تنش بین روسیه و غرب وارد فاز تازه‌ای می‌شود؟

27/09/1400 11:49 ب.ظ

اعتمادآنلاین گزارش می‌دهد: تنش بین روسیه و غرب وارد فاز تازه‌ای می‌شود؟ آمریکا می‌گوید برخی از بندهای پیش‌نویس هشت‌ماده‌ای روسیه غیرقابل قبول است

منیژه موذن-

این خواسته‌ها عبارت‌ است از: ممنوعیت ورود اوکراین به ناتو و محدود کردن استقرار نیروها و تسلیحات در جناح شرقی ناتو؛ یعنی در واقع نیروهای ناتو به جایی بازگردند که در سال ۱۹۹۷ قبل از توسعه به سمت شرق مستقر بودند.

ولادیمیر پوتین از غرب خواسته است که «ضمانت‌های قانونی» امنیت روسیه را ارائه کند. اما پیشنهادهای تهاجمی کرملین احتمالاً در پایتخت‌های غربی به عنوان تلاش برای رسمی کردن حوزه نفوذ جدید روسیه بر اروپای شرقی رد خواهد شد.

ادامه مطلب:
EtemadOnline »

تنش در روابط مسکو و غرب؛ روسیه ۲ بمب‌افکن هسته‌ای را بر فراز بلاروس به پرواز درآورداقدام روسیه در حالی صورت گرفت که که تنش‌ بین کشورهای غربی به ویژه اروپایی‌ها با بلاروس طی هفته‌های گذشته افزایش یافته بود.

اوکراین: ما تهدیدهای روسیه را کاملا جدی گرفته‌ایماولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در اظهاراتی اختصاصی به شبکه «العربیه» تاکید کرد که پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا، گزینه استراتژیک مردم اوکراین

هشدار ناتو به روسیه درباره اوکراین

پیشنهادات امنیتی روسیه به آمریکا برای محدود کردن نفوذ ناتوروسیه روز جمعه ۱۷ دسامبر از پیش‌نویس دو پیمان امنیتی برای محدود کردن نفوذ نظامی آمریکا و ناتو در کشورهای همسایه‌اش خبر داد. مثل همیشه قدرت پوشالی روسیه ۶ارتوپورتش معلوم شد .فوری تقاضای مذاکره دادچون میدونه اقتصادش موچو بی اساسه

نماینده روسیه تاریخ احتمالی نشست بعدی مذاکرات برجام را اعلام کرد | DW | 18.12.2021ایران پس از پایان دور هفتم مذاکرات هسته‌ای در وین تاریخ دقیق بازگشت به نشست برجام را اعلام نکرده است. نماینده روسیه اما گفته است که مذاکرات یا در ۲۷ دسامبر در سطح کارشناسی و یا سوم ژانویه از سرگرفته خواهد شد. در هر صورت مردم ایران بازنده خواهد بود هنوز نمیدانند تاریخ یعنی روز معیّن و ساعت معیّن!!!

مشاور امنیت ملی کاخ سفید: آماده مذاکره با روسیه در مورد «خواسته‌های امنیتی» مسکو هستیمجیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز جمعه ۲۶ آذر و در نشستی به میزبانی اندیشکده شورای روابط خارجی گفت ایالات متحده آماده گفت‌وگو با روسیه بر سر خواسته‌های امنیتی آن کشور است. بایدن فاقد اَقتدار میباشد مُقابل بلوک شرق و صد البته روسیه بازنده اصلی خواهد بود اگر ب اوکراین تَجاوز نَظامی کند و بی شک سَرنوشتی همچون شوروی سابق خواهد داشت

منیژه موذن-

روسیه برای کاهش تنش‌ها با غرب یک پیش‌نویسی هشت‌ماده‌ای ارائه داده که به گفته آمریکا بسیاری از بندهای آن غیرقابل قبول است.

این خواسته‌ها عبارت‌ است از: ممنوعیت ورود اوکراین به ناتو و محدود کردن استقرار نیروها و تسلیحات در جناح شرقی ناتو؛ یعنی در واقع نیروهای ناتو به جایی بازگردند که در سال ۱۹۹۷ قبل از توسعه به سمت شرق مستقر بودند.

این پیش‌نویس هشت‌ماده‌ای در حالی از سوی وزارت خارجه روسیه منتشر شد که نیروهای این کشور در فاصله نزدیک مرزهای اوکراین گرد آمده‌اند. مسکو اعلام کرده که نادیده گرفتن منافعش منجر به «پاسخ نظامی» مشابه بحران موشکی کوبا در سال 1962 خواهد شد.

ولادیمیر پوتین از غرب خواسته است که «ضمانت‌های قانونی» امنیت روسیه را ارائه کند. اما پیشنهادهای تهاجمی کرملین احتمالاً در پایتخت‌های غربی به عنوان تلاش برای رسمی کردن حوزه نفوذ جدید روسیه بر اروپای شرقی رد خواهد شد.

این خواسته‌ها که برای اولین بار از سوی مسکو به طور کامل بیان شد، این هفته به ایالات متحده تحویل داده شد. این درخواست‌ها اذعان می‌کند ناتو هرگونه نیرو یا سلاحی را که به کشورهایی که پس از سال 1997 وارد این اتحاد شده‌اند- شامل بخش بزرگی از اروپای شرقی از جمله لهستان و کشورهای شوروی سابق (استونی، لیتوانی، لتونی و کشورهای بالکان) - داده است، حذف کند.

روسیه همچنین از ناتو خواسته است که گسترش بیشتر از جمله الحاق اوکراین به این ائتلاف را رد کند و مانورهای نظامی را بدون توافق قبلی روسیه در اوکراین، شرق اروپا و کشورهای قفقاز مانند گرجستان یا آسیای مرکزی برگزار نکند.

این پیشنهادها احتمالاً از سوی کشورهای ناتو، به ویژه لهستان و کشورهای بالتیک، به شدت منفی نگریسته خواهد شد. آنها هشدار داده‌اند که روسیه در تلاش است تا دوباره در این منطقه نفوذ کند و این را مدرکی دال بر محدود شدن حاکمیت خود از سوی مسکو تلقی می‌کنند.

یک مقام ارشد آمریکایی روز جمعه گفت کرملین می‌داند که برخی از بخش‌های پیشنهادهایش «غیرقابل قبول» است.

ینس استولتنبرگ، رئیس ناتو، پیش از این هرگونه توافقی را که اوکراین را از حق ورود به ائتلاف نظامی محروم کند رد کرده و گفته است که این به اوکراین و 30 کشور ناتو بستگی دارد.

در حال حاضر موانع بزرگی برای ورود اوکراین به این ائتلاف، از جمله اختلاف ارضی این کشور با روسیه بر سر کریمه ضمیمه‌شده، وجود دارد.

سند روسیه همچنین از دو کشور می‌خواهد تا هرگونه سامانه موشکی کوتاه‌برد یا میان‌برد را از دسترس خارج کنند و جایگزین معاهده قبلی نیروهای هسته‌ای میان‌برد (INF) شود که ایالات متحده در سال 2018 آن را ترک کرد.