مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در سخنانی در «نشست بغداد برای همکاری و مشارکت»، ضمن بیان اهمیت بازگشت عراق به جایگاه آن، بر مخالفت با تبدیل شدن کشورش به صحنه ادامه حضور بینالمللی برای مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه رئيس جمهوری فرانسه همچنین اجرای موفقیتآمیز انتخابات آتی عراق را به نفع همه دانست.
مکرون همچنین به مشکلات کشورهای منطقه از بحران آوارگان سوریه اشاره کرد و گفت منطقه نیاز به آن دارد که درباره تلاشها و گفتوگوها در این زمینه هماهنگی شود.
از سویی ملک عبدالله دوم پادشاه اردن گفت که حضور مشارکت کنندگان در کنفرانس بغداد با هدف تقویت سیاست گشایش شکل گرفته و حمایت از عراق را اولویت همگان دانست. عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر نیز خواستار «آغاز مرحله جدیدی از همکاریهای منطقهای شد». او بر همبستگی با عراق تاکید کرد و دستاوردهای محقق شده در عراق را با ارزش خواند و گفت «ارتش عراق موفق شد تروریسم را شکست دهد.»
نخست وزیر کویت نیز با تاکید بر این که امنیت و ثبات در عراق در تقویت ثبات منطقه نقش دارد، گفت که عراق توانست بر چالشها غلبه کند و همکاری دوجانبه عراق برای خاتمه دادن به پرونده مفقودان جنگ و آرشیو را با ارزش خواند. headtopics.com
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه پادشاهی عربی سعودی بر حمایت از عراق تاکید کرد و گفت« رهبری سعودی از هیچ تلاشی در جهت حمایت از عراق در تمام زمینهها فروگذار نخواهد کرد.»
درگیری و پایگاهی برای هر گونه تهدید علیه دیگران تاکید کرد.
الکاظمی شنبه، 28 اوت، در اظهاراتی حضور شرکتکنندگان در کنفرانس بغداد، گفت «حذف کامل تروریسم مستلزم مقابله با شرایط و محیطی است که در آن رشد و گسترش مییابد.»الکاظمی در افتتاحیه کنفرانس بغداد، همچنین گفت «نباید به گذشته یا مسیرهای غیر دمکراتیک یا جنگهای بیهوده بازگشت.» و «آنچه ملتهای ما را به هم پیوند میدهد بیش از عواملی است که در میان آنها تفرقه ایجاد میکند.»
ادامه حضور بینالمللی برای مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه
از سویی امانوئ مکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت کنفرانس بغداد از ویژگی خاصی برای ایجاد شراکتها برخوردار است و «ما اینجا برای کمک به عراق و امنیت و ثبات آن حضور داریم». مکرون گفت عراق از جنگها و مشکلات زیادی رنج میبرد و فرانسه به حمایت از عراق و نیروهای مسلح آن برای مبارزه با تروریسم و همچنین احداث طرحهای زیربنایی در این کشور پایبند است.
رئيس جمهوری فرانسه همچنین اجرای موفقیتآمیز انتخابات آتی عراق را به نفع همه دانست.
امانوئل مکرون همچنین تاکید کرد که تروریسم همچنان در عراق و سوریه وجود دارد و نیروهای بینالمللی در انجام ماموریت خود مصمم هستند و به حضور خود برای مبارزه با تروریسم ادامه خواهند داد.
مکرون همچنین به مشکلات کشورهای منطقه از بحران آوارگان سوریه اشاره کرد و گفت منطقه نیاز به آن دارد که درباره تلاشها و گفتوگوها در این زمینه هماهنگی شود.
تاکید بر گشایش در روابط منطقهای و بازیابی جایگاه عراق
از سویی ملک عبدالله دوم پادشاه اردن گفت که حضور مشارکت کنندگان در کنفرانس بغداد با هدف تقویت سیاست گشایش شکل گرفته و حمایت از عراق را اولویت همگان دانست.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز گفت که عراق قابلیت ایفای نقشی فعال در برقراری امنیت و صلح در منطقه را دارد. او امنیت عراق را بخشی از امنیت کشورهای منطقه عنوان کرد و از جامعه بینالمللی خواست حمایتهای لازم از عراق را بعمل آورد.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر نیز خواستار «آغاز مرحله جدیدی از همکاریهای منطقهای شد». او بر همبستگی با عراق تاکید کرد و دستاوردهای محقق شده در عراق را با ارزش خواند و گفت «ارتش عراق موفق شد تروریسم را شکست دهد.»
السیسی درباره تلاش دولت عراق و برگزاری موفق انتخابات آینده در این کشور ابراز اطمینان کرد و تاکید کرد که عراق باید به جایگاه تاریخی و موقعیت آن در جهان عرب بازگردد.
نخست وزیر کویت نیز با تاکید بر این که امنیت و ثبات در عراق در تقویت ثبات منطقه نقش دارد، گفت که عراق توانست بر چالشها غلبه کند و همکاری دوجانبه عراق برای خاتمه دادن به پرونده مفقودان جنگ و آرشیو را با ارزش خواند.
تاکید سعودی بر پایبندی به حمایت از ثبات و توسعه عراق
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه پادشاهی عربی سعودی بر حمایت از عراق تاکید کرد و گفت« رهبری سعودی از هیچ تلاشی در جهت حمایت از عراق در تمام زمینهها فروگذار نخواهد کرد.»
بن فرحان در سخنرانی خود در کنفرانس بغداد گفت برگزاری «این نشست همزمان با چالشهایی است که نیاز به سطح بالاتری از هماهنگیها دارد.»
وزیر خارجه سعودی بر تعهد ریاض در حمایت از امنیت، ثبات و توسعه عراق و همچنین حمایت از دولت مصطفی الکاظمی تاکید کرد. او گفت که سعودی به ادامه هماهنگی با عراق برای مقابله با خطر افراطگرایی ادامه میدهد و نقش دولت عراق در جمعآوری سلاحهای خارج از چارچوب قانون و در دست گروههای شبهنظامی را با ارزش خواند.
بن فرحان همچنین تاکید کرد که «گفتوگو رویکرد سعودی در تعامل با هر گونه اختلافات بینالمللی و منطقهای است.»
در همین راستا مصطفی الکاظمی در حاشیه «نشست همکاری و مشارکت» بغداد با شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودى دیدار کرد. روابط دوجانبه و تقویت همکاریهای مشترک مورد بحث قرار گرفت. بن فرحان بر حمایت سعودی از عراق در برگزاری این نشست و اهمیت آن بر حفظ امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد.وزیر خارجه ترکیه نیز گفت امنیت و ثبات عراق امری حیاتی است و تاکید کرد که هر گونه ناامنی و بیثباتی در عراق بر کشورهای همسایه آن نیز تاثیر میگذارد. چاووش اوغلو گفت آنکارا آمادگی دارد از دولت عراق برای مبارزه با تروریسم حمایتهای کامل را بعمل آورد.
از طرفی حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران ضمن تاکید حمایت کشورش از امنیت، استقلال و وحدت عراق گفت که به کمک به عراق در مبارزه با تروریسم شتافته و در این زمینه از هیچ تلاشی فرودگذار نکرده است. او گفت که تهران همواره بر تحقق صلح از راه گفتوگو تاکید میکند و معتقد است که مذاکره نیاز ضروری کنونی برای رسیدن به امنیت منطقهای پایدار است.
کنفرانس بغداد برای همکاری و مشارکت با هدف پرداختن به مجموعهای از پروندهها از جمله در زمینههای امنیتی، سیاسی و اقتصادی و همچنین تلاش برای بازگشت عراق به جایگاه منطقهای آن برگزار میشود. شرکت کنندگان در این کنفرانس بر ضرورت حمایت از دولت عراق برای مبارزه با تروریسم تاکید خواهند کرد.
رهبران برخی کشورها از جمله امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر شیخ تمیم امیر قطر و دبیرکل اتحادیه عرب و همچنین وزیران خارجه دولت امارات، کویت، سعودی و ترکیه و ایران در کنفرانس بغداد شرکت میکنند.
احتمال میرود در این نشست درباره تحولات سریع در افغانستان، کنترل طالبان بر این کشور و ظهور «داعش» نيز گفتگو شود.
داعش روز پنجشنبه یک حمله تروریستی به فرودگاه کابل انجام داد. این حمله نگرانی از تجدید نفوذ این گروه تروریستی را افزایش داده است.
گفتنی است که با حمایت و پشتیبانی ائتلاف بینالمللی از دولت و ارتش عراق، شکست گروه داعش در سال 2017 در عراق و در سال 2018 در سوریه اعلام شد.
با گذشت چهار سال از اعلام شکست داعش در عراق و سوریه این گروه اما همچنان قادر است از طریق هستههای خود حملاتی هر چند محدود را در مناطق دور افتاده و بیابانی آغاز کند.