو مؤسسه سیاست خاورمیانه در واشنگتن که روی پایگاه آساب مطالعه کرده است، گفت که در پایگاه نظامی امارات عربی متحده در اریتره، بیمارستان صحرایی بسیار مجهزی برای مداوای مجروحان جنگ یمن تأسیس شده بود.

همچنین خبرها از احداث یک مرکز برای نگهداری زندانیان حکایت دارند. برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در پی فشارهای بین‌المللی که به سوء استفاده از زندانیان متهم شده بود از این زندان استفاده کرده است.

اما تصاویر ماهواره‌ای از این بندر در اوایل ژانویه سال جاری نشان می‌دهند که وسایل نقلیه و سایر تجهیزات نظامی و غیرنظامی منتظر بارگیری در کشتی بوده‌اند. بر اساس اطلاعات به دست آمده، این کشتی پنجم فوریه بندر را ترک کرده است.

پیشتر تصاویر ماهواره ای نشان داده بودند که کارگران پس از تخریب سازه‌های کنار بندر آساب، تجهیزات درون این سازه‌ها را به شمال پادگان منتقل کرده‌اند.

تصاویر همچنین از تخریب آشیانه‌های هواپیماهای بدون سرنشین نیز حکایت دارند. برخی ناظران بین‌المللی خبر داده‌اند که امارات از هواپیماهای بدون سرنشین ساخت چین برای کشتن رهبران حوثی‌ در جنگ یمن استفاده کرده است.

انهدام آشیانه‌های هواپیماهای بدون سرنشین در بندر آساب پس از آن انجام شد که شورشیان در منطقه تیگرای اتیوپی در ماه نوامبر ادعا کردند که هواپیماهای بدون سرنشین اماراتی از آساب علیه مواضع آنها حمله کرده‌اند. البته امارات در مورد این ادعای شورشیان تا کنون اظهارنظر نکرده است.از سوی دیگر برخی کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که امارات از طریق بندر آساب برای یکی از طرف‌های درگیر در جنگ لیبی تجهیزات نظامی فرستاده است.

با این حال برخی منابع خبری گفته‌اند که یک هواپیمای باری که در اوکراین ثبت شده است اواخر ژانویه چندین پرواز بین بندر آساب در اریتره و شهر العین در امارات عربی متحده داشته است.

البته گفته شده است که با وجود تخلیه پایگاه اما همچنان بالگردهای تهاجمی اماراتی در پایگاه بندر آساب دیده شده‌اند.

متخصصان نظامی از این بندر به عنوان یک نقطه استراتژیک مهم یاد می‌کنند زیرا در کنار تنگه مهم باب المندب قرار گرفته و دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می‌کند.

با این حال گویا امارات عربی کنترل تهدیدهای نزدیک به مرزش را بر حضور در فاصله دورتر از مرزهایش ترجیح داده است.امارات از سال ۲۰۱۹ و هم‌زمان با تشدید جنگ لفظی میان آمریکا و ایران بر نگرانی‌هایش افزوده شده است.

از همین رو این کشور حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۹ با رها کردن پایگاهی که برای ۳۰ سال از اریتره اجاره کرده بود، خبر داد که از جنگ یمن خارج می‌شود.

اما الکس آلمیدا، یک تحلیلگر امنیتی بر این باور است که اماراتی ها فقط تا آنجا که بتوانند بالاتر از وزن خود مشت بزنند، ادامه می‌دهند اما وقتی فهمیدند که یمن برای آنها ارزش ندارد، به سرعت تصمیم گرفتند که از جنگ خارج شوند.