تحریم تسلیحاتی ایران؛ قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای نیاورد، حالا چه خواهد شد؟ - BBC News فارسی

  • 📰 bbcpersian
  • ⏱ Reading Time:
  • 64 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 29%
  • Publisher: 51%

ایران اخبار اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

تحریم تسلیحاتی ایران؛ قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای نیاورد، حالا چه خواهد شد؟

جمعه ۲۳ مرداد، تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسانده بود، با شکست روبرو شد و هیچ یک از اعضای این شورا، جز خود آمریکا و جمهوری دومینیکن، به پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا رای مثبت ندادند. آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که در صورت شکست طرح مزبور از "بازگشت یک‌باره" تحریم‌ها استفاده خواهد کرد.

مکانیسم مندرج در برجام باید از کمیسیون حل اختلاف بگذرد که در عمل ممکن است تا طرح موضوع در شورای امنیت ماه‌ها طول بکشد. اما سازوکار ماشه طبق قطعنامه چنین شروع می‌شود که یک "کشور شرکت کننده در برجام"، تعریف شده در بند ۱۰، به شورای امنیت در خصوص "نقض چشمگیر تعهدها در چارچوب برجام" شکایت می‌کند. سپس هر عضو شورای امنیت می‌تواند قطعنامه‌ای پیشنهاد کند که شکایت رفع شود.

مخالفان آمریکا، از جمله چین و روسیه و ایران استدلال می‌کنند که آمریکا علنی اعلام کرده که از برجام خارج شده است و هیچ حقی برای استناد به مفاد آن توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد.گروهی از کازشناسان عنوان می‌کنند که روسیه و چین ممکن است بر اساس ادعای خود، پیشنهادی را مبنی بر اینکه آمریکا حق چنین اقدامی را ندارد به رای بگذارند. از نظر این گروه روسیه و چین می‌توانند بگویند که چون موضوع مربوط به "روال اداری" است، تنها ۹ رای از مجموع ۱۵ رای برای تصویب آن لازم است و قابلیت وتو نیز ندارد.

موضوع از اینجا قدری پیچیده می‌شود. اگر روسیه و چین هیچ اقدامی نکنند، شمارش معکوس برای رسیدن به روز سی‌ام و بازگشت تحریم‌ها شروع می‌شود و آمریکا به هدفش رسیده است. اما اگر چین و روسیه این را به رای بگذارند که موضوع "روال اداری" هست یا نه و موفق هم بشوند، در مرحله بعد می‌توانند اینکه آمریکا حق دارد از ایران شکایت کند را به رای بگذارند و با ۹ رای آمریکا را منفعل کنند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 15. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

وزیر خارجه آمریکا از اقدام لیتوانی در شناسایی حزب‌الله به عنوان یک سازمان تروریستی استقبال کرد🔺وزیر خارجه آمریکا از اقدام لیتوانی در شناسایی حزب‌الله به عنوان یک سازمان تروریستی استقبال کرد ⚡️وزیر خارجه آمریکا از اقدام لیتوانی در شناسایی حزب‌الله به عنوان یک سازمان تروریستی و ممنوعیت فعالیت‌های آن گروه مورد حمایت ایران در لیتوانی استقبال کرد.
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »

اتحادیه اروپا: آمریکا نمی‌تواند به سازوکار اسنپ‌بک متوسل شودلندن – ایرنا – سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد که این کشور در شرایطی نیست که بتواند مکانیسم اسنپ بک (بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران) را که مختص اعضای برجام است استفاده کند.
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »

'مخالفت اتحادیه اروپا' با کاربرد مکانیسم ماشه به وسیله آمریکا - BBC News فارسیاتحادیه اروپا آمریکا را فاقد حق فعال کردن مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم های بین المللی علیه ایران می داند. به گفته یکی از سخنگویان جوسپ بورل، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آمریکا به خاطر خروج از توافق هسته ای از چنین حقی برخوردار نیست. همزمان، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ که در زمان خروج آمریکا از برجام عهده دار این سمت بود، توسل به مکانیسم ماشه را رد کرده است.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

شمار مبتلایان به کرونا در افغانستان به 37 هزار 551 نفر رسیدشمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با شناسایی 45 مورد جدید طی شبانه‌روز گذشته به 37 هزار و 551 نفر و شمار قربانیان نیز به 1370 تن رسید. - خبرگزاری آناتولی
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »