تا چه اندازه تهدید داعش در افغانستان جدی است؟

04/06/1400 04:37 ب.ظ

تا چه اندازه تهدید داعش در افغانستان جدی است؟ جزئیات بیشتر🔽

اگرچه اعضای هر دو گروه طالبان و داعش خراسان را شبه نظامیان سنی مذهب تندرو تشکیل می‌دهند، اما هیچ رابطه حسنه‌ای میان آنها وجود ندارد. هر دو گروه در حالی که ادعا می‌کنند پرچم‌داران واقعی جهاد هستند، در استراتژی و جزئیات دین با یکدیگر اختلاف دارند. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نیز در یکی از آخرین سخنرانی‌های خود، خطر حمله این گروه به فرودگاه کابل را «جدی و فزاینده» توصیف کرد.

بر این اساس آمریکا، بریتانیا و استرالیا از مردم خواستند که فرودگاه و حومه آن را ترک کنند و به مکان امنی بروند.

هنگامی که از سخنگوی طالبان درباره تهدیدات داعش پرسیده شد نیز او تایید کرد که ممکن است برخی «مزاحمت‎‌ها» باعث ایجاد مشکلاتی در وضعیت آشفته کنونی شود. او همچنین مسئولیت هر اتفاقی در این اوضاع را بر عهده ایالات متحده دانست که عملیات تخلیه را رهبری می‌کند.چند ماه پس از آنکه داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی در عراق و سوریه اعلام خلافت کرد، گروهی از جنگجویان جدا شده از طالبانِ پاکستان به شبه‌نظامیانی در افغانستان پیوستند و گروه جدیدی را تشکیل دادند و آن را شاخۀ منطقه‌ای داعش خواندند و با ابوبکر البغدادی، رهبر داعش بیعت کردند.

رهبری مرکزی داعش نیز این گروه را رسما تایید کرد؛ بویژه آنکه اعضای این گروه در شمال‌شرق افغانستان از جمله در ولایات کونار، ننگرهار و نورستان نفوذ زیادی پیدا کرده بودند. بنا بر اعلام ناظران سازمان ملل، این گروه توانسته بود در پاکستان و دیگر بخش‌های خاک افغانستان از جمله در کابل نیز سلول‌هایی برای خود ایجاد کند. headtopics.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

در زندان‌های نروژ چه می‌گذرد؟در این ویدئو که از مستند مایکل مور با نام «حمله بعدی به کجاست؟» گزینش شده است، نگاه مختصری خواهیم داشت به سیستم زندان‌های نروژ.

سازمان بسیج تا ریشه کنی کرونا در کنار اقشار آسیب پذیر خواهد بودرئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور اعلام کرد: رزمایش سراسری 'عاشقان ثارالله' به منظور مقابله با بیماری کرونا و در قالب کمک های مومنانه تهران برگزار شد. چون سازمان بسیج آمد : واقعا همه بدانند دیگر می میریم شک نکنید چون رییسی تیم هاشون از دزدان و قاتلان و تشنه گان قدرت ثروت هستند که ۴۳ سال سیر نشدند اینها جولان دهنده گان نابودی ایران نسل ایرانی هستند شک نکنید این خط این نشان یادتان باشد چه نوشتم واقعیت آینده ایران 🤣🤣🤣🤣🤣 خدا بداد مردم برسه... بدبختی ما همینه که یک مشت الاغ نادان فکر میکنند با روزه خونی و سینه زدن مشکلات رفع میشه.. ما نخواستیم

مرگ ۶۶۵ بیمار مبتلا به کرونا در ایران؛ «آمار فوتی‌ها را تا ۷ برابر بیشتر کنید»استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با روزنامه جوان وزارت بهداشت ایران را به «مهندسی داده‌ها» متهم کرد. وی همچنین خواستار «محاکمه» مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا شد. 🔴آیا به خواسته شاهزاده رضا پهلوی توجه شد؟ نامه به رییس سازمان بهداشت جهانی برای تحقیقات فوری در خصوص کشتارجمعی مردم ایران جناب دکتر تدروس ادهانوم قبریسوس مدیر کل سازمان بهداشت جهانی وضعیت کووید-۱۹در ایران به نقطه بحرانی رسیده است‼️ ... با احترام، رضا پهلوی OfficialRezaPahlavi

ویتامین دی بخورید تا از خطر ابتلا به سرطان روده در امان باشید

چلیک: ترکیه تا زمانی که مردم افغانستان بخواهند در کنار آنها خواهد بودسخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه گفت کشورش تا زمانی که مردم افغانستان بخواهند در کنار آنها خواهد بود. - خبرگزاری آناتولی

مخالفت آمریکا با تمدید مهلت ۳۱ اوت؛ بایدن: داعش در صدد حمله به فرودگاه کابل استآقای بایدن با تاکید بر این که هر روز حضور بیشتر در افغانستان خطرات بیشتری را برای نیروهای آمریکایی به دنبال خواهد داشت، گفت:«داعش در صدد هدف قراردادن فرودگاه کابل و حمله به نیروهای آمریکا، متحدانش و نیز غیرنظامیان بی‌گناه است.» جزئیات بیشتر🔽 هیچ نظامی بی گناه نیست مگر اون سرباز وظیفه مرزبانی. امریکا میخواهد باز بیشرمانه فرار کند! امریکا یک شیطان بزرگ است. تمام تلاش این کشور در طول دو دهه این بوده و این هست که افغانستان را قربانی در راه اهداف خود شان نماید.

در حالی که افغان‌های مأیوس در فرودگاه کابل تلاش می‌کنند با یکی از معدود پروازهای موجود کشورشان را ترک کرده و به مکانی امن بروند، مقامات غربی دربارۀ یک تهدید جهادی دیگر هشدار داده‌اند: تهدید شاخه منطقه‌ای گروه «دولت اسلامی» یا همان داعش خراسان.

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نیز در یکی از آخرین سخنرانی‌های خود، خطر حمله این گروه به فرودگاه کابل را «جدی و فزاینده» توصیف کرد. بر این اساس آمریکا، بریتانیا و استرالیا از مردم خواستند که فرودگاه و حومه آن را ترک کنند و به مکان امنی بروند.

هنگامی که از سخنگوی طالبان درباره تهدیدات داعش پرسیده شد نیز او تایید کرد که ممکن است برخی «مزاحمت‎‌ها» باعث ایجاد مشکلاتی در وضعیت آشفته کنونی شود. او همچنین مسئولیت هر اتفاقی در این اوضاع را بر عهده ایالات متحده دانست که عملیات تخلیه را رهبری می‌کند.چند ماه پس از آنکه داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی در عراق و سوریه اعلام خلافت کرد، گروهی از جنگجویان جدا شده از طالبانِ پاکستان به شبه‌نظامیانی در افغانستان پیوستند و گروه جدیدی را تشکیل دادند و آن را شاخۀ منطقه‌ای داعش خواندند و با ابوبکر البغدادی، رهبر داعش بیعت کردند.

رهبری مرکزی داعش نیز این گروه را رسما تایید کرد؛ بویژه آنکه اعضای این گروه در شمال‌شرق افغانستان از جمله در ولایات کونار، ننگرهار و نورستان نفوذ زیادی پیدا کرده بودند.

بنا بر اعلام ناظران سازمان ملل، این گروه توانسته بود در پاکستان و دیگر بخش‌های خاک افغانستان از جمله در کابل نیز سلول‌هایی برای خود ایجاد کند.

شمار جنگجویان عضو «داعش خراسان» روشن نیست و گزارش شورای امنیت سازمان ملل در ماه گذشته، تعداد آنها را از ۵۰۰ تا چند هزار نفر برآورد می‌کند.

منظور از خراسان نیز از نظر این گروه، منطقه‌ای تاریخی و گسترده است که پاکستان، افغانستان، ایران و آسیای مرکزی را در بر می‌گیرد.داعش در هر دو کشور افغانستان و پاکستان مسئول برخی از مرگبارترین حملات سال‌های اخیر بوده است.

اعضای این گروه اقدام به کشتار وسیع غیرنظامیان در هر دو کشور، در مساجد، اماکن مذهبی، میادین عمومی و حتی بیمارستان‌ها کرده‌اند. این گروه به‌ویژه مسلمانان غیرسنی از جمله شیعیان را بسیار هدف قرار داده است.

سال گذشته آنها مسئول حمله‌ای بودند که جهان را شوکه کرد؛ افراد مسلح عضو داعش به زایشگاهی در محله‌ای عمدتا ‌شیعه‌نشین در کابل حمله کردند و ۱۶ نفر شامل دو نوزاد، مادر و زن باردار را کشتند و دهها تن را نیز زخمی کردند.

«داعش خراسان» با وجود کشتارهای گسترده نتوانست هیچ قلمرویی در افغانستان یا پاکستان را به تصرف خود درآورد و به دلیل عملیات ارتش افغانستان با رهبری و پشتیبانی ایالات متحده همچنین حملات طالبان، خسارات سنگینی متحمل شد.

بر اساس ارزیابی‌های سازمان ملل متحد و ارتش آمریکا، داعش خراسان پس از تحمل شکست‌های سنگین، اکنون عمدتا از طریق سلول‌های مخفیِ مستقر در داخل یا حومه شهرها فعالیت می‌کند و دست به حمله می‌زند.