بیش از ۷ دهه نزاع و تنش؛ ریشه اختلافات تاریخی در کشمیر در چیست؟

  • 📰 euronews_pe
  • ⏱ Reading Time:
  • 56 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 26%
  • Publisher: 59%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

بیش از ۷ دهه نزاع و تنش؛ ریشه اختلافات تاریخی در کشمیر در چیست؟ در نخستین سالگرد لغو کامل و رسمی اختیارات ویژه و خودمختاری مشروط اعطا شده به ایالت کشمیر این گزارش را درباره تنش‌های میان هند و کشمیر بخوانید🔽

جامو و کشمیر همواره منطقه پرتنش و محل نزاع بین هند و پاکستان بوده است. تنشی که طی دهه‌های گذشته هر از چند گاهی رخ داده و گاه به وقوع جنگ میان دو کشور ختم شده و گاه به حصول توافق‌های ناپایدار منجر شده ولی هیچ گاه به نقطه پایان نرسیده است. ریشه این اختلاف تاریخی کجاست؟کشمیر نام منطقه‌ای در هیمالیاست که از سال ۱۸۴۶ میلادی به عنوان ایالتی تحت‌ حمایت بریتانیا و حاکمیت مهاراجه‌ها شکل گرفت.

لرد مونت‌باتن، حاکم کل هند معتقد بود که تا زمان برگزاری رای‌گیری عمومی در مورد سرنوشت کشمیر، بهترین راه برقراری صلح کنترل این ایالت از سوی هند است. بر همین اساس ارتش هند دو سوم کشمیر را تصرف کرد و پاکستان هم بخشی از شمال این ایالت را تحت کنترل خود گرفت. در واقع پایان جنگ اول دو کشور در سال ۱۹۴۹ با تقسیم کشمیر و ایجاد «خط آتش‌بس» میان دو کشور همراه بود.

در سال‌های پس از آتش‌بس، پاکستان بر استفاده از راهکار برگزاری رفراندوم تاکید کرد. اما هند اعلام کرد که مطابق نتایج انتخابات ایالتی و سراسری ساکنان کشمیر خواستار الحاق به هند شده‌اند. پاکستان با رد نتایج این انتخابات درخواست برگزاری انتخابات مستقل تحت نظارت سازمان ملل متحد را ارايه کرد. البته هند تاکید داشت که مطابق توافق‌نامه «سیملا» که در سال ۱۹۷۲ حاصل شد، دو کشور باید مسائل فیمابین را بر پایه روش ایالت به ایالت حل کنند.

در این میان البته برخی گروه‌های مذهبی و سیاسی فعال در کشمیر نیز طرح استقلال کامل این ایالت را مطرح کرده‌اند و تنوع ذی‌نفعان سرنوشت آن بیشتر شده است. دولت هند قصد دارد این ایالت را به دو منطقه فدرال تقسیم کند. یک منطقه متعلق به اکثریت مسلمان و اقلیت هندو و یک منطقه هم شامل اکثریت بودایی خواهد شد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 8. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

سرعت وابستگی به مواد مخدر در زنان بیش از مردان استتهران - ایرنا - مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد از جمعیت معتادان کشور را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: استرس زیاد به زنان معتاد، آنها را دچار ضعف می‌کند به همین دلیل سرعت تخریب و وابستگی به مواد مخدر در زنان بیش از مردان است.
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »

هند در سالگرد «روز سیاه» در کشمیر قوانین منع آمد و شد اعمال کردنیروهای پلیس هند اعلام کرده‌اند افراد جز با داشتن مجوزهای ویژه حق خروج از منازل خود را در کشمیر ندارند.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

نبض تجارت؛ از روبات‌های آشپز تا استفاده از هوش مصنوعی در فروش اینترنتیاین برنامهٔ نبض تجارت، به نقش هوش مصنوعی در تحول کسب‌وکار اینترنتی، نقش روبات‌ها در صنعت خوراک و نسل تازهٔ خودروهای الکتریکی می‌پردازد این برنامه را ببینید🔽
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

رونمایی از طرح هواپیمای مسافربری مافوق صوت؛ از لندن تا نیویورک در ۲ ساعتشرکت بریتانیایی ویرجین گلکتیک، فعال در زمینه صنایع هوایی، اعلام کرد نوعی جدید از هواپیمای مسافربری مافوق صوت را طراحی کرده است که می تواند تا سه برابر سرعت صوت شتاب بگیرد جزئیات بیشتر🔽
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

سیل ناگهانی در روستایی در افغانستان؛ مردی ۵ فرزندش را از دست دادسیل ناگهانی در روستایی در افغانستان؛ میا جان، مردی که در این سیل پنج فرزند خود را از دست داده می‌گوید: «ما یک خانواده ۹ نفره بودیم. هفت فرزند داشتم. ۵ فرزندم را در این سیل از دست دادم. ۴ نفرمان هم مجروج شدیم. ۲ نفر در بیمارستان هستند.» جزئیات بیشتر🔽
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

اسناد جدید از احتمال پنهان‌کاری نیروهای ویژه بریتانیا در کشتار غیرنظامیان در افغانستان - BBC News فارسیاسناد طبقه‌بندی شده ارتش بریتانیا سوال‌های تازه‌ای را در مورد احتمال تلاش نیروهای ویژه این کشور برای پنهان کاری درباره کشتن غیرنظامیان در افغانستان مطرح می‌کند. این مدارک که پیشتر محرمانه بود بخشی از پرونده‌ای است که سال گذشته در پی تحقیقات برنامه پانورامای بی‌بی‌سی و هفته نامه ساندی تایمزدر دادگاه مطرح شد؛ پرونده ای که در آن ادعا شده بود نیروهای ارتش بریتانیا 'سیاست کشتن عمدی' مردان جنگجوی سالخورده را دنبال می‌کردند حتی وقتی که آنها مسلح نبودند و تهدیدی به حساب نمی‌آمدند.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »