بیلان ۱۰۰روزه ابراهیم رئیسی از دید یک رسانه معتبر اروپایی | DW | 14.11.2021

23/08/1400 06:48 ب.ظ

روزنامه اتریشی 'اشتاندارد' بیلان ۱۰۰ روز فعالیت ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را 'ویرانگر' ارزیابی کرده است. در مقاله این روزنامه، دولت رئیسی با دولت روحانی مقایسه شده است.

روزنامه اتریشی 'اشتاندارد' بیلان ۱۰۰ روز فعالیت ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را 'ویرانگر' ارزیابی کرده است. در مقاله این روزنامه، دولت رئیسی با دولت روحانی مقایسه شده است. روزنامه اتریشی"اشتاندارد" بیلان ۱۰۰ روز فعالیت ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را"ویرانگر" ارزیابی کرده است. در مقاله این روزنامه، دولت رئیسی با دولت روحانی مقایسه شده است.

در مقاله‌ای که روزنامه اتریشی"اشتاندارد" در روز یکشنبه، ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) منتشر کرد، کارکرد رئیس جمهوری اسلامی ایران در ۱۰۰ روز نخست ریاستش زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

عنوان مقاله گویاست: «بیلان ۱۰۰روزه رئیس جمهوری جدید ایران ویرانگر است.» برای توجیه این عنوان، به کارکرد دولت سیزدهم از زاویه‌های گوناگون اشاره شده است. در آغاز مقاله آمده است: «روزنامه‌های جمهوری اسلامی به دلیل محدودیت‌های معمول، تنها به صورت حاشیه‌ای از وعده‌های محقق‌نشده دولت ابراهیم رئیسی خبر می‌دهند.»

اشتاندارد در ادامه به اظهارات فعالان شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کند که در مجموع بیلان ۱۰۰روزه رئیسی را"ویرانگر"ارزیابی کرده‌اند. در این راستا، تورم ۴۶درصدی ذکر شده است که یک رکورد تاریخی برای ایران به‌شمار می‌رود. افزایش بهای مواد غذایی، کاهش شدید قیمت سهام، زیان ۸۰درصدی سرمایه‌گذاران و بهای بالای دارو و تنگناهایی در زمینه تامین دارو از دیگر مواردی هستند که اشتاندارد بر آنها انگشت گذاشته است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

فقط به یه زبونی به اون سردبیر روزنامه آلمانی حالی کنید که تواین صد روز قشنگ روزی صدبار کردن تو مردم ودرآوردنش جوری که اصلا نمیتونن بشینن چرا اشتاندارد دولت رییسی را با دولت بایدن مقایسه نکرده شاید شباهت های زیادی بین این دو وجود دارد

دلار جهانگیری؛ پس‌لرزه‌های یک سیاست و سه موضع متفاوت | DW | 14.11.2021موضوع بر سر لایحه حذف ارز ترجیحی است. دلار ۴۲۰۰ تومانی که زمانی از آن به نام 'دلار جهانگیری' یاد می‌شد. دولت روحانی این ارز ترجیحی را برای واردات کالاهای اساسی پیش‌بینی کرد. سیاستی که از جمله به رانت‌خواری میدان داد.

شمار مبتلایان کرونا در آلمان از مرز ۵ میلیون نفر گذشت | DW | 14.11.2021بیش از ۳۳ هزار مورد ابتلا به کرونا در یک شبانه‌روز و عبور از مرز ۵ میلیون مبتلا در مجموع؛ وضعیت کرونایی در آلمان روز به روز وخیم‌تر می‌شود. شاخص ابتلا به کرونا در آلمان نیز روز به روز به ۳۰۰ نزدیک‌تر می‌شود. کرونا کرونا در ایرانه اینقدر بزرگ شده رفتم چند روز ترکیه((استانبول)) فقط ماسک میزدند دیگه اینهمه آمار فوتی و دامن زدن به کرونا آنجا وجود نداشت !! همه مردم در خیابان استقلال نزدیک میدان تقسیم شاد و سرحال بودند از همه ملیت ها آنجا بود !! 😁😁✋✋✋🙂🙂 ShibaSwap SHIBARMY shiba shibainu Shibabone SHIB ShibaSwap SHIBARMY shiba leash ShibaCoin SHIB ShibaSwap SHIBARMY 🚀🚀🚀🚀🚀🌕💪🐶🐶🐶💎🙌💎🙌🔥💸🔥💸🔥❤️0.01 soon shibarium 🛡️⚔️

