دونالد ترامپ رقیب دموکرات خود را متهم کرده که طرح ۷۰۰ میلیارد دلاری «جنس آمریکایی بخرید» را از روی برنامههای او تقلب کرده است. این روزها هر دو نامزد مطرح انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر(۱۳ آبان) گرایش به ملیگرایی اقتصادی را نقطه قوت خود میدانند. این یک چرخش بزرگ در سیاستهای اقتصادی حزب دموکرات است. هیلاری کلینتون رقیب آقای ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ به صراحت طرح آقای ترامپ را برای ممانعت از انتقال کارخانهها و سرمایهها از خاک آمریکا به منظور ایجاد اشتغال بیشتر، مورد انتقاد قرار داد.
اما اکنون آقای بایدن از انتفاع شرکای بزرگ تجاری آمریکا به ویژه چین از مبادله ناعادلانه با این کشور سخن میگوید، درست شبیه به آن چه آقای ترامپ طی چهار سال گذشته گفته است.
نامزد مطرح دموکراتها همچنین تلاش دارد تا به پشتوانه کارزار کارگران یقه آبی حامی او، سیاستهای اقتصادی ملیگرایانه رئیس جمهوری آمریکا را به چالش بکشد. چنان که از طرح سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری خود برای توسعه تولید آمریکایی رونمایی کرده و همزمان وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات ۳۰۰ میلیارد دلار نیز به گسترش تحقیق و توسعه در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دهد.
برنامه ترامپ و بایدن برای احیای اقتصاد آمریکا در دوران پساکرونا چیست؟ آقای بایدن حتی در برخی برنامههای خود گوی سبقت را از رقیب جمهوریخواه خود ربوده است. به طوری که اعلام کرده، قصد دارد در صورت حضور در راس دولت ایالات متحده برای آن دسته از شرکتهایی را که با حذف کارگر آمریکایی اقدام به استخدام کارگر خارجی در شعب خارج از خاک آمریکا میکنند، تنبیههایی از جمله در زمینه الزام به بازگشت سرمایه و جریمه مالیاتی در نظر میگیرد. headtopics.com
دونالد ترامپ رقیب دموکرات خود را متهم کرده که ایده طرح ۷۰۰ میلیارد دلاری «جنس آمریکایی بخرید» را از روی برنامههای او دزدیده است. این روزها هر دو نامزد مطرح انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر(۱۳ آبان) گرایش به ملیگرایی اقتصادی را نقطه قوت خود میدانند. هر چند جو بایدن، نامزد مطرح حزب دموکرات، به مردم وعده میدهد که روابط خارجی آمریکا را که به زعم او در دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ آسیب دیده، ترمیم خواهد کرد ولی خود را طرفدار پر و پاقرص تجارت بی قید و شرط با جهان و توسعه زنجیرههای عرضه جهانی نشان نمیدهد.
این یک چرخش بزرگ در سیاستهای اقتصادی حزب دموکرات است. هیلاری کلینتون رقیب آقای ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ به صراحت طرح آقای ترامپ را برای ممانعت از انتقال کارخانهها و سرمایهها از خاک آمریکا به منظور ایجاد اشتغال بیشتر، مورد انتقاد قرار داد. اما اکنون آقای بایدن از انتفاع شرکای بزرگ تجاری آمریکا به ویژه چین از مبادله ناعادلانه با این کشور سخن میگوید، درست شبیه به آن چه آقای ترامپ طی چهار سال گذشته گفته است.
نامزد مطرح دموکراتها همچنین تلاش دارد تا به پشتوانه کارزار کارگران یقه آبی حامی او، سیاستهای اقتصادی ملیگرایانه رئیس جمهوری آمریکا را به چالش بکشد. چنان که از طرح سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری خود برای توسعه تولید آمریکایی رونمایی کرده و همزمان وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات ۳۰۰ میلیارد دلار نیز به گسترش تحقیق و توسعه در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دهد.
برنامه ترامپ و بایدن برای احیای اقتصاد آمریکا در دوران پساکرونا چیست؟
آقای بایدن حتی در برخی برنامههای خود گوی سبقت را از رقیب جمهوریخواه خود ربوده است. به طوری که اعلام کرده، قصد دارد در صورت حضور در راس دولت ایالات متحده برای آن دسته از شرکتهایی را که با حذف کارگر آمریکایی اقدام به استخدام کارگر خارجی در شعب خارج از خاک آمریکا میکنند، تنبیههایی از جمله در زمینه الزام به بازگشت سرمایه و جریمه مالیاتی در نظر میگیرد.
نامزد دموکراتها افزون بر شعار «آمریکایی بخرید» که بسیار به طرح آقای ترامپ برای تشویق مردم به خرید محصولات آمریکایی شبیه است، برنامههای مشابه دیگری نیز دارد؛ از جمله الزام به استفاده از فولاد ساخت آمریکا در طرحهای راهسازی دولتی.
تحلیلگران مسایل سیاسی آمریکا معتقدند که با افزایش تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا برنامهها و شعارهای ملیگرایانه آقای بایدن در حوزه اقتصاد به طور روز افزونی در حال افزایش است. به اعتقاد آنها با ادامه روند موجود، شعار «اول آمریکا» که آقای ترامپ این روزها آن را سر داده، بدل به محوریترین چالش دو رقیب جدی انتخابات ۳ نوامبر شود و هر کدام که بتوانند مردم را متقاعد کنند که این شعار را عمیقتر باور دارد، وارد کاخ سفید خواهد شد.