با گذشت حدود 4.5 قرن از درگذشت معمار سنان، خالق بزرگترین آثار جاودانه دوران عثمانی هر سال در روز دهم ماه محرم «روز عاشورا» بنا به وصیت او آش عاشوره در بین اهالی مردم استانبول توزیع میشود. - خبرگزاری آناتولی Şahin Demir | Istanbul استانبول/ شاهین دمیر/ خبرگزاری آناتولی معمار سنان اسطوره دوره خود و خالق آثار بی شمار در امپراتوری عثمانی در وصیتی که از خود برای نسلهای آینده به جا گذاشته، دهم ماه محرم یعنی روز عاشورا را روز توزیع آش «عاشوره»...
Şahin Demir | Istanbul استانبول/ شاهین دمیر/ خبرگزاری آناتولی معمار سنان اسطوره دوره خود و خالق آثار بی شمار در امپراتوری عثمانی در وصیتی که از خود برای نسلهای آینده به جا گذاشته، دهم ماه محرم یعنی روز عاشورا را روز توزیع آش «عاشوره» (شعله زرد سنتی ترکیه) اعلام کرده است.
این موضوع در وصیتنامه سنان که پس از چند سده هنگام مرمت مسجد سلیمانیه استانبول در لابه لای کتابخانه آن یافت شده، مطرح شده است که در دهم ماه محرم هر سال پس از زیارت مزار او و تلاوت چند آیاتی از قرآن کریم در بین مردم تهی دست و اهالی شهر غذا و آش عاشوره توزیع شود.
این وصیت نیز امسال در بیرون حیاط مسجل سلیمانیه در منطقه بایزید فاتح استانبول (پشت پردیس دانشگاه استانبول) اجرا شد. حسن گورسوی، رئیس بنیاد و گروه شرکتهای گورسوی که پروژه مرمت مسجد سلیمانیه را در بین سال هالی 2007 و 2010 بر عهده داشتند، در مورد یافته شدن و اجرای این وصیتنامه گفت: ما پروژه بازسازی مسجد سلیمانیه که از پروژههای جامع نوسازی دوره جمهوری ترکیه به حساب می آمد را بر عهده گرفتیم. headtopics.
حضور تکتیراندازان پلیس در راهپیمایی افتخار دگرباشان جنسی در بوسنی💢با وجود تهدید به خشونت از جانب گروههای ضد دگرباشی جنسی در فضای مجازی، اولین راهپیمایی افتخار دگرباشان جنسی در سارایوو بدون برخورد و درگیری برگزار شد بیشتر بخوانید🔽
با گذشت حدود 4.5 قرن از درگذشت معمار سنان، خالق بزرگترین آثار جاودانه دوران عثمانی هر سال در روز دهم ماه محرم «روز عاشورا» بنا به وصیت او آش عاشوره در بین اهالی مردم استانبول توزیع میشود.
Şahin Demir |
Istanbul
استانبول/ شاهین دمیر/ خبرگزاری آناتولی
معمار سنان اسطوره دوره خود و خالق آثار بی شمار در امپراتوری عثمانی در وصیتی که از خود برای نسلهای آینده به جا گذاشته، دهم ماه محرم یعنی روز عاشورا را روز توزیع آش «عاشوره» (شعله زرد سنتی ترکیه) اعلام کرده است.
این موضوع در وصیتنامه سنان که پس از چند سده هنگام مرمت مسجد سلیمانیه استانبول در لابه لای کتابخانه آن یافت شده، مطرح شده است که در دهم ماه محرم هر سال پس از زیارت مزار او و تلاوت چند آیاتی از قرآن کریم در بین مردم تهی دست و اهالی شهر غذا و آش عاشوره توزیع شود.
این وصیت نیز امسال در بیرون حیاط مسجل سلیمانیه در منطقه بایزید فاتح استانبول (پشت پردیس دانشگاه استانبول) اجرا شد.
حسن گورسوی، رئیس بنیاد و گروه شرکتهای گورسوی که پروژه مرمت مسجد سلیمانیه را در بین سال هالی 2007 و 2010 بر عهده داشتند، در مورد یافته شدن و اجرای این وصیتنامه گفت: ما پروژه بازسازی مسجد سلیمانیه که از پروژههای جامع نوسازی دوره جمهوری ترکیه به حساب می آمد را بر عهده گرفتیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در آن دوره به چند سند مهم از جمله وصیتنامه معمار سنان دست یافتیم. در آن معمار سنان وصیت کرده بود که در روز دهم ماه محرم هر سال پس از دعاخوانی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، به افراد نیازمند آش عاشوره و غذا توزیع شود. ما نیز از سال 2010 این وصیت را اجرت می کنیم. امیدواریم که تا ابد بتوانیم این کار را ادامه دهیم.
گورسوی بیان کرد: مسجد سلیمانیه از لحاظ معماری، پی ریزی و بسیاری از موارد یکی از شاهکارهای دوره عثمانی است که علیرغم حوادث طبیعی و غیر طبیعی توانسته است به طور مستحکم تا به امروز باقی مانده است.
توزیع آش عاشوره اقدامی نمادین و بخشی از سنتهای دیرین مردم ترکیه است که در نیمه نخست ماه محرم به ویژه روز عاشورا انجام می شود.
معمار سنان سال 1490 در روستای آغیرناس قیصری دیده به جهان گشود، در زمان سلطان سلیم به استانبول آمد، در دوره سلطان سلیمان قانونی در ینی چری مشغول به کار شد و در 9 آوریل 1588؛ در سن 98 سالگی درگذشت.
وی با ساختن پلی طی 13 روز بر رودخانه پراووت مولداوی توجه سلطان سلیمان را به خود جلب کرد و عنوان سرمعمار به وی اعطا شد. او دارای 365 اثر؛ شامل 92 نمازخانه، 52 مسجد، 55 مدرسه، 7 دارالقرآن، 20 مقبره، 17 امارت، 3 بیمارستان، 6 آبراه، 10 پل، 20 کاروانسرا، 36 کاخ، 8 انبار و 48 حمام است.
آرامگاه سنان در مجموعه سلیمانیه که از بالا به صورت قطب نماست به عنوان شاهکار شناخته می شود. مسجد خسرویه حلب (1537-1537) و مسجد شاهزاده استانبول (1548-1548) از اولین آثار اوست. وی بابت ساخت مسجد سلیمانیه، مشهور"شاه اثر" و"شاهکار"، لقب"والا" را دریافت کرد.
او آبریزها، چشمه ها، مجموعه و مساجد مختلفی را در شهرهایی مانند استانبول، ادیرنه، آنکارا، کایسری، ارزوروم، مانیسا، بولو، چوروم و کوتاهیه، و همچنین سرزمین های عثمانی مانند حلب، دمشق و در سن 85 سالگی مسجد سلیمیه را به عنوان یک شاه اثر دیگری ساخت.
معمار سینان 365 اثر در سرزمینهای عثمانی، از جمله 200 اثر نیز در استانبول و مناطق مجاور آن از خود به یادگار گذاشته است. 58 اثر از 100 اثر وی در استانبول، اصالت خود را کماکان حفظ کرده است.
آثار مهم او در استانبول عبارتند از: مجتمع عتیق والده سلطان در اسکودار، قصر ابراهیم پاشا در میدان سلطان محمد (موزه هنرهای اسلامی)، آرامگاهی در بشیکتاش که برای نخستین ناخدای دریا بارباروس خیرالدین پاشا ساخته شده و منارههای ایاصوفیا.
مجموعه سلیمانیه، یکی از مهمترین آثار معماری دوره عثمانی، با وجود بیش از صدها زلزله در استانبول، هرگز آسیب ندیده است. مسجد سلیمیه در ادیرنه به عنوان یکی از آثار برجسته تاریخ و هنر ترک و عثمانی و معماری جهان مشهور است.