یاس ایرانی؛ تراژدی زندان و شکنجه | DW | 14.11.2021یاس ایرانی اثر خسرو دوامی موضوعی بسیار ساده، اما عمیق دارد. راوی داستان پس از سال‌ها شکنجه‌گر خویش را در آمریکا می‌بیند. درد فراموش‌ناشدنی سالیان را به یاد می‌آورده، در تردیدهایش سرانجام او را به اسارت می‌گیرد. ستمگران و دیکتاتورهای جهان : روزگار ثابت کرده هر چقدر قدرتمند و زورگو هم که باشید باز تک درختی پیدا خواهد شد تا انتقام درختهای قطع شده را از شما بگیرد . تصویر بسیار گویاست. ابان ۹۸

شرکت هواپیمایی سوری پروازهای خود به مینسک را قطع کرد | DW | 14.11.2021شرکت هواپیمایی سوری 'شام وینگز' پرواز‌های خود به مینسک، پایتخت بلاروس را تا اطلاع ثانوی قطع کرده است. این شرکت اعلام کرد، نمی‌تواند تشخیص دهد که قصد مسافران از پرواز به مینسک سفر است یا پناهندگی.

پایان اجلاس اقلیمی؛ توافق کشورهای جهان بر سر پیمانی جدید | DW | 14.11.2021اجلاس جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی در گلاسکو (کاپ ۲۶) به کار خود پایان داد. کشورهای جهان سرانجام بر سر پیمانی در راستای محدود کردن میزان افزایش دمای زمین به توافق رسیدند. در این اجلاس نزدیک به ۲۰۰ کشور شرکت داشتند. Just SHIBA INU 🥇💎 SHIB shibaswap shibanet ShibaArmy shibatoken ShibArmy ShibaSwap 🤑🤑🤑🚀🚀😍😍😍💎🥇 shiba shibacoin leash shibabone

نیروگاه هسته‌ای بوشهر تنها ۱،۶ درصد برق را تامین می‌کند | DW | 14.11.2021سهم تولید برق هسته‌ای در ایران، علیرغم هزینه سنگینی که تا به حال بر این کشور تحمیل کرده است به دو درصد هم نمی‌رسد. هزینه‌ای که با آن می‌شد بخش مهمی از سوخت مورد نیاز صنایع و خانوارها را از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید کرد. بازهم رسانه آلمان نازی سازنده سلاح_شیمیایی علت پایین بودن سرانه پایین، کارشکنی دشمنان در اتمام پروژه تیروگاه بود. اما بعد از ۲ دهه، تکنولوژی لازم رو داریم به دست میاریم و به زودی نیروگاه هسته ای تمام ایرانی رو خواهیم ساخت... انشالله با تولید راکتور بومی این رقم رو ۳۰ برابر میکنیم 💪😌🇮🇷 با ۵۰۰ میلیارد دلاری که تو حلق روسیه ریختن (تازه طبق آماری که خودشون میدن) میشد کل کویر رو با سلول خورشیدی کاور کرد.

بیلان ۱۰۰روزه ابراهیم رئیسی از دید یک رسانه معتبر اروپایی

روزنامه اتریشی"اشتاندارد" بیلان ۱۰۰ روز فعالیت ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را"ویرانگر" ارزیابی کرده است. در مقاله این روزنامه، دولت رئیسی با دولت روحانی مقایسه شده است.

در مقاله‌ای که روزنامه اتریشی"اشتاندارد" در روز یکشنبه، ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) منتشر کرد، کارکرد رئیس جمهوری اسلامی ایران در ۱۰۰ روز نخست ریاستش زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

عنوان مقاله گویاست: «بیلان ۱۰۰روزه رئیس جمهوری جدید ایران ویرانگر است.»

برای توجیه این عنوان، به کارکرد دولت سیزدهم از زاویه‌های گوناگون اشاره شده است.

در آغاز مقاله آمده است: «روزنامه‌های جمهوری اسلامی به دلیل محدودیت‌های معمول، تنها به صورت حاشیه‌ای از وعده‌های محقق‌نشده دولت ابراهیم رئیسی خبر می‌دهند.»

اشتاندارد در ادامه به اظهارات فعالان شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کند که در مجموع بیلان ۱۰۰روزه رئیسی را"ویرانگر"ارزیابی کرده‌اند.

در این راستا، تورم ۴۶درصدی ذکر شده است که یک رکورد تاریخی برای ایران به‌شمار می‌رود. افزایش بهای مواد غذایی، کاهش شدید قیمت سهام، زیان ۸۰درصدی سرمایه‌گذاران و بهای بالای دارو و تنگناهایی در زمینه تامین دارو از دیگر مواردی هستند که اشتاندارد بر آنها انگشت گذاشته است.روز ۱۷ آبان مسعود افشین، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در رابطه با تورم افسارگسیخته گفت، در این استان نرخ تورم سالانه در مورد برخی از خوراکی‌ها، از جمله روغن‌ها و چربی‌ها بیش از ۷۸ درصد بوده، بهای ماهی افزایشی ۷۳ درصدی داشته و بهای کالاهای زیرگروه"سبزیجات" در مهر سال جاری در قیاس با مهرماه سال گذشته ۹۵ درصد افزایش یافته است.در مقاله اشتاندارد به این نکته اشاره شده است که وضعیت نابسامان اقتصادی ایران حتی در مجلس هم بحث‌برانگیز شده و"بسیاری از نمایندگان اصولگرا که تاکنون به دولت نزدیک بوده‌اند، از این وضعیت انتقاد می‌کنند".

کاظم موسوی، نماینده اردبیل، گفته است که وزیران به خواست مجلس توجهی ندارند و «برخی از آنها که در اینجا ۲۵۰ تا ۲۷۰ رای گرفتند، اگر امروز برای آنها رای گرفته شود، ۵۰ رأی هم نمی‌آورند.»

اشتاندارد در ادامه مقاله، ضمن بیان اوضاع ناهنجار اقتصادی معلمان، مستمری‌بگیران و کارگران و همچنین اعتراضات خیابانی آنها، اوضاع فعلی را با دوران حسن روحانی مقایسه کرده است: «روحانی توانست در سه ماه نخست دولت خود تورم را برای مدتی زیر ۱۰ درصد تثبیت کند. او در ابتدا در زمینه‌های دیگر نیز موفق‌تر بود.»

بهای کالاهای زیرگروه"سبزیجات" در مهر سال جاری در قیاس با مهرماه سال گذشته ۹۵ درصد افزایش یافته استعلی صوفی، وزیر تعاون در دولت دوم محمد خاتمی نیز در مصاحبه با خبرآنلاین گفته است، دولت روحانی در ۱۰۰ روز نخست"کاملا موفق‌تر" از دولت فعلی بوده است. صوفی می‌گوید: «به نظر می‌آید که سفرهای استانی، آقای رئیسی را اقناع می‌کند، او فکر می‌کند کار رئیس جمهوری همین است.»

این سیاستمدار اصلاح‌طلب معتقد است که در دور دوم ریاست جمهوری روحانی «مملکت به تدریج رها شد ولی الان به‌کل رها شده است».

روزنامه اشتاندارد به مشکلاتی که در زمینه انتخاب وزیران کابینه رئیسی و همکاران آنها وجود دارد هم اشاره کرده است:‌ «وزیر پیشنهادی او برای وزارت آموزش و پرورش هیچ صلاحیتی برای این پست ندارد. ۱۵ سال طول کشید تا او مدرک کارشناسی ارشد خود را در موضوعی غیرمرتبط با آموزش و پرورش دریافت کند.»

این روزها مسعود فیاضی که قرار است از مجلس به عنوان وزیر آموزش و پرورش رای اعتماد بگیرد، خبرساز شده است. بسیاری از نمایندگان مجلس و ناظران معتقدند که او صلاحیت ندارد و تنها به دلیل روابط خانوادگی‌اش با شهردار تهران برای این پست در نظر گرفته شده است.او کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه فنی تهران گذرانده و بعد از آن به مقام استادیاری در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی رسیده است.

فیاضی در سال ۹۸ هم با حکم زاکانی معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شد و موجی از انتقادها را برانگیخت."اشتاندارد" به مهم‌ترین چالش سال‌های اخیر جمهوری اسلامی، یعنی احیای برجام هم پرداخته است. روزنامه اتریشی می‌نویسد: «در مذاکرات هسته ای که قرار است دو هفته دیگر دوباره در وین آغاز شود، خط‌مشی مشخصی وجود ندارد. به‌نظر نمی‌رسد که ضمانت‌هایی که ایران می‌خواهد دست‌یافتنی باشد و حتی در ایران هم هیچ‌کس انتظار موفقیت این مذاکرات را ندارد.»

کارشناسان گوناگونی بر همین نظرند و دولت رئیسی را به"لفاظی" متهم کرده‌اند.

چند روز پیش باربارا اسلاوین، رئیس بخش ایران شورای آتلانتیک آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت، نسبت به احیای برجام خوش‌بین نیست. او تاکید کرد: «مذاکره‌کنندگان ایرانی خواستار امتیازاتی هستند که هیچ دولت آمریکایی نمی‌تواند ارائه دهد.»

وزارت خارجه ایران سه شرط را برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای اعلام کرده است: آمریکا باید مقصر بودن خود در ترک برجام را بپذیرد، تحریم‌ها باید یکجا و مؤثر لغو شوند و آمریکا تضمین دهد که هیچ دولت دیگری خروج از برجام را تکرار نکند.روزنامه اتریشی در پایان به آنچه که در شبکه‌های اجتماعی به"گاف‌های" رئیس جمهوری اسلامی مشهور است اشاره کرده: «نحوه صحبت او همیشه در شبکه‌های اجتماعی سرگرمی ایجاد می‌کند. رئیسی، رئیس سابق قوه قضائیه رژیم اسلامی، اخیراً بارها و بارها با اشتباهات تلفظی شرم‌آور نامی برای خود دست و پا کرد که باعث شد تحصیلات او در شبکه‌های اجتماعی زیر سوال برود.»

میزان تحصیلات ابراهیم رئیسی نخستین بار در یک مناظره تلویزیونی با شرکت ۷ نامزد شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد. در این مناظره مهر علیزاده به رئیسی گفت: «شما در سطح کلاسیک شش کلاس سواد دارید. با این سواد نمی‌‌شود اقتصاد را اداره کرد.»به گزارش اکونومیست تهران در فهرست پرهزینه‌ترین شهرهای جهان رتبه ۷۹ را به خود اختصاص داده است. در گزارش سال گذشته این نشریه، تهران در رتبه ۱۰۶ قرار داشت. در سالی که گذشت هیچ کلان‌شهر دیگری در جهان این افزایش شدید هزینه زندگی و گرانی را که تهرانی‌ها تجربه کرده‌اند، نداشته است. اکونومیست افزایش قیمت‌ها را بر مبنای نرخ دلار آمریکا محاسبه کرده است.اکونومیست بالا رفتن هزینه‌های زندگی در تهران را متأثر از تحریم‌های آمریکا و همچنین بحران کرونا دانسته است. همه‌گیری کرونا موجب افزایش قیمت‌ کالاهای مصرفی در شهرهای مختلف جهان طی یک سال گذشته شده، اما ساکنان تهران بیش از شهروندان سایر کلان‌شهرهای جهان تحت تأثیر مشکلات اقتصادی قرار گرفته‌اند.مرکز آمار ایران مهرماه امسال گزارش داد قیمت برخی کالاهای خوراکی نسبت به زمان مشابه سال گذشته رشد سه ‌رقمی داشته است. در تازه‌ترین مورد، قیمت هر کیلو مرغ در ایران روز دوشنبه (۳ آذر / ۲۳ نوامبر) تنها در عرض یک روز شاهد تورم ۵۲ درصدی بود. قیمت هر کیلو مرغ فروردین امسال ۱۲ هزار تومان، تیرماه ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان و آبان‌ماه به حدود ۳۵ هزار تومان رسیده است.در گزارش اکونومیست پاریس‌، هنگ‌کنگ و زوریخ مشترکا به عنوان گران‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۰ معرفی شده‌اند. پاریس و زوریخ نسبت به سال گذشته جهش چهار پله‌ای در این جدول داشته‌اند. در این رتبه‌بندی قیمت‌ کالاهای مصرفی و خدمات در ۱۳۳ شهر جهان مورد بررسی قرار گرفته‌اند.سنگاپور چهارمین شهر گران دنیا در طی سال گذشته بوده است. این شهر در رتبه‌بندی سال گذشته همراه با اوساکا و هنگ‌کنگ رتبه اول را داشت. به نوشته اکونومیست کاهش هزینه‌ها در سنگاپور بازگشت کارگران خارجی به خانه‌هایشان به دلیل همه‌گیری کرونا بوده است.اوساکا و تل‌آویو مشترکا در رتبه پنجم گران‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۰ قرار گرفته‌اند. یکی از دلایل کاهش هزینه‌ها در اوساکا به نسبت سال گذشته، کمک هزینه دولت در ژاپن در بخش حمل و نقل عمومی بوده است.ژنو و نیویورک به طور مشترک رتبه هفتم گران‌ترین شهرهای جهان در سال گذشته را به خود اختصاص داده‌اند. به نوشته اکونومیست نوسانات ارزی، مشکلات زنجیره تأمین کالاها، اقدامات دولتی نظیر کنترل قیمت‌ها، رفتار محتاطانه مصرف‌کنندگان به دلیل ترس از ضربه‌خوردن درآمدهایشان و تغییر در سبک زندگی پنج عامل اصلی تأثیرگذار بر قیمت‌ها بوده است. (تصویر: فروشگاهی در نیویورک)نهمین و دهمین شهر گران جهان که رتبه مشترکی در فهرست اکونومیست داشته‌اند، کپنهاگ و لس‌آنجلس بوده‌اند. این گزارش اشاره می‌کند دید مصرف‌کنندگان نسبت به کالاهای ضروری در سال گذشته تغییر کرده و آنها آگاهانه گزینه‌های ارزان‌تر را انتخاب می‌کنند. همین امر نیز موجب شده تا رقابت برای کالاهای ارزان‌قیمت افزایش یابد. (تصویر: نمایی از کپنهاگ)به نوشته اکونومیست تنباکو، اقلام و خدمات تفریحی، کتاب و دستگاه‌های الکترونیکی خانگی در سال گذشته بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند. تنها دسته کالا که با شدیدترین کاهش قیمت در این بازه زمانی مواجه شده، پوشاک بوده است. عاملی اصلی این امر نیز کاهش تقاضا به دلیل قرنطینه و تعطیلی چندین هفته‌ای فروشگاه‌ها ذکر شده است.اکونومیست می‌نویسد انتظار می‌رود روند قیمت‌ها در سال ۲۰۲۱ نیز مشابه امسال باقی بماند، زیرا به احتمال زیاد وضعیت اقتصاد جهان تا سال ۲۰۲۲ به سطح قبل از همه‌گیری کرونا باز نخواهد گشت.