جنایت اهواز؛ پخش تصویر و فیلم قتل مونا حیدری ممنوع اعلام شد | DW | 07.02.2022

18/11/1400 02:13 ب.ظ

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) در پی قتل فجیع مونا حیدری، زن ۱۷ ساله اهوازی توسط شوهرش، پخش عکس و فیلم مربوط به این جنایت را ممنوع اعلام کرد.

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، نشر هرگونه محتوا شامل عکس و ویدیو از صحنه قتل مونا حیدری، زن ۱۷ ساله اهوازی به دست شوهرش را ممنوع اعلام کرد.در ابلاغیه ساترا با هشدار به پلتفرم‌های کاربرمحور آمده است: «با توجه به محتوای آسیب‌زای این تصاویر برای وضعیت سلامت جامعه و جلوگیری از آسیب‌های وارده از طریق نشر آن‌ به امنیت روانی جامعه پخش تصویر یا فیلم از این صحنه در پلتفرم‌های اینترنتی و شبکه‌های مجازی ممنوع است.

در ابلاغیه ساترا با هشدار به پلتفرم‌های کاربرمحور آمده است: «با توجه به محتوای آسیب‌زای این تصاویر برای وضعیت سلامت جامعه و جلوگیری از آسیب‌های وارده از طریق نشر آن‌ به امنیت روانی جامعه پخش تصویر یا فیلم از این صحنه در پلتفرم‌های اینترنتی و شبکه‌های مجازی ممنوع است.»

در پی قتل فجیع مونا حیدری، زن ۱۷ ساله اهوازی به دست شوهرش و چرخاندن سر بریده او در شهر، پایگاه خبری رکنا که ویدیوی این صحنه را منتشر کرده بود توقیف شد. هیأت نظارت بر مطبوعات علت توقیف رکنا را"اشاعه منکر و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی" و"جریحه‌دار شدن احساسات و افکار عمومی" عنوان کرد.

اما هم‌زمان با رکنا، فیلم صحنه به سرعت در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده بود. همسر مقتول که پسر عموی او بود، با همدستی برادرش این جنایت را مرتکب شد. این دو ساعاتی پس از جنایت دستگیر شدند. اطلاعات چندانی در باره مقتول وجود ندارد. یکی از بستگان آنها گفته که مونا (غزل) حیدری را در ۱۵ سالگی شوهر دادند و او چند ماه به ترکیه گریخته بود.

ادامه مطلب:
dw_persian »

تلویزیون، بهار 1401 پخش "جشن سربرون" را آغاز می‌کند- اخبار رادیو و تلویزیون - اخبار فرهنگی تسنیم | Tasnimتلویزیون، بهار ۱۴۰۱ پخش جشن سربرون را آغاز می‌کند تهیه‌کننده سریال «جشن سربرون» اعلام کرد که قرار است از خردادماه این مجموعه تلویزیونی روی آنتن برود این سریال در۴۵قسمت آماده می‌شود و قرار است در صورتِ بازتابِ خوب ورضایت مخاطبان تافصل پنجم ادامه پیدا کند انصاف بدهیم بهترین وقت برای پخش این خبر همین زمان بود. نام سریال را درست می خوانم: 'جشن سربُرون خواستگاری از دختر کم سال و حوادث بعد از آن همزمانی انتشار خبر سربُرون تلویزیون با سربُرون همسر نوجوان در اهواز را چه فالی بگیریم؟ کج_سلیقگی

بحران اوکراین؛ صدراعظم آلمان وارد واشنگتن شد | DW | 07.02.2022اولاف شولتس، صدراعظم آلمان یک‌شنبه شب ۶ فوریه وارد فرودگاه واشنگتن شد. او قرار است درباره بحران اوکراین با جو بایدن و دیگر مقامات ایالات متحده دیدار و گفت و گو کند. بحران اوکراین ایران و برجام را از فکر همه پاک کرد !

رابرت مالی: مذاکرات وین این هفته آغاز می‌شود | DW | 07.02.2022فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران گفته هفته جاری دیپلمات‌ها به وین باز می‌گردند تا مذاکرات احیای برجام با ایران را از سر بگیرند. دور هشتم این مذاکرات حدود یک هفته پیش متوقف شده بود.

صدراعظم آلمان: به ایران گفته شده که اکنون زمان تصمیم‌گیری است | DW | 07.02.2022اولاف شولتس در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفت این پیام به ایران داده شده که اکنون زمان تصمیم‌گیری است؛ نه طولانی‌ شدن گفت‌وگوها. قرار است مذاکرات احیای برجام پس از یک هفته وقفه، سه‌شنبه ۸ فوریه از سرگرفته شود. ای آقا...16ساله که زمان تصمیم گیریه... آلمان خفه شه بشینه سر جاش.سه سال و نیم هم آلمان وقت داشت که تصمیم بگیره.منهم اگر مثل جمهوری اسلامی احمق بودم تا سی سال هم ادامه پیدا میکرد.. جمهوری اسلامی هم در جوار اساتیدی مثل شما دوره هاش رو گذرونده.بازی با زمان و کلمات.چه انتظاری دارید؟ سه سال و نیم تفرقه افکنی و فتنه گری فقط شکر خوری از نوع المانی

فیلم ماجرای اهواز افکار عمومی را جریحه‌دار کرد/توقیف «رکنا» سیاسی نبودمدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در پی توقیف پایگاه خبری رکنا اظهار کرد: ما همچنان از آزادی رسانه حمایت می کنیم و هیچ گونه نگاه سیاسی نسبت به توقیف این رسانه وجود نداشته بلکه نگاه ما کاملا نگاه اجتماعی و افکار عمومی است. رسانه ای که از سوی حاکمیت برای انتشار مجوز گرفته است، باید قوانین رسانه را بداند و رعایت کند. واقعا خبر گزاری رکنا عملی خلاف قانون نشر انجام داده...آخه انسان عاقل خشونت و قتل رو ترویج میکنه؟؟؟🙁🙁🙁

گفت‌وگوی تلفنی نخست‌وزیر اسرائيل و بایدن در مورد ایران و داعش | DW | 06.02.2022نخست‌وزیر اسرائیل عملیات منجر به کشته شدن رهبر داعش را به جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تبریک گفت. سران دو کشور در مورد فعالیت‌های نظامی ایران در خاورمیانه و برنامه موشکی و هسته‌ای این کشور نیز گفت‌وگو کردند.

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، نشر هرگونه محتوا شامل عکس و ویدیو از صحنه قتل مونا حیدری، زن ۱۷ ساله اهوازی به دست شوهرش را ممنوع اعلام کرد.

در ابلاغیه ساترا با هشدار به پلتفرم‌های کاربرمحور آمده است: «با توجه به محتوای آسیب‌زای این تصاویر برای وضعیت سلامت جامعه و جلوگیری از آسیب‌های وارده از طریق نشر آن‌ به امنیت روانی جامعه پخش تصویر یا فیلم از این صحنه در پلتفرم‌های اینترنتی و شبکه‌های مجازی ممنوع است.»

در پی قتل فجیع مونا حیدری، زن ۱۷ ساله اهوازی به دست شوهرش و چرخاندن سر بریده او در شهر، پایگاه خبری رکنا که ویدیوی این صحنه را منتشر کرده بود توقیف شد.

هیأت نظارت بر مطبوعات علت توقیف رکنا را"اشاعه منکر و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی" و"جریحه‌دار شدن احساسات و افکار عمومی" عنوان کرد.

اما هم‌زمان با رکنا، فیلم صحنه به سرعت در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده بود.

همسر مقتول که پسر عموی او بود، با همدستی برادرش این جنایت را مرتکب شد. این دو ساعاتی پس از جنایت دستگیر شدند. اطلاعات چندانی در باره مقتول وجود ندارد. یکی از بستگان آنها گفته که مونا (غزل) حیدری را در ۱۵ سالگی شوهر دادند و او چند ماه به ترکیه گریخته بود. ظاهرا پدر و عمویش او را با وعده‌هایی مبنی بر امنیت جانی به ایران باز می‌گردانند.قتل فجیع مونا حیدری بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت؛ از درخواست برای تصویب لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت تا محکوم کردن قوانین ضد زن و تبعیض‌آمیز.مطابق ماده ۳۰۲ قانون مجازات اسلامی در صورتی که شوهری، زن خود را هنگام رابطه جنسی با مرد بیگانه مشاهده کند و یقین داشته باشد که این رابطه جنسی، ناشی از اجبار غیرقابل گریز (مانند تجاوز–زنای به عنف) نیست، می تواند با به قتل رساندن همسر خود و مرد بیگانه، از مجازات در امان باشد.

بنفشه جمالی روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان در توییترش متهم ردیف اول پرونده قتل مونا حیدری را حکومتی دانسته که اینگونه قتل‌ها را مجاز می‌شمارد.

گروه دیگری نیز کودک‌همسری و قوانین مربوط به آن را علت وقوع چنین فجایعی دانسته‌اند.

برخی از مقامات سابق معاونت‌های زنان در دولت‌های پیشین و فعالان اصلاح‌طلب نیز قتل مونا حیدری را دلیل دیگری بر لزوم تصویب هرچه سریعتر لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت دانسته‌اند، از جمله آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی.حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت

" بیش از ۱۰ سال است که معطل تصویب و تبدیل شدن به قانون است. این لایحه پس از کش و قوس‌های فراوان در دی ماه سال ۱۳۹۹ به تصویب هیأت دولت رسید و در ۳۰ دی‌ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. مجلس اما از اعلام وصول لایحه تا پنج ماه بعد سرباز زد و بالاخره در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام وصول و با قید یک فوریت به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارجاع شد